Ustosunkowałem się do całego tematu. Akurat filmweb tak głupio pokazuje, gdy da się na odpowiedź pod ostatnim postem. Nawey jeśli nie pisało się do żadnego użytkownika.
Powiadomienie dostaje tylko osoba która dostała odpowiedź i ci co kliknęli "obserwuj" w prawym górnym roku.
Gra nie jest innowacyjna, wcześniej był już chociaż "Fahrenheit", "Heavy Rain". Więc żadna nowość to nie jest, jedynie osadzenie tego typu gry w realiach zombiaków jest czymś czego nie było (mogę się mylić) w dodatku tam wybory miały istotny wpływ na przebieg fabuły.
Wszyscy tylko płaczą jaka ta gra jest innowacyjna, a nikt nie potrafi napisać konstruktywnego komentarza uzasadniającego własną opinię. To dowód jacy ciemni są fani tej gry.
A za to ty pokazujesz że jesteś kolejnym antyfanem z rodzaju tych którzy nie rozumieją fenomenu danej gry wyzywasz jej fanów od jak to ujałęś "ciemnych" - gardzę takimi ludźmi wiesz ?
A reszty nie chce mi się komentować, szkoda czasu na takich jak ty.
Chciałem tylko kilka argumentów za tą grą, a Ty wszedłeś tutaj napisać komentarz, w którym piszesz, że nie chce Ci się komentować?
Argumenty które nie wydają się być adekwatne do samej gry, nie będę cie obrażał możesz sobie nie lubić The Walking Dead proszę ale ja się do jej wrogów nie zaliczam ;)
Jakie wybory? Tam bieg fabuły zmieniał się pod wpływem przegrania lub nie sekwencji QTE, z czego w "Fahrenheicie" można było zobaczyć ekran "game over" (gra była wbrew pozorom bardzo liniowa), a w "Heavy Rain" już nie. Wszelkie wybory w HR sprowadzają się do tego, czy związać jednego bohatera uczuciowo z jedną bohaterką czy nie i do wyboru tematu myśli/wypowiedzi bohatera, choć i tak w większości przypadków można wybrać wszystkie, w dowolnej kolejności.
TWD to połączenie przygodówki point&click z tą właśnie Cage'owską koncepcją interaktywnego filmu. Nowością są tu wybory moralne i zupełnie inne niż dotąd spojrzenie na gatunek - rezygnacja ze wszelakich zagadek i łamigłówek na rzecz wpływania na dialogi i budowanie relacji z innymi postaciami.
Co w tej grze jest innowacyjnego? Że nie jest w niej istotna grafika? Słyszałeś może kiedyś o grach indie?
Żeby było śmieszniej, to jest gra indie. Gra indie, która potrafi godnie rywalizować z wielomilionowymi produkcjami.
Gra jest ciekawa, ale nie powinna być oceniania na równi z tytułami o wiele większymi (pod względem rozgrywki i dopracowania). Tak samo jak nie powinno się stawiać filmów krótkometrażowych na równi z pełnometrażowymi
Chciałbyś ^_^
Tak jak Heroes 3 jest kunsztem strategii turowych.
Tak TWD jest jedną z najlepiej prowadzonych gier przygodowych, jakie spotkałem od wielu wielu lat.
Twórcy gry maja lepszy pomysł na fabułe niż Daborant w swoim śmiesznym komercyjnym serialu.
popieram. uwielbiam serial the walking dead ale ta gra to porażka .. grafika już w ogóle ... jakbym się cofnął w lata świetlne..
serial sie zeszmacil.Gra Walking Dead jest jeszcze gorsza mam na Mysli Walking Dead Survival INST.Za to Walking Dead od Teatle Games sezon1 i jak na te chwile 3 odcinki 3 sezonu to rewelacyjne filmowe gry point clic cos jak Shenmue,Beyond dwie dusze,Heavy Rain.
Trzeba być naprawdę dziwnym, żeby mając przed sobą taką grę oceniać grafikę (która i tak nie była zła, a po prostu... inna).
W sumie to po co oceniać grafikę na zasadzie porównań, kiedy mowa o komiksowej grafice, która właśnie tak miała wyglądać? TWD to w końcu adaptacja komiksu ("The Wolf Among Us" też) i gra indie, o budżecie śmiesznym w porównaniu chociażby do produkcji EA, Rockstara czy studiów działających pod patronatem Sony (m.in. Quantic Dream i Naughty Dog).
napewno nie gra jest bardzo fajna no na pewno lepsza od 2 czesi
ps. wymien lepsze gry najlepiej 5 milionów jak sam napisałes
No, co ty nie powiesz? Powiem ci jaśniej a dokładniej napiszę chodziło mi o przyrodzenie, więc z palca, aby nie używać wulgaryzmów.
Ps. ty naucz się czytać między wierszami :)