PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631588}
8,8 20 tys. ocen
8,8 10 1 19983
The Walking Dead: Season One
powrót do forum gry The Walking Dead: Season One

Gra zrobiła na mnie piorunujące wrażenie.Nigdy nie grałem w nic podobnego(może poza Fahrenheit'em) ,jak dla mnie miodzio. Wciąga jak nic podobnego. Każy epizod trzyma w napięciu a drugi to istny majstersztyk ,podobnie jak reszta. Nie mam pojęcia jak mogli zrobić tak zajebistą grę. Postacie znakomicie nakreślone ,każda na swoj sposób unikatowa. Każda śmierć była dla mnie swego rodzaju szokiem ,największym zaskoczeniem była dla mnie śmierć Carley i Lee z rąk Clem - istny szok. Co jednak najlepsze jest w grze to z pewnością jej nieprzewidywalność która dosłownie czai się na każdym kroku. Kto by pomyślał ,że spokojna rodzina na farmie okaże się bandą bezwzględnych kanibali ,Lilly zabijającą biedną Carley ,czy Kennego pozbabiającego życia Bena w imię jego dobra ,a na tym nie koniec - nie będe wypisywał wszystkiego ,ale było tego sporo. Poza tym fajna komiskowa grafika która powinna przypaść do gustu każdemy ,a nawet jeśli nie grywalność biję na głowę wszystkie produkcje ,a chęć poznania dalszych losów naszego bohateraz jak i grupy jest wprost pożądana przez grającego zastanawiającego się co też zaserwowali nam twórcy w dalszej części gry. Ocena może być tylko jedna 10/10 i kropka!

Mower13

rewelacyjna była Clementine , do tej małej dziewczynki się strasznie przywiązałem .Ja najbardziej lubię epizod 5 za zakończenie , ale 2gi jest też kapitalny ...

ocenił(a) grę na 10
ENDmOstER

Każdy epizod ma smaczek i jest pokazany w innym problemie ja szczerze powiedziawszy jestem pod wrażeniem że całość była w stanie mnie przykuć mniej więcej w takim samym stanie emocjonalnym od początku do końca. Z tą różnicą że na koniec już się kompletnie rozkleiłem ehh...

Gra dekady

ocenił(a) grę na 10
Mower13

Miazga. Nigdy nie przeżywałam żadnej gry tak jak tej. Trudne decyzje, które trzeba było podejmować szybko, potem wyrzuty sumienia. Masakra. Niestety myślę, że to nie jest gra dla każdego. Miażdży. Masakra. Milion razy lepsze od kiczowatego przy tym serialu.

Mower13

Proponuje oglądać reakcje na koniec epizodu 5 na YT, to jest bezcenne ;)

ocenił(a) grę na 9
Mower13

Ja pierwszy raz jeśli się nie mylę miałem styczność z tego typu grą i przyznam że po filmikach na YT warto było się skusić na zagranie w taką gierkę która jest tak sfabularyzowana że wydaje się filmem animowanym dla dorosłych niż grą,do tego grafika jest miła,klimat i fabuła to największe plusy tym bardziej w tego typu grach o tematyce zombiaków bo nie ukrywam nie przepadam za takimi grami ale ta gra to coś nowego odgrywamy tu role a do tego bohaterowie są bardzo ludzcy przez co ta gra trafia w gust.Ja przyznam że to świetna gra dla ludzi którzy chcą się oderwać bądź ochłonąć od strzelanek i innych tego typu grach,tutaj będziecie mogli spokojnie odgrywać własną role oraz decydować o ważnych sprawach.Szkoda tylko że zbyt mało rzeczy można tutaj robić strzelanie i zabijanie dość skromne a przede wszystkim minus tkwi w tym że nawet deskę piłuje nam Lee a to my myszką powinniśmy rżnąć ją :D.Moja ocena 9/10 jest to pierwsza gra tego typu w moim życiorysie gierkowym więc zasługuje na taką ocenę.Polecam i pozdro.