ale widze, ze jeszcze duzo uplynie wody w wisle zanim zacznie sie cos dziac na forach dot. gier
gra niestety trochę wtórna, nie zachwyca, ale strzelanie do szkopów to zawsze gwarant dobrego szpilu...
id się zwieśniaczyło, zrobili zwykłego CS-a i nazwali Wolfenstein, żeby przyciągnąć ludzi. Żal mi tych, co nie grali w oryginał.
id Software się "zwieśniaczyło" ? Więc zasmuci cię informacja, że tą grę nie zrobiło id tylko Raven.
Gra nie jest zła, co prawda nie podskoczy do RtCW ale jest dość ciekawym FPS. Irytuje tylko skandaliczny poziom trudności. Podkręcenie trochę śmiertelności postaci oraz dopisanie trochę kodu do inteligencji przeciwników rozwiązałoby największy minus tej gry.
Gra jest fajna. Dosyć nietypowe podejscie do drugiej wojny, lecz czegóz możnaby się po Wolfim spodziewać? ;P
Szkoda tylko że pomysł z "otwartym" miastem jest zwykłym zapychadłem... No i poziom trudności trochę zbyt niski. Niemniej gra jest dobra choć do RTCW nie ma startu.
Mnie ta gra bardzo wciągnęła, pewnie dlatego że nie grałem w Return to the Castle. Przeszedłem ją z 5 razy hehe a za piątym razem w 4godzinki na hardzie. Najlepsz broń która sprawiła mi najwięcej frajdy to karabin tesli z upgradami na maksa:) Miazga, szkopy latają porażeni prądem:)
A ja przede wszystkim lubię spacerować sobie po mieście Isenstadt i oglądać sobie z wysokości panoramę miasta Isenstadt! Wspaniałe widoki!
a mnie sie ta czesc nie podobala... po RTCW spodziewalem sie czegos duzo lepszego... moim zdaniem ten wolf wyglada troche jak budzetowka... jest takze jedna z nielicznych gier w jakie po prostu nie chcialo mi sie grac... co jest dziwne bo przewaznie koncze wszystkie jakie zaczynam...
Mnie dawno żadna gra tak nie wciągnęła i zaskoczyła. Pod koniec to już była psychodelka.
Gra mi się bardzo spodobała , taki troche typowy fps, bez szału, ale strzelaniny są bardzo intensywne. Moc slow motion, super efekty dodaje to dużo dynamizmu, najpierw zwolnienie, potem przyspieszenie. No i fabuła jest totalnie pokręcona i na bakier z oficjalną historią. Ostatni level to miazga, walki z bossami są na ogół bardzo ciekawe. Polecam choć to dosyć specyficzna gra.