Po premierze gra była niedostępna w sklepach w moim mieście,dopiero ostatnio ją zakupiłem tj 3dni temu w empiku.Tak też 3dni gram i muszę stwierdzić że gra bardziej przypadła mi do gustu niż Diablo 3,czytałem wiele opini i głosów TL2 vs Diablo 3 i uważam że jest wszystko przekłamane,np "W co dłużej grałeś" wyszło że d3 co jest nieprawdą bo diablo przeszedłem w 2dni na 2poziomie trudności bez problemów a TL2 męczę 3dzień i do końca nie doszedłem. Bossowie na 2poziomie są o wiele mocniejsi i trzeba się napocić aby ich zlać,graficznie d3 przoduje. Następna sprawa d3 ustawione na zarabianie jeśli chce się mieć porządną broń trzeba ją zakupić bo znalezienie porządnej graniczy z cudem wiem bo sam nie kupując znalazłem może z 4sztuki broni które nosiłem tylko przez 2,3 lvl postaci i to wszystko a w TL2 znajduję co rusz coś ciekawego i trudno się ustawić którą ubrać. W d3 tylko 60lvl postaci które wbijemy w ciągu 3,4dni a w tl2 aż 105 co powoduje że mamy grę na masę godzin żeby wbić max lvl,jedyne co mnie przeraża to fakt że w multi nie ma ludzi czasami jest jeden pokój czasami 2 i aż 2,3graczy :( Jednak stawiam na TL2 ,wyjdzie dodatek i wyższe wbijanie lvl postaci więc pokładam wielkie nadzieje w tej grze.Dziękuję i pozdrawiam.