PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608721}
7,7 17 tys. ocen
7,7 10 1 17283
The Sims 2
powrót do forum gry The Sims 2

Myślę że jest to jedyna taka gra... Wyjątkowa w którą każdy chętnie gra, bo każdy znajdzie coś dla
siebie. Każdy może się wcielić w daną postać i kierować jej życiem, to tak jak stworzenie
nowego świata, gdzie o wszystkim trzeba pamiętać - potrzeby, rozwijanie zainteresowań, kontakt
z innymi

ocenił(a) grę na 8
aniolek_266

Bycie bogiem jest the best game EVER...

ocenił(a) grę na 8
rover4fun

dokladnie tak. Jedna wazna wada - baardzo uzaleznia i pochlania wiele czasu, dlatego boje sie w to grac :D

aniolek_266

moim zdaniem takie gry są bez sensu po co Ci grać w życie skoro żyjesz? gdzie tu logika ?

Sztuczny_rarytas

poza tym po całym bajerze stworzenia własnego sima i domu zabawa się konczy...

ocenił(a) grę na 8
mandaryyynka

dlaczego?
właśnie dla mnie jest już nudne urządzanie domu, wolę grać, patrzeć jak oni się starzeją i inne rzeczy są fajne ! ; DD

zuza42

zgadzam sie, ze fajnie jest patrzeć na cały cykl ich życia z tym, ze istnieje jedna istotna wada tej gry. Nie da się przyspieszyć (znacznie) spania i czynności typu mycie, jedzenie. Mam więc poczucie marnowania czasu.

a ja lubie tworzyć simów i domy:P

mandaryyynka

Zgadzam się ze sztucznym_rarytasem.Ta gra nie ma żadnego sensu.

ocenił(a) grę na 2
pocztusiak

A ja lubię w nią grać tylko z jednego powodu ;] a mianowicie... topienie i zamurowywanie mnie kręci ^^

użytkownik usunięty
alex_68

Haha, tak, usuwanie drabinek z basenu jest dość ciekawe. Zwłaszcza jeśli członek rodziny nam się znudził (lub ktokolwiek inny), męczy nas, i chcemy się go pozbyć :D Przyjście śmierci jest zabawne, a potem te duchy!! "Kolekcjonowanie umarłych", tworzenie upiornego cmentarza ma swój wielki plus., bo póżniej jako dodatek mamy wokół domu, w nocy straszące duchy. A też i jest ładniejszy ogródek :D

ocenił(a) grę na 9
zuza42

Taak, ja lubię tworzyć wielkie rodziny i potem 3 pokolenia w jednym domu mieszkają, a krewnymi można zapełnić całe miasteczko :) Według mnie (a miałam doświadczenie z wszystkimi trzema częściami) dwójka jest najlepsza :) Minusem jest jednak to, że, jak w trójce, nie starzeje się cała okolica...

użytkownik usunięty
aniolek_266

Czy ja wiem. Jedynka jakoś bardziej wciągała. Chociaż nie było wtedy 3d, grafika była stara, nieciekawa, brzydka, ale grywalność była lepsza. Ja spędziłam w dni wolne parę razy i całą dobę, bo nie mogłam się oderwać od kompa. Póżniej śniłam o simsach :D Użależnienie normalnie. A to, takie niby ładne, ale już nie tak nałogowe, szybko dość się nudzi.

ocenił(a) grę na 7

otóż to, zgadzam się. Nawet nie wiem, czy na chwilę nie zainstalować sobie znowu jedynki. Lubiłam bawić się 8 osobową rodziną bez kasy - to było wyzwanie! ^^

ocenił(a) grę na 7
aniolek_266

mi się szczerze mówiąc szybko znudziła ta gra

Stilnes

szczerze gra dobra, gdy ci się BARDZO nudzi ,ogólnie to czasem grywałem , przyznaję, ale takie typy gier ogólnie mnie nie kręcą więc ocena 5/10 to i tak dla Simsów zaszczyt ;-)

ocenił(a) grę na 2
FanDobregoKina

można się wyżyc po dniu ciężkiej roboty xD

ocenił(a) grę na 5
aniolek_266

Nie każdy chętnie gra tylko gimnazjalistki chętnie grają. Do innych ludzi ta gra raczej nie jest skierowana. I choć niektórym i z innych grup przypada czasem do gustu (zresztą z każdym gatunkiem tak jest) to większość nie będzie w ogóle zainteresowana 'symulatorem życia'.

ocenił(a) grę na 2
ZupkaChinska

O ile ich zycie bedzie na tyle ciekawe, że nie bedą chcieli go spędzić przed monitorem. Zauważ, że niektórym taka 'symulacja zycia' wychodzi lepiej niż kreowanie rzeczywistości.

ocenił(a) grę na 5
alex_68

Akurat rozpatrywałem to pod względem porównania do innych gier/gatunków. A nie życia do życia.

ocenił(a) grę na 5
alex_68

A to, że gra jest łatwiejsza od prawdziwego życia chyba nie trzeba mówić.
Swoją drogą masz ciekawy opis. Pochwalam.~