PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615293}
7,4 2,2 tys. ocen
7,4 10 1 2175
Torchlight II
powrót do forum gry Torchlight II

Baardzo się cieszę, jak tylko usłyszałem o powstawaniu drugiej części dostałem
ślinotoku. Jedyneczka, miała przyjemna oprawę, muzykę od autora melodii z Diablo, no i
kilkoro twórców też było z pierwotnej ekipy Diablo.
Przyznam, jestem dość młody i może nie potrafię się tak wczuć, ale w Torchlight grało mi
się o wiele przyjemniej, niż w D2, nie wiem czemu, tak po prostu, może jest bardziej
przystępny czy coś. Do tego T2 ma być o wiele bardziej rozbudowany pod praktycznie
każdym względem, od skromnego pierwowzoru, prawdę mówiąc to już dawno nie miałem
takiej chrapki na jakąś kontynuację. Pewnie to wszystko napisałem bez większego
składu, ale jakoś mnie dzisiaj słabi... Ale mam nadziję, że wiecie cóż chciałem przekazać
i czy podzielacie moje zdanie? ( Gwoli ścisłości, nijak nie umniejszam Diablo, to
genialna, kultowa gra, bez której nie było by dziś wielu produkcji, między innymi Torchlight,
ale mówię tylko, że T. bardziej mi przypadł do gustu. )

DziaBaL

Grałem w bete , może być . Szkoda że gra nie będzie po polsku :(

ocenił(a) grę na 8
wolth

Na pewno będzie można liczyć na moderów, poza tym, sądzę, że ani fabuła ( zapewne inspirowana tą z Diablo2 tak jak była w pierwszej części) nie będzie aż tak skomplikowana, Aby ktoś z minimalnym angielskim jej nie ogarnął... No ale fakt, mimo wszystko dobrze by było gdyby T2 był po polsku już na starcie.

DziaBaL

Torchlight II nie miał przypadkiem premiery w 2003 roku ?! Grafika w tej grze woła o pomstę do nieba... 3 razy do niej podchodziłem i nie mam siły grać. Litości mamy 2012 rok a praktycznie żadna gra nie idzie graficznie do przodu... Tekstury jakby żywcem z Painta wyjęte.

STAMiNA

nie ma to jak patrzyć tylko na grafe

wolth

Kto powiedział, że zwracam uwagę tylko na grafikę? hehe Nie czarujmy się grafika w TII jest żenująca na poziomie budżetowych gierek z gazetek z kiosku dla 5 letnich dzieci :>

STAMiNA

Jeżeli masz takie zdanie nie będe go zmieniał bo to twoja sprawa . Dla mnie gra jest bardzo dobra , szkoda tylko że nie po polsku .

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Yhy... idź gdzie indziej - książkę przeczytaj albo coś... jedno spojrzenie na wystawione przez ciebie oceny gier i jest oczywistym, że o grach pojęcia bladego nie masz. 4chana polecam - to miejsce jak znalazł, dla ciebie.

Link

Pojęcie mam bo kieruje się własnym zdaniem...

ocenił(a) grę na 7
DziaBaL

Co do porównania T2 z Diablo III uważam że diablo wypada o wiele lepiej... W T2 nie czuć ani klimatu, ani "mocy" a i grafika nie powala...
Jeśli nowe dzieło blizzarda miałoby dostać 8 to dałbym T2 mocne 7. Solidna gra ale niczym nie zachwyca.

Bartek0645

Mam podobne zdanie do twojego. Mimo tych wszystkich narzekań, na słabe servery, brak PvP i inne rzeczy, trudno mi nazwać Torchlight 2 grą lepszą od Diablo 3. Nie chodzi mi o grafikę(chociaż rzeczywiście jest o niebo lepsza), ale o grywalność, przystępność i wczuwkę, tzn. przedstawienie siły każdej postaci. Fabuła w D3 jest średnia, ale i ta 3 razy ciekawsza od swojego konkurenta. Do Torchlighta 2 skusiłem się raczej z nudów( trochę też z powodu klasy inżyniera, reprezentującego moje ulubione steampunkowe klimaty) i do dziś czasami włączam tę grę, ale diabełka nie pobije.

DziaBaL

Zaskoczyła mnie ta gra bardzo pozytywnie. Jedynka była tylko ok, ale dwójka jest dużo lepsza. Podoba mi się klimat w tej grze. Fajne jest też Strzelanie z pistoletów, shotgun-a, łowienie rybek, zwierzak i wiele innych rzeczy. :D Nie mam słabego komputera, ale niskie wymagania sprzętowe też trzeba pochwalić.Powiem, że nawet wciągnęła mnie bardziej od Diablo III, ale to może dlatego, że w D3 grałem bardzo, bardzo krótko (AKT2). Oczywiście nie ma co porównywać tej gry do Diablo (inny budżet), ale od pozostałych H&S jest moim zdaniem 10x lepsza. Pewnie nie wszyscy o tym wiedzą, ale Torchlight-a robi firma, która powstała dopiero w 2008 roku i została założona przez byłych pracowników firmy Blizzard (sic!). To jest ich dopiero druga produkcja. Pięknie zaczynają! :)

ocenił(a) grę na 10
grupio

Zgadza się i jestem też zdania że TL2 jest wiele lepsze od d3 pomijając grafikę tylko,co do wypowiedzi STAMINA,szanuję Twoje zdanie jednak uważam że chyba jesteś młodym człowiekiem skoro czepiasz się do grafiki,liczy się sentyment wspomnienia z młodych lat jak się siekało w diablo i teraz tl2 wyszlo ktore przypomina mi te lata,nawet czasami powracam do gierek z amigi a tam grafiki nie ma :) a jednak! Sentyment i młode lata kolego.