PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631588}
8,8 20 tys. ocen
8,8 10 1 19983
The Walking Dead: Season One
powrót do forum gry The Walking Dead: Season One

1.W jaki sposób ugryzienie zombie wpływa na to że człowiek zmienia się w niego?Bo chyba ni krew truposza,bohaterowie wielokrotnie byli ochlapani krwią zombiaków nic im się nie stało.
2.Czy warto tez obejrzec serial pod tym samym tytułem?

ocenił(a) grę na 10
Karatos

Serial nie ma nic wspólnego z grą, ale zdecydowanie warto po niego sięgnąć.

Karatos

Człowiek umiera i staje się zombie. Nie ma na to wpływu ugryzienie, po prostu ono powoduje śmierć. Serial warto obejrzeć. Komiks,gra,serial- wszystko to jest z jednego uniwersum i jest tworzone pod czujnym okiem Kirmana :)

ocenił(a) grę na 10
Karatos

Może to od śliny? Bo człowiek ot tak od ugryzienia psa czy kota nie umiera, więc zombie muszą mieć coś w ślinie (jakiś składnik przez, który stały się zombie?). Po ugryzieniu umierają, a każdy który umrze (nieważne jak) staje się zombie.

Komiksu nie czytałam, ale serial polecam :)

Karatos

1. Każdy człowiek ma w sobie wirusa i po śmierci przemienia się w szewndę, chyba że przed śmiercią uszkodzi nam mózg. Ugryzienie sprawia, że dostajemy wysokiej gorączki i stopniowo przemieniamy się by po kilku godzinach zostać walkersem.
Wyjaśnienie z serialu:
- Atakuje mózg na tej samej zasadzie, co zapalenie opon mózgowych. Następuje krwotok w nadnerczach,a mózg się wyłącza. Potem przychodzi kolej na następne organy. A następnie śmierć. Wszystko, kim byłeś lub kim miałeś być... przepada.
[...]
- Przewiń do drugiej fazy.
- Przewijam do drugiej fazy.
- Czas zmartwychwstania jest różny.Zdarzyło się, że nawet po 3 minutach. Najdłużej - 8 godzin.
W przypadku tego pacjenta, były to dwie godziny, jedna minuta... i siedem sekund.
- Ożywia mózg?- Nie, tylko jego pień. Dzięki temu mogą wstać i się poruszać.
-Ale nie są żywi?
-Ty mi powiedz. Nigdy wcześniej tego nie widziałem. Większość mózgu jest ciemna. Ciemna, pozbawiona życia oraz martwa. Płat czołowy, kora neopalialna... Ludzka część nie powraca. To, co determinuje ciebie. To jedynie ludzka skorupa,napędzana bezmyślnym instynktem.

2. Serial polecam, chyba że ktoś nie lubi krwawych scen.

ocenił(a) grę na 7
Karatos

Każdy ma w sobie wirusa, ugryzienie jedynie przyśpiesz zgon. Gdy zginiesz, zmieniasz się w zombie.
Co do serialu powiem, że warto obejrzeć, ale najpierw polecam poczytać komiks, który jest o niebo lepszy ;)