PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631588}
8,8 20 tys. ocen
8,8 10 1 19943
The Walking Dead: Season One
powrót do forum gry The Walking Dead: Season One

Epizod 5

ocenił(a) grę na 8

Kiedy bedzie E5 ? może kto wie mo nie moge się doczekać

Baal

pewnie coś pod koniec roku ;p

użytkownik usunięty
michau1234

Na początku grudnia.

ocenił(a) grę na 8

Wydaje mi się, że jednak wcześniej i to znacznie wcześniej. Ja osobiście obstawiam początek nie grudnia, a listopada. 4 XII ma mieć premiera pudełkowa wszystkich części, a to ma być poprzedzone premierę elektroniczną No Time Left. Naprawdę nie zdziwiłbym się gdyby za jakiś tydzień epizod piąty byłby już dostępny. Aktorzy podkładający głos już od dłuższego czasu opowiadają w wywiadach o odcinku i jego rewelacyjności, a co za tym idzie pracy w podkładaniu głosu zostały już zakończone, co znowu owocuje wnioskiem takim, że sam epizod jest już w pełni gotowy. Pozostaje jedynie kwestia testów, które raczej nie powinny zająć aż tak długi okres.

użytkownik usunięty
tomb2525

"The fifth episode of the series has been named and is currently slated for release in November" faktycznie, mój błąd :)

ocenił(a) grę na 8

Jakby pojawiły się konkretniejsze informacje to prosiłbym o wstawienie ich tutaj

użytkownik usunięty
Mati_Hardcore

The fifth episode of the series has been named and is currently slated to come out before the retail release of the disc version on the 4th of December.

ocenił(a) grę na 10
Baal

Będzie na pewno w tym miesiącu. Twórcy pisali o tym na facebooku. Btw. jeżeli już piszą "more info VERY soon" tzn. że premiera nastąpi w ciągu max. 1-2 tygodni wg mnie - to samo było z ep. 3 i 4.

użytkownik usunięty
xKoweKx

Będzie 30 listopada

ocenił(a) grę na 10

Źródło poproszę.

użytkownik usunięty
xKoweKx

http://walkingdead.wikia.com/wiki/No_Time_Left Było tutaj, ale znów zmienili na listopad bez dnia. Więc w końcu nie wiadomo.

ocenił(a) grę na 10

Zamiast jakichś wikipedii to polecam obserwować to: https://www.facebook.com/TheWalkingDeadGame. Jeżeli twórcy piszą "very soon" to na pewno epizod dostaniemy już niedługo. ;)

ocenił(a) grę na 8
xKoweKx

Tak się składa, że TWDwiki to największa baza danych uniwersum, którą zajmują się dosłownie fanatycy świata stworzonego przez Kirkmana. Jedyna trafna i 100% pewna strona, na której można sprawdzać informacje, tak więc z Twoim zarzutami lekko bym się wstrzymał.

ocenił(a) grę na 10
tomb2525

Jedyna? Czyli oficjalna strona facebook już nie jest trafną i pewną stroną, a fanowska wiki już tak? Interesujące.

ocenił(a) grę na 8
xKoweKx

Czytać Pan potrafi? Chyba nie skoro wystawiłeś ten komentarz. Strona Facebook dotyczy jedynie samej gry z czego podawane tam informacje są naprawdę szczątkowe, gdyż firma Telltale ma konsumentów w głębokim poważaniu. Kontakt z nimi jest znikomy. Natomiast strona TWDwiki dotyczy całego UNIWERSUM a nie poszczególnym elementów składowych, przy czym oni jako pierwsi publikując niezbędne informacje. To właśnie tam jako pierwsze umieszczono informacje o możliwej premierze No Time Left, a to za sprawą wywiadów przeprowadzonego z aktorami podkładającymi głos. To oni zdradzili, że epizod ukarze się na przestrzeni następnego tygodnia, bądź dwóch. A co zrobiło Telltale? Wystawiło jedynie bardzo wymowne "very soon". I co tutaj jest trafniejsze?

ocenił(a) grę na 10
tomb2525

Mnie naprawdę trafność tej strony mało obchodzi i rozmawiam o udzielaniu daty premiery, a nie o informacji nt. uniwersum - jakoś nie mam potrzeby takich rzeczy czytać. Jak wcześniej wspomniałem, obchodzą mnie tylko oficjalne źródła nawet jeżeli "mało" mówią. Swoją drogą mi to "very soon" w zupełności wystarczy, bo wiem co to oznacza. :D

ocenił(a) grę na 8
xKoweKx

"very soon" w wykonaniu Telltale może oznaczać kilka dni (epizod 3 i 4), miesiąc (epizod 1), lub nawet 3 albo 4 miesiące (epizod 2). Dla konsumentów słowa firmy są psu na budę, gdyż prawdopodobieństwo iż faktycznie odcinek pojawi się "już niedługo" jest minimalne. W tym wypadku wolę korzystać ze źródeł trzecich. Już się kilka razy przejechałem na tym co mówiło Telltale.

użytkownik usunięty
tomb2525

Spokojnie, wszyscy musimy czekać. Wkrótce będzie, a wtedy dopiero naczekamy się na drugi "sezon" gry (:

ocenił(a) grę na 8
tomb2525

A jednak 21 Panie Tomb, jednak 21... W sumie nie tak źle.

http://uk.ign.com/articles/2012/11/15/walking-dead-episode-5-release-date-announ ced

tomb2525

Tak się składa, że w przypadku braku znajomości dokładnej daty, a znając miesiąc wydania jako premierę podaje się przeważnie ostatni dzień danego miesiąca i uaktualnia się datę w miarę pojawiania się dokładniejszych informacji. To już dość utarta praktyka. Więc w tej kwestii nie ma najmniejszego znaczenia kto się zajmuje współtworzeniem rzeczonej strony.

użytkownik usunięty
dassq

Zobaczymy jak to się skończy :)