PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612900}
7,7 2,3 tys. ocen
7,7 10 1 2281
Star Wars: The Old Republic
powrót do forum gry Star Wars: The Old Republic

Myślałem że to będzie kolejne porządne RPG w świecie Star Wars a tymczasem twórcy serwują
nam MMO. Szkoda bo żywiłem nadzieje na kolejną przygodę w świecie Gwiezdnych Wojen. A to
że marudzę... po prostu nie lubię MMO bo strasznie odmużdżają (szczególnie jeśli ktoś nie
potrafi sobie odmawiać, a znam takie osoby co ciągle gadają o tym na jakim levelu są). Pozdro

ocenił(a) grę na 10
pionas666

Nic nie wiesz o tym czym jest ta gra więc się nie wypowiadaj.
Właściwie nie chce mi się tłumaczyć wszystkiego, bo i tak nie zagrasz, ale nie jest to MMO jak inne, ma być fabularnie bardziej rozbudowane niż KotOR (kilka razy dłuższa fabuła którą można przejść samemu), nie będzie questów na zasadzie "idź zabij 20 i przynieś 10", wszystkie głosy są normalnie nagrane jak w poważnej produkcji RPG i stoi za tym BioWare. Też nie lubię tego gatunku, ale kiedy zacząłem czytać o tym jak będzie wyglądać TOR to skończyłem jako zapalony fan czekający na premierę (mam już pre-order).
Nie wiesz - nie wypowiadaj się, bo tylko się kompromitujesz. Jak można oceniać produkcję po gatunku który ewoluuje!?

ocenił(a) grę na 10
Apophis_

zgadzam się z tobą mój drogi kolego :)

Baal

Nudne to by było gdy by gra nie była MMo

ocenił(a) grę na 10
batman_fw

Nie masz racji widzę żeś nie jest fanem KOTORA a to je jego kontynuacja

Baal

Jestem ale może to zle pokazalem

Apophis_

Jestem ciekaw jak długo pociągnie to ewoluujące MMORPG. Kierunek, który obrali Twórcy, czyli "MMO dla jednego gracza" może się okazać zgubnym w świecie online. Po cholerę płacić dodatkowo spory abonament za zwykły RPG. Wszystko oczywiście wyjdzie w praniu i okaże się, czy główny atut gry czyli nagrane głosy i rozbudowana fabuła wystarczą, żeby trzymać graczy latami w garści jak to robił WoW, bo ani BioWare, ani LucasArts, ani ElectronicArts nie mają pojęcia o tworzeniu gier dla masy graczy online...

A.MacGyver

Ja uwielbiam gry mmo gram w takie tytuły jak dc universe czy lego universe ale nie rozumiem czemu trzeba płacić abonament skoro to Wow tylko w universum star wars ale i tak nie zagram po przeczytaniu publicystyki mmo wdg EA

batman_fw

Podejrzewam, że abonament przynosi największe dochody producentowi, a dzięki zyskom gra będzie rozwijana i to plus dla graczy. Oczywiście jeśli się przyjmie i będzie miał kto płacić ten abonament. ElectronicArts i reszta nie może sobie za bardzo pozwolić na eksperymenty z darmowym MMO, bo te 300 mln. $ (czy ile tam) musi im się zwrócić, a najlepiej pomnożyć. Można patrzeć na to z innej strony. Jeśli inwestycja okaże się strzałem w 10, to zyski z TOR'a mogą przełożyć się na nowe ciekawe produkcje BioWare'u, starwarsy pod pieczą Lucas Arts, itd. Sam zagrałbym w Republic Commando 2. :D

A.MacGyver

A mikropłatności?

A.MacGyver

A po 2 Ea chce zarobić na MMO a nie je rozwijać

batman_fw

Gdyby mikropłatności dawały większy zarobek, to zapewne nie postawiliby na abonament. Gdy okaże się, że zainteresowanie graczy nie jest takie jak przewidywali, to może (w co wątpię) zamienią abonament na mikropłatności. Wiadomo, że EA chce zarobić. Jak każdy. Chodziło mi o to, że dzięki dużym zyskom z abonamentu producentom będzie się opłacało grę utrzymywać, rozwijać, dodawać nowe wątki, klasy postaci, itd.

A.MacGyver

Zobaczymy,założę się że z tą grą będzie tak samo jak APB pierwsza wersja.Ta gra ma nieciekawy system walki np.wciskasz1czekasz3sekundy

pionas666

Zmienisz zdanie jak zobaczysz guild wars2 a 2powiedz im że cię to drażni jak mówią na którym są levelu

batman_fw

powinni zrobic porządną trzecią część KOTOR-a ,przecierz tak rozbudowanym światem jakim sa gwiezdne wojny można by spokojnie obłożyc kilka częśći i każda mogła by byś swietna jak dwie pierwsze...miast tego mamy MMO który prawdopodobnie rozejdzie sie bez echa...

MikiMaus77

Ea nie umie robić gier mmo wiesz jak grałeś w 1 wersjęAPB lub sims online

pionas666

A jednak miałem okazję pograć w TORa i jest to gra fenomenalna. Pierwsze MMO w którym questowanie nie było przykrym obowiązkiem prowadzącym do level-upu.

Świetny storyline, każdy quest poboczny mający własny voice-over i rozbudowaną fabułę sprawiają, że grasz w to jak w Mass Effecta albo KotORa tylko bez pauzowania. ,) Czasem czuć bezmyślny grind ale jest to dosłownie sto razy rzadziej, niż w innych MMO które wymagały od Ciebie mordowania dziesiątek mobków dla expa.

użytkownik usunięty
pionas666

Co za różnica, ważne że miecze świetlne i Jedi będą :P

ocenił(a) grę na 9

Gra startuje 13 grudnia jednak, ofc dla posiadaczy pre orderów. Zabawne jest to, że przesuneli premiere własnie wtedy gdy Blizzzard zaserwowal bany dla topowych gildi w WoWie za exploitowanie nowego contentu:D