PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=820304}

Star Wars Jedi: Upadły zakon

Star Wars Jedi: Fallen Order
2019
7,6 6,6 tys. ocen
7,6 10 1 6575
Star Wars Jedi: Upadły zakon
powrót do forum gry Star Wars Jedi: Upadły zakon

Ludzie chyba dają tej grze dobre oceny tylko dlatego, aby zachęcić EA do robienia gier singleplayer bez mikrotransakcji, bo dla mnie ta gra jest co najwyżej średnia.

- grafika 6/10, a najlepsze jest to, że gra ma problemy z płynnością (na PC).
- fabuła i postaci 5/10 nic zaskakującego tutaj nie ma, wygląd postaci dupy nie urywa wizualnie
- walka 5/10 nie czuć za bardzo mocy miecza świetlnego i używanych mocy Jedi.
- to całe wspinanie się i łażenie dookoła mapy jest strasznie nudne, zwykle lubię eksploracje w grach np. AC Odyssey, ale tutaj jest ona po prostu mocno męcząca.
- nie można pomijać cut scenek, co jest wkurzające,, gdy po raz 10 z rzędu trzeba oglądać to samo...
Do takiego AC Odyssey - która wciągnęła mnie już na ok. 100h, a jeszcze końca nie widać - nowe star Wars się niestety nie umywa pod względem grywalności, różnorodności świata, systemu walki, otwartości świata itp.

Gra jest zrobiona poprawnie, bo wszystko w niej działa, tylko że zamiast zrobić z tej gry coś podobnego do lepszego Force Unleashed albo Jedi Academy, to EA stworzyło kolejnego średniaka.
Ostatecznie nie skończyłem tej gry, bo mnie męczyła i nudziła, a gra ma dawać frajdę i miłe spędzenie czasu, a nie odwrotnie. Oceniam tę grę na 5/10.

Shurtugal_Eragon

Bardzo słaba gra, duże rozczarowanie, szczególnie po wielu zachwytach ze strony recenzentów. Nic dziwnego, że chwilę po premierze staniała o 30%. Nie kupujcie nawet jeśli jesteście fanami Gwiezdnych Wojen! Ja swoją kopię pomęczę jeszcze przez weekend i wystawiam na allegro żeby szybko sprzedać zanim ludzie się połapią, że to bubel.

ocenił(a) grę na 5
Shurtugal_Eragon

Pelna zgoda. Kpina ze wspolczesnego PC-owego gracza sa fatalne optymalizacje teoretycznie znaczacych tytulow. Omawiana gra miewa przycinki, kompletnie niewytlumaczalne. Ale mistrzostwem swiata jest jednak proesozerny wyrob Ubisoftu:) Oczywiscie Odyssey to lepsza gra niz ta plastikowa odslona Star Wars, ale problemy z plynnoscia sa chlebem powszednim tej produkcji...

Qjaf

Powiem szczerze, że w Odyssey rzadko zdarzają się problemy z płynnością na i7-8700k+GTX 1080+16GB Ramu 3200MHz+SSD Samsung 970 EVO.
Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 5
Shurtugal_Eragon

i7 7700k, gtx 1080 mini i 16 GB 2400 MHz i okolo 60 klatek poza miastem, a w ekspozycjach moze nawet 40 fps zaledwie. Byc mozeto wina RAMu?

Szczesliwego nowego roku!

Qjaf

Dzięki bardzo za życzenia i wzajemnie najlepszego!

Możliwe, gdyż procesor komunikuje się ściśle z pamięcią RAM. Także w miejscach procesorowych może Ci brakować z racji wolnego ramu 5-7 klatek. Ja gram w rozdziałce 2560x1440p i do tego procek mam podkręcony na wszystkich rdzeniach do 5.0 GHz. Ty pewnie swojego rocka też masz podkręconego od 4,8-4,9 GHz... Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 8
Shurtugal_Eragon

Co do tego, na moim PS4 Pro nawet przy limicie do 1080p miałem bez przerwy spadki fpsów co było okropnie denerwujące, nie mam pojęcia kto to optymalizował