PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631588}
8,8 20 tys. ocen
8,8 10 1 19983
The Walking Dead: Season One
powrót do forum gry The Walking Dead: Season One

Mój to chyba ten kiedy Lee stawia wszystko na jedną kartę i idzie po trupach do hotelu, i ta muzyka...
http://www.youtube.com/watch?v=-yf9GqN9xxM

ocenił(a) grę na 9
carolotta

Wiele było świetnych scen, ale szczególnie w pamięć zapadła mi ostatnia akcja w gospodarstwie w drugim epizodzie. Może dlatego, że przechodziłem przez to 4 razy, ale za każdym razem mam ciary jak to widzę. Dokładniej chodzi mi o scenę po pobiciu Andy'ego. Jeszcze jak ma obitą papę z jednej strony i taką mega opuchliznę, to jest jeszcze lepiej, bo groźniej wygląda jak wykrzykuje "Don't you dare walk away from me Lee!". Cały ten dialog Lee-Andy podczas burzy i atmosfery tego, co przed chwilą się zdarzyło. Andy dowiadujący się, że jego rodzinka nie żyje, a za chwilę krzyczący do Lee, żeby go wykończył. Po chwili z fajnego ujęcia widać, jak zombie wdzierają się przez ogrodzenie, Andy zostaje na kolanach (jeśli wybierzemy opcję nie zabicia go) wyglądając mega żałośnie (nie że żal.pl, po prostu żałośnie, jak zbity pies, przegraniec), nasi bohaterowie odchodzą, a to wszystko w akompaniamencie wspaniałej (jak zwykle) muzyki i dodatkowo deszczu.

Od 5:00
http://www.youtube.com/watch?v=ZWHnaxi6PCM

Dzięki za przypomnienie, muszę sobie ogarnąć ost z tego, ma ktoś może namiary? Prosiłbym o pw.

ocenił(a) grę na 10
carolotta

Po ukończeniu gry, połknięciu jej właściwie od razu chciałam przejść ją raz jeszcze. Z czystej ciekawości, jak się potoczą losy danego bohatera poprzez wybranie innych decyzji. Jednakże ta gra polega na szybkiej reakcji, dlatego nie ma co cofac się i zmieniać decyzje. Mielismy okazję przezyć apokalipsę zombie, decydować o życiu innych i licza się te pierwsze wybory-bo odruchowe, prawdziwe.
Rzecz jasna takich momentów jest wiele, ale gdyby tak na szybkiego wymienić najlepsze pod różnymi względami: pobyt w miejscu śmierci rodziców Lee, pożegnalny monolog do brata Lee, kobieta w lesie z czapką Clem, odkrycie przyjaciela bez nóg, sen Lee(że Clem jest zombie), kiedy uczy małą strzelać, kiedy bezdomny uświadamia mu, ze ludzie dzielą sie teraz na żywych i zombie, kiedy Kenny znalazł na strychu wychudzonego chłopca, znalezienie pary z roztrzaskanymi czaszkami na łóżku, kiedy idzie do hotelu zabijając wszystko co spotyka na drodze, kiedy smaruje Clem krwią, resztkami sił pomaga jej zabić zombie, kiedy się żegna.. Te moim zdaniem były najlepsze.