PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631588}
8,8 20 tys. ocen
8,8 10 1 19942
The Walking Dead: Season One
powrót do forum gry The Walking Dead: Season One

Tragedia

ocenił(a) grę na 1

Jak takie coś może być w TOP10? jest 5 milionów gier lepszych.

ocenił(a) grę na 9
mmaakkss

Ustosunkowałem się do całego tematu. Akurat filmweb tak głupio pokazuje, gdy da się na odpowiedź pod ostatnim postem. Nawey jeśli nie pisało się do żadnego użytkownika.

Grochu89

Nie wiem czy w tej sytuacji reszta dostała powiadomienie, chyba tylko ja :P

ocenił(a) grę na 4
mmaakkss

Powiadomienie dostaje tylko osoba która dostała odpowiedź i ci co kliknęli "obserwuj" w prawym górnym roku.

ocenił(a) grę na 5
Grochu89

Gra nie jest innowacyjna, wcześniej był już chociaż "Fahrenheit", "Heavy Rain". Więc żadna nowość to nie jest, jedynie osadzenie tego typu gry w realiach zombiaków jest czymś czego nie było (mogę się mylić) w dodatku tam wybory miały istotny wpływ na przebieg fabuły.

NezumiT

Wszyscy tylko płaczą jaka ta gra jest innowacyjna, a nikt nie potrafi napisać konstruktywnego komentarza uzasadniającego własną opinię. To dowód jacy ciemni są fani tej gry.

1234Marik1234

A za to ty pokazujesz że jesteś kolejnym antyfanem z rodzaju tych którzy nie rozumieją fenomenu danej gry wyzywasz jej fanów od jak to ujałęś "ciemnych" - gardzę takimi ludźmi wiesz ?

A reszty nie chce mi się komentować, szkoda czasu na takich jak ty.

DR16

Chciałem tylko kilka argumentów za tą grą, a Ty wszedłeś tutaj napisać komentarz, w którym piszesz, że nie chce Ci się komentować?

1234Marik1234

Argumenty które nie wydają się być adekwatne do samej gry, nie będę cie obrażał możesz sobie nie lubić The Walking Dead proszę ale ja się do jej wrogów nie zaliczam ;)

NezumiT

Jakie wybory? Tam bieg fabuły zmieniał się pod wpływem przegrania lub nie sekwencji QTE, z czego w "Fahrenheicie" można było zobaczyć ekran "game over" (gra była wbrew pozorom bardzo liniowa), a w "Heavy Rain" już nie. Wszelkie wybory w HR sprowadzają się do tego, czy związać jednego bohatera uczuciowo z jedną bohaterką czy nie i do wyboru tematu myśli/wypowiedzi bohatera, choć i tak w większości przypadków można wybrać wszystkie, w dowolnej kolejności.

TWD to połączenie przygodówki point&click z tą właśnie Cage'owską koncepcją interaktywnego filmu. Nowością są tu wybory moralne i zupełnie inne niż dotąd spojrzenie na gatunek - rezygnacja ze wszelakich zagadek i łamigłówek na rzecz wpływania na dialogi i budowanie relacji z innymi postaciami.

Grochu89

Co w tej grze jest innowacyjnego? Że nie jest w niej istotna grafika? Słyszałeś może kiedyś o grach indie?

1234Marik1234

Żeby było śmieszniej, to jest gra indie. Gra indie, która potrafi godnie rywalizować z wielomilionowymi produkcjami.

Evangarden

Wiem, że to gra indie. Każdy indyk ma prawo do rywalizacji z dużymi produkcjami.

sebbaaaa

Gra jest ciekawa, ale nie powinna być oceniania na równi z tytułami o wiele większymi (pod względem rozgrywki i dopracowania). Tak samo jak nie powinno się stawiać filmów krótkometrażowych na równi z pełnometrażowymi

ocenił(a) grę na 5
gejzermocy

Nic dodać, nic ująć.

gejzermocy

Powinna być oddzielna kategoria na indyki.

ocenił(a) grę na 10
1234Marik1234

Chciałbyś ^_^
Tak jak Heroes 3 jest kunsztem strategii turowych.
Tak TWD jest jedną z najlepiej prowadzonych gier przygodowych, jakie spotkałem od wielu wielu lat.

ocenił(a) grę na 9
sebbaaaa

Twórcy gry maja lepszy pomysł na fabułe niż Daborant w swoim śmiesznym komercyjnym serialu.

ocenił(a) grę na 1
sebbaaaa

zgodzę się z tobą

matiklider

Wyjdź

ocenił(a) grę na 3
sebbaaaa

popieram. uwielbiam serial the walking dead ale ta gra to porażka .. grafika już w ogóle ... jakbym się cofnął w lata świetlne..

ocenił(a) grę na 10
cyklonos

serial sie zeszmacil.Gra Walking Dead jest jeszcze gorsza mam na Mysli Walking Dead Survival INST.Za to Walking Dead od Teatle Games sezon1 i jak na te chwile 3 odcinki 3 sezonu to rewelacyjne filmowe gry point clic cos jak Shenmue,Beyond dwie dusze,Heavy Rain.

ocenił(a) grę na 10
cyklonos

Trzeba być naprawdę dziwnym, żeby mając przed sobą taką grę oceniać grafikę (która i tak nie była zła, a po prostu... inna).

pawlodar_10

W sumie to po co oceniać grafikę na zasadzie porównań, kiedy mowa o komiksowej grafice, która właśnie tak miała wyglądać? TWD to w końcu adaptacja komiksu ("The Wolf Among Us" też) i gra indie, o budżecie śmiesznym w porównaniu chociażby do produkcji EA, Rockstara czy studiów działających pod patronatem Sony (m.in. Quantic Dream i Naughty Dog).

ocenił(a) grę na 8
sebbaaaa

napewno nie gra jest bardzo fajna no na pewno lepsza od 2 czesi
ps. wymien lepsze gry najlepiej 5 milionów jak sam napisałes

Baal

Chociażby 98% gier z top100 na filmweb'e jest lepszych. Ale fakt 5 milionów nie znajdziemy.

ocenił(a) grę na 8
1234Marik1234

niezgodze sie do tych 98% wyssane z palca

Baal

Naucz się używać związków frazeologicznych. Nie wyssane z palca tylko z rankingu.

ocenił(a) grę na 8
1234Marik1234

No, co ty nie powiesz? Powiem ci jaśniej a dokładniej napiszę chodziło mi o przyrodzenie, więc z palca, aby nie używać wulgaryzmów.
Ps. ty naucz się czytać między wierszami :)

Baal

Wybacz, ale nadal nie rozumiem co miało dokładnie znaczyć to zdanie, może następnym razem użyj po prostu wulgaryzmów. A skoro uważasz, że w top100 rankingu filmwebu są gorsze gry to proszę wymień kilka :)