PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619523}
7,0 210  ocen
7,0 10 1 210

The Next Big Thing
powrót do forum gry The Next Big Thing

Recenzja

ocenił(a) grę na 7

Grając głównie w FPS-y, gry akcji ( typu Mafia, GTA) ewentualnie wyścigi typu Need For Speed, nie interesowałem się przygodówkami. Kiedyś słyszałem o serii "Runaway", ale ani trochę mnie to nie zainteresowało. Dopiero dodanie recenzowanej gry na płytę CD-Action zachęciło mnie do zagrania w coś przyjemnego a zarazem zabawnego.
Okazało się ,że "The Next BIG Thing" jest lepsze niż sądziłem! Świetny humor, ciekawe zagadki z pomocną podpowiedzią ( czasem nawet zbyt...), naprawdę wciągająca opowieść i pieknie narysowane poziomy oraz świetne głosy bohaterów i podkład muzyczny przykrywają drobne wady.
Rzucać się w oczy mogą jedynie rozpikselowane przerywniki filmowe. Największą wadą jest jednak długość gry... Jeśli ktoś zostanie wciągnięty w ten wir przyjemnej rozgrywki, może ukończyć ją za 1-2 podejść. Mimo to, polecam grę szczególnie fanom "Runawaya" oraz tym ,którzy lubią gry typu click and point.
8/10

ocenił(a) grę na 5
mundic

Gra co najwyżej średnia.Jeszcze granie Danem jest jako tako zabawne,ale tej drugiej idio*tki po prostu nie mogłem znieść.Wkurzający wysoki głosik typowej blondynki,jej ,,żarty'' w ogóle nie były śmieszne,tylko żenujące i bez sensu.

Jest kilka fajnych parodii znanych filmów,kilka fajnych tekstów(Hahaha,what a guy),ale jako całość 5/10.Myślałem,że będzie lepiej

dominik9051

To zabawne, ja miałam całkiem odwrotne wrażenie. Podobało mi się granie Liz, która była trochę szalona i w gruncie rzeczy niestandardowa (też na początku myślałam że będzie typową blondynką). Za to Dan wydawał mi się męczący i przewidywalny przez większość gry. Widać twórcy gry się postarali i stworzyli charaktery pasujące do gustu graczy różnej płci, tak by można było się wczuć w którąś ze stron. Bohaterowie w końcu też za sobą nie przepadali :)

Mi gra się podobała, nawiązywała do poczucia humoru ze starych gier przygodowych, czego ostatnio mi w tym gatunku brakowało. Dałam jej 7/10.