TRAGEDIA. Lata czekania, LATA
Wszystkie oszczędności zainwestowałem w ten syf.
Nigdy w życiu nie kupię już w ciemno gry.
Po prostu fatalna.
Po czym? Nie mam prawa być niezadowolony? Dla mnie to dosyć nędzna kalka wowa, a liczyłem na najlepszą grę jeżeli nie dekady to przynajmniej roku.
Każdy ma prawo do swojego zdania.
Chociaż mi osobiście gra się spodobała zaje*iście :D Nie grałem nigdy w WOWa, chociaż chciałem czasem sobie kupić. Czekałem, żeby kupić SWTOR, ale ostatecznie nie kupiłem i spróbowałem najpierw darmowego weekendu. Było po prostu super. Ciągle myślę, czy nie kupić tej gry xD
Na pewno polecam ;D
Oczywiście abonament przeraża -_-
Ja tam grałem tylko w tego weekendową bete, ale muszę stwierdzić, że gra nie zrobiła na mnie takiego wrażenia żebym chciał wybulić taką ilość kasy.
Nie jestem fanem Gwiezdnych Wojen, wszelkich prequellów (nie ważne czego dotyczy prequel, i tak ich nieznosze), a jak na grę MMO nie ma szału (taki WoW jest o wiele bardziej grywalny i O WIEEEEELEEEE tańszy). Gdyby to było w innym uniwersum, jak chociażby WH40k to może bym przełknął tą cenę i niezbyt innowacyjne rozwiązania... Może...
WoW tańszy? Ile płacisz miesięcznie za WoWa?
SWTOR kosztuje 25-29 złotych za miesiąc, specjalna cena dla Polski.
Jeśli ktoś szuka czegoś zamiast WoW - zrazi się. Jeśli ktoś szuka fabularnego RPG z dodatkową opcją multiplayer - zakocha się. Jeśli do tego jest fanem Star Wars - wsiąknie na całe życie.
U to potaniało? Ale nic dziwnego, w końcu SWTOR przeszedł już na F2P. Ale pamiętam, że jak wyszło, to SWTOR był tak potwornie drogi , że po prostu pała siwiała.
sama gra w wersji cyfrowej na allegro jest juz dostepna od 38 zl, wiec za takie pieniądze na serio warto. Poza tym pod wzgledem fabularnym ta gra bije Wow-a tak że ten traci wszystkie zęby:P z mojej strony 9/10. jedno oczko mniej za pewien irytujacy bug :P
Jak to jest teraz? Ponoć na stronie jest do ściągnięcia za darmo, czy to jest pełna wersja, czy jest między nią a pudełkową wersją jakaś rozbieżność?
jest to w wersja podstawowa w ktorej masz również subskrypcję na jeden miesiąc :)
No żal po prostu. Ja to kupiłem po premierze od razu (200 złotych z tego co pamiętam) plus subskrypcja na bodajże 2 miesiące (kolejne 100 złotych), a pograłem w to dwa tygodnie, bo było tak okropne, że nie dałem rady dłużej. A teraz to kosztuje jakieś grosze i jest f2p...
Nie ma tragedii. Fabuła i wątki historyczne bardzo fajne, póki są. No właśnie. W tym cały mankament. Nadali grze uroku wątkami fabularnymi, a po wbiciu maksymalnego poziomu wątek ten się kończy... i tyle. Dalej nudy, że ja pierdziele. 30 zł miesięcznie, to nie tak dużo, ale szczerze? Wole kupić sobie piwo.
Czyli mówisz, że po przejściu wątku fabularnego gra nie przedstawia żadnych ciekawych opcji zabijania czasu?
Niestety, choć jestem wielkim fanem świata SW i gier MMO, chcąc pozostać dłużej przy tym tytule, to nie mogę, bo twórcy gry po prostu mi tego nie umożliwili. Na końcu masz dwie opcje - PvP, czyli zbieranie punktów, aby kupić najlepszy ekwipunek, co potrwa nie więcej niż dwa do trzech tygodni gry, później Areny - dość interesujące, ale nie wchodzić bez postaci ubranej w najlepsze gacie. PvE - kiedy przejdziesz Terror from beyond, wszystko staje się nudne i oklepane. Pierwsze 10 razy może i jest fajne, później monotonia.
Teraz wszedł dodatek, i choć zamówiłem preorder i miałem dostęp do niego przed jego premierą, to jeszcze go nie odpaliłem i jakoś mi się nie spieszy.
teraz masz mnóstwo rzeczy do roboty, a co nowy pacz jest coś dodawane. 7 rożnych operacji na 3 poziomach: story, hard i nightmare, mnóstwo flashpointów i sporo daily +pvp jak ktoś lubi.
Racja, mało swobody, brak zróżnicowania poziomu trudności, brak jakiejś pomocy dla tych, którzy nie ogarniaja tego miliarda skilli. A same fabuły nawet jeśli ciekawe to sprawiają wrażenie przeciągniętych na siłę.
No i poza fabułą nie ma co robić w grze. Poza flashpointami (gdzie trzeba mieć z kim ) i warzonami (które są mało klimatyczne).