PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=820304}

Star Wars Jedi: Upadły zakon

Star Wars Jedi: Fallen Order
2019
7,6 6,6 tys. ocen
7,6 10 1 6575
Star Wars Jedi: Upadły zakon
powrót do forum gry Star Wars Jedi: Upadły zakon

Jak wrażenia? Czekacie na grę? Chętni na czasy czystki Jedi, czy jednak odzywa się już przesyt szturmowcami, Imperium itd. ?

Dla mnie zwiastun ciekawy z dwóch powodów - dawno nie było gry ze świata SW ktora by stawiała na fabułę zamiast rozgrywkę sieciową, no i... Może jakiś nowy protagonista i antagonista zawita do uniwersum? Tacy, którzy nie budzą politowania jak to w przypadku sequlowej trylogii..?

Minusy? Póki co niewielkie. Jak zwykle słabiutki design Inkwizytorów (naprawdę denne mają te hełmy, bo samurajski nocnik na głowie Vadera jest kultowy, to teraz każdy inkwizytor musi mieć podobny krój hełmu... Tak jak już to było z tymi Brothers and Sisters z zakonu Wielkiej Inkwizycji z serialu Rebels...). No i może by młody Jedi dostał dla odmiany zielony, nie niebieski miecz? Luke miał niebieski, Starkiller ze starego kanonu też, Rey, Anakin, Obi-Wan... Może jakaś odmiana by się tutaj przydała jednak?

W każdym razie czekam, czas na coś dobrego w końcu od myszki miki :)

ocenił(a) grę na 7
sznapsiarz

Po pokazie z E3 - zapowiada się póki co bardzo dobrze.
Widać dużą inspirację Uncharted co dla mnie jest bardzo duży plusem, skoro gra ma być akcyjniakiem to niech czerpią od najlepszych. Dobrze że gra będzie nastawiona na singiel. bo ostatnim dobrym singlowym tytułem z uniwersum było pierwsze Force Unleashed. Byle nie była zbyt krótka. Czas akcji podczas czystki Jedi i rozkazu 66 to świetny wybór, o ile faktycznie będzie się dało odczuć że jesteśmy zaszczuci i poszukiwani a bohater (w końcu padawan który nie ukończył szkolenia) nie będzie jednoosobową armią.

Laura_N

Mam podobne odczucia po pokazówce. I tak, FA to był spoko tytuł, choć tam przegieli ze Starkillerem dając mu power niemal jak Anakinowi. To samo zrobili z Rey w TFA, choć na korzyść Galena Mareka przemawiają lata szkolenia pod okiem Dartha Vadera...

Dziwnie w ogóle się mówi o tym, że zaletą gry jest... Posiadanie fabuły XD ale tak, takie dzisiaj czasy, target na durne naparzanki sieciowe. No dobra, co kto lubi, ale warto pamiętać też o odbiorcach którzy doceniają historię jaką można rozwinąć od a do z.

Na minus dziwny wygląd broni, ten miecz wygląda jak lampa w biurze a nie lightsaber. To warto byłoby jednak poprawić. Fajnie że wybrali czasy czystki Jedi, fajnie że pojawia się Saw Gerrera (to umacnia uniwersum). Słabo za to wyglądają inwkizytorzy. Jak mega słaby cosplay, fatalny design postaci. Te hełmy to tragedia. Nocniki ze szparą na wizjer. Koszmar XD

sznapsiarz

Caly gameplay po polsku juz mozna obejrzec na YT.