PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607265}
6,6 3,7 tys. ocen
6,6 10 1 3718
Star Wars: The Force Unleashed II
powrót do forum gry Star Wars: The Force Unleashed II

Piszemy i pytamy o wszystko to co związane z grą.

ocenił(a) grę na 5
bonecrusher22

ta gra to śmiech na sali bardziej pasuje DLC do jedynki

Van_Dort

Jaja se robisz, gra wymiata i niszczy doszczetnie jedynke.

EMERSION

Czym? Jedynka jest ciekawsza i dłuższa. TFUII to bardziej dodatek do jedynki niż samodzielna gra.

nbl_raziel

Jedynka moze dluzsza ale nudniejsza, nie ma tylu mozliwosci co w 2, zakrotka ale nowe umiejetnosci i walki wymiataja. W 1 poprostu mamy za zadanie zabic Vadera w 2 szukamy odpowiedzi na pytanie czy jestes klonem czy Galenem dlatego dla mnie ciekawsza, grafa poprawiona i ta czesc jest ogolnie bardziej dynamiczna.

Sry za brak polskich znakow.

EMERSION

-=SPOILER=-
Daj spokój. Jedynka ma znacznie ciekawszą fabułę, z dwoma zwrotami akcji. Najpierw jesteś bezmyślnym sługusem Vadera, później działasz niezależnie (a przynajmniej tak Ci się wydaje) i dopiero na końcu sam kierujesz swoim losem (choć w sumie nadal prowadzi Cię nienawiść do Vadera). W dwójce fabuła sprowadza się do: ucieknij z Kamino, znajdź Kotę, znajdź Juno i przy okazji dokop Vaderowi.
W jedynce było sporo walk z bossami - praktycznie każdy lvl się taką kończył. Każda była trochę inna i trzeba było się trochę nagimnastykować. Pojedynek ze Star Destroyerem to zdecydowanie największy smaczek. W dwójce są tylko 3, chociaż nieco bardziej rozbudowane. Starcie z Vaderem jest epickie i przypomina mocno pojedynek Yody z Palpatine z E3. Liczyłem na jakiś encounter z Boba Fettem, niestety... cóż - może w trzeciej części. Fajny motyw jest z kamikaze atakiem na Kamino.
Dwójka broni się lokacjami. Chociaż są tylko 3 (Dagobah nie liczę, bo to tak na dobrą sprawę grywalny przerywnik), są zrealizowane na niespotykanym dotąd poziomie (SW:TOR nie widziałem więc nie biorę pod uwagę), dają poczucie przestrzeni i są zdecydowanie najmocniejszą stroną gry. Najsłabsza to Fregata, która jest bardzo odtwórcza. Natomiast Cato Nemoidia i Kamino powodują opad szczęki. W jedynce też są niezłe, ale tak jakby realizowane w studiu, klaustrofobiczne. Dopiero w dwójce jest pełna przestrzeń.
Dynamika jak dla mnie podobna. Możliwości również - w zasadzie poza Mind Control nie dodano nic. Będę obstawał przy tym, że bardziej jest to dodatek do jedynki niż sequel.

nbl_raziel

Wiesz równie dobrze można tak samo podsumować jedynke, służyć Vader'owi, dołączyć do Rebeliantów, zabić Vader'a i przy okazji ubić Palpatine'a.
W jedynce było dużo więcej pojedynków z bossami ponieważ, gra była dłuższa. Walki z bossami były super ponieważ, jak napisałeś każda była inna jednak walki w dwójce prezętują całkiem inny poziom, podczas walki z Gorog'iem rozwalamy całe miasto, to nie jest kolejny Rancor którego porazisz błyskawicą i padnie (po walce Gorog jeszcze żył) , podobie jest z Vader'em uwalniemy wtedy całą moc. Również w 2 akcja jest bardziej dynamiczna, dowiadujemy się że Vader nas zabije, porażamy go błyskawicą, wyskakujemy z kilkumetrowego lub kilometrowego wieżowca, rozwalamy Kamino zabijamy zastępy szturmowców, i kradniemy ulubiony myśliwiec Vadera, podobnie jest gdy wracamy i to z hukiem, rozwalasz gigantyczny statek o miasto i w szczątkach szukasz zemsty, tą akcje może pobić tylko Star Destroyer z jedynki. No i w końcu historia, w poprzedniej części jest wciągająca, ale nie ma porównania z dwójką gdzie przez całą gre jesteś trzymany w niepewności, z jednej strony Vader mówi, że jesteś klonem, z drugiej Kota mówi że Jedi nie da się sklonować, aż pod koniec to ty wybierasz co jest prawdą i jej skutki. Oczywiście jak zobaczyłem Bobe miałem nadzieję na fight, ale trzeba było obejść się smakiem, to jeden z minusów, również DLC z 1 mi się bardziej podobało.

P.S. Jak myślisz SW 1313 bedzie warte kupna?

EMERSION

Żeby było jasne, mi się obie części podobają. Jedynka tylko ciut bardziej. Co do SW1313 - na pewno :) Dla mnie każda gra z SW jest warta zagrania (no może z wyjątkiem radosnej twórczości na bazie Episode 1). Nawet dzisiaj zdarza mi się pogrywać w starego Rebeliona, który - delikatnie mówiąc - nie spotkał się z ciepłym przyjęciem.

ocenił(a) grę na 5
Van_Dort

Dokładnie. ;) Zero fabuły, zero questów, walki banalne, długość gry pozostawię bez komentarza. Dobra grafika, niezła muzyka i ładne cut scenki to o wiele za mało

ocenił(a) grę na 8
Auley

Jednynie fabuła i naracje jest beznadziejna w dwójce, reszta bije jednyke o głowe....

bonecrusher22

Temat ogólny? Każdy zakłada oddzielny, z oddzielnym wątkiem.
Na drugi raz, nie "gimbusujemy".

ocenił(a) grę na 9
Aragreacht

Może trochę późno odpowiadam, ale aż tak bardzo ci przeszkadza ten temat? Tutaj każdy może wypowiedzieć się na temat gry, spytać o jakieś rzeczy czy problemy techniczne i nie uważam tego za gimbusowanie.

ocenił(a) grę na 5