z tego jak obejrzalem fil [rec] to wszyscy zgineli - kto bedzie wystepowal w [rec]2??? czyzby kolejne gnioty beda powstawac tka jak w przypadku pily?
Wątek z tą dziewczynką i chłopcem na strychu nie został do końca rozwiązany. Mam nadzieję, że w drugiej części wyjaśnią to.
Ja uważam, że akcja będzie się toczyć od razu po zakończeniu jedynki albo po 24h i do kamienicy wejdą policjanci albo jacyś komandosi i będą sprawdzać każdy ślad. Wejdą na strych, a tam napotkają tego chłopca i dziewczynkę albo ta dziewczynka uwolni się a chłopiec zostanie i odsłuchają nagranie tego księdza oraz znajdą kamerę Pablo i obejrzą urywki. Coś w tym stylu może być nieźle.
Sorry, moz wyjde na ignoranta nieuwaznie ogladajacego film, ale na strychu procz tej 'dziewczynki' badanej przez ksiedza byl jakis chlopiec ?!
Wracajac do tematu wiele kontynuacji tylko nawiazuje do poprzednich czesci, akcja moze sie dziac w szpitalu, gdzie 'omyłkowo' przetransportowano jednego z zarazonych.
Mam tylko nadzieje, ze tempo nie beda powielac pomysłów z [Rec]
Nemeless pamiętasz scenę, kiedy Pablo przegląda strych kamerą i był tam chłopiec, który uszkodził tą kamerę ?
Co to Twojej kwestii z tym szpitalem to by raczej pomyłka była. Przecież tam, każdy zginął. Więc nie wiem kto by tam trafił.
no wiecie... kiedy zapada ostatnia scena i angela trzyma kamere slycahc przerazajacy krzyk dziecka, moze ta dziewczyna sie wyleczyla po strzykawie xD?..
IMO do dupy by było jakby akcja działa się po raz kolejny w tym samym budynku. Zresztą z wojskiem zombie nie miały by szans. Miotacze ognia itp...
No racja nie miałoby szans ale zauważ to, że te zombie mogło by się ukryć i z znienacka zaatakować i od razu się ukryć i taki żołnierz zostałby zarażony.
PAmiętam, ale wydawało mi się, że to to samo co potę wylazł z ciemności z młotkiem... bo skad on się tam niby wziął?!
Co do szpitala to przecież zarażeni nie umarli. Chodziło mi o to, że wojsko wkroczyłoby do budynku i pojmało żywcem pewien okaz, który specjalnie lub nie trafiłby do zwykłego szpitala na obserwacje...
Wydawało mi sie ze ten chłopiec na strychu był zarażony.
Akcja 2 mogłaby rozgrywać się na ulicach miasta (otwarta walka z zombiakami, reportaż w stylu "Cloverfield"). Wyjściem mogłaby być ucieczka jakiegoś zwierzęcia od wspomnianego weterynarza, potem zaraziło bezdomnego albo przypadkowego przechodnia i epidemia w mieście gotowa. Ewentualnie ten ojciec co poszedł po leki mógł zostać zarażony przez psa i zmutować przed kamienicą.
Moim zdaniem druga część będzie właśnie o polcjantach którzy wchodzą tam z kamęrą żeby wszystko udokumentować stąd REC. Albo w mieście siębędzie działa akcja, poniewarz któryś ze zwykłych ludzi będzie chciał wszystko nagrać :D
moze mi ktos powiedziec czy manu zginal?
jak ogladalem rec to w pewnym momencie go zgubilem
wiem ze jak angela z kamerzysta biegli otworzyc drzwi to manu to chinke mlotem w banie walil (na klatce bylo wszystko slychac:D)
ale chyba zginal bo te zombiaki biegli po schodach...
dziwi mnie to ze jak se juz otworzyli drzwi to nawet nie zainteresowali sie co sie dzieje z manu...
wlasnie najbardziej polubilem manu i chcialbym zeby gral w rec 2...
Manu zginął! Bo jak wychodzili z tego mieszkania gdzie sukali kluczy, to jak wyszli to zobaczyli Manu jako zombie na schodach. Ale i tak największa szkoda że zginął Pablo. A może nie zginął i może to on uratował pociągnął za nogi Angelę?
No właśnie! Możliwe że przeżył i uratował ciągnąc Angelę ciągnąc ją za nogi, wcześniej przecierz dostał zastrzyk w ranę!
Ktos wyrzej podsunal bardzo dobry motyw z ojcem tej dziewczynki ktory poszedl po leki. Przeciez on tez mial stycznosc z psem. Moim zdaniem fabula nawiarze do tgeo, ale zobaczymy
osobiscie chcialabym zeby w 2 wyjasnily sie niektore sprawy nad ktorymi teraz glowkujemy, kim jest zombi z obwislymi cyckami, kim jest chlopiec ktory wyskoczyl w kamerze, czy angela zginela itd... to mnie nurtuje i tego oczekuje od kolejnej czesci, juz nie moge sie doczekac...
Tam chyba nie było żadnego chłopca, a ta dziewczyna z obwisłymi tymi to ta którą niby coś nawiedziło. Chciałbym żeby Pablo przeżył i że to on pociągnął Anglelę a nie rzadne zombie. :D
Co do [Rec] to zgadzam się. Jedynka była taka badziewna (bez urazy dla osób lubiących ten film), że szok. Ale co do piły bym się nie zgodziła.. Piła 2 np przypadła mi do gustu :]
widac wyraznie ze na koncu oporcz tego zombiaka dziewczynki jest chlpiec(potwierdza to filmik na youtube)
http://pl.youtube.com/watch?v=1gWEy9uHACU&feature=related
Ok! Widać tam chłopca ale raczej mi się zdaje że on nie da nic do fabuły części 2. Chyba napewno odnieśeniem do części drugiej będzie ojciec :D
http://pl.youtube.com/watch?v=1gWEy9uHACU&feature=related
Na filmiku widać jak ta seksowna niunia konsumuje swojego kochanka, więc Pablo niestety zginął.
A oglądaliście dokładnie ten zwiastun http://pl.youtube.com/watch?v=ZxX7O9zqtWQ przecież nie było takiej sceny w filmie (zwłaszcza ze ci strażacy przyjeżdżają w dzień i idą na strych gdzie widać otwartą górna klapę). nieco dziwny zwiastun pokazujący co sie dzieje po akcji filmu.
To mi wygląda na taki bardziej promujący zwiastun filmu. Takie polączone jakby sceny z tą babcią i z klapą od strychu :D
W tym zwiastunie ja nie widzę żadnej staruszki. To zombie co zaatakowało strażaka to jakaś dziewczynka. w ogóle ten zwiastun nijak ma się do filmu.
A co do części 2, to ja nie wiem z czego oni to zrobią. W filmie było wiele niedomówień, ale raczej to kwestia braku pomysłu niż chęci kontynuacji. Zawsze mogą pójść w inną stronę. Np. Historia powstania tego potwora i tej zarazy. A końcem 2 części może być początek jedynki.
Trzeba być niewidomym, żeby nie poznać chłopca ze strychu. Ten zwiastun jak najbardziej jest powiązany z filmem, bo prawdopodobnie jest początkiem drugiej części ;p
Co do chłopaka, to ja myślałem, że to właśnie ten chińczyk mały.
Szkoda, że nie pokazali, co się stało z tymi dziadkami. Osobiście lubiłem tą babcię. Ostatnia scena z nią, jaką pamiętam, to jak wchodziła po schodach, gdy wydostawały się zombie. Potem polecieli do tego faceta i dalej już jej nie widziałem.
Kolejną rzeczą jest tajemniczy pisk. Wydawał mi się dochodzić nie z budynku. Aczkolwiek mógł to być pisk Jennefer, jedyna dziewczynka tutaj. A może był to pisk portugalskiej dziewczynki, może Pablo miał tą strzykawkę i jej wbił? Nie, ona go jadła potem.
Angela raczej została zabita. Pablo by jej chyba tak nie pociągnął. Było ciemno, nie widzieli się. Tylko kamera im pomagała, a ona przecież zwyczajnie leżała na ziemi.
Zastanawia mnie też kwestia psa. Jak on się zaraził? Od portugalskiej dziewczynki? Jak wlazł do niej ten chłopaczek, może miała brata? A może ona wyłaziła z pokoju? Jak się zaraziła ta starsza pani, co atakuje policjanta. Od kogo? Od psa? Od psa zaraziła się dziewczynka. Nie było mowy o innych atakach. To samo ojciec tej chinki... nie mogę dojść jakoś do tego. Może ktoś coś widział, ktoś coś wie?
Dlaczego zombie pogryzło matkę Jennefer? Przecież została wcześniej ugryziona przez córkę i zarażona jednocześnie. Dlaczego ją atakowali? Zarazonych nie atakowali.
Dokładnie. Strasznie dużo zagadek, niewyjaśnionych przyczyn. Wiecie co jest jeszcze ciekawe? To że na początku strażacy dostają wezwanie w sprawie mężczyzny zamkniętego w pokoju, i gdy tam przyjeżdżają okazuje się, że zamknięta w pokoju jest ta babka...dziwne albo błąd w scenariuszu.
Co do zarażenia babki ... mogły ją zarazić jej koty :) Wiadomo jakie są koty - wszędzie wlezą ... możliwe że dotarły na strych i zostały zarażone przez portugalską "dziewczynkę" ... następnie wróciły do właścicielki i ją zaraziły ... przy okazji psa itd. ...
Ja bym się nie zdziwił gdyby Angela przeżyła i wystąpiła w drugiej części. Nie wiemy przecież co się z nią stało gdy została pociągnięta za nogi na końcu (w making of REC jest nawet wycięta scena po akcjach ze strychu). Mi ciężko będzie oglądać druga część bez niej...bo stworzyła wyjątkowo ciekawą i wyrazistą postać. Angela była waleczna i mogła skopać d%^e tej chudzinie. No le było by to lekko naciągane.
Angela nieźle się pyrgała na tego policjanta, co kamery nie lubił. W ogóle, lepiej było by dać coś nowego. Z zombie nawet zrezygnować, bo tego się widz może spodziewać już w dwójce. Fajne były by duchy nagle wylatujące ze ścian, ale kto tu wtedy umrze...? Co najwyżej na zawał serca.
Skąd zombie miało wiedzieć, że Jennifer zaraziła matkę? Poza tym, matka Jennifer była skuta kajdankami, więc zombie nie marnowało okazji i przystępowało do konsumpcji :D Mi się wydaje, że oni wszyscy zarażali się poprzez kontakt z krwią (stąd te pogryzienia).
Na jedno wychodzi. Inspektor sanitarny mówił, że to przez ślinę. Ta przy ugryzieniu dostawała się do krwi. Właśnie on powiedział wtedy, że jeśli ten koleś jest zarażony, to go już nie pogryzą. Nie wiem, skąd to wiedział, ma to chyba związek z tym weterynarzem.
Możliwe także, że Jennefer nie ugryzła matki, lecz opluła ją krwią.
Jej rodzina przecież miała taką grupę krwi, co najdłużej rozprzestrzeniała chorobę. Może u matki tej infekcji jeszcze za bardzo nie było...
Jenifer nie ugryzła matki tylko ją opluła krwią. Co do tego żeby były inne potwory a nie zombie to może tak być jak w Resident Evill, że zombie będą na drugim planie a na pierwszy plan dadzą coś lepszego :D
może wypowiem się na temat filmu :d
po pierwsze mam 14 lat i dużo mnie kosztowało ,żeby dostać się na sale kinową :P Jeszcze nigdy nie okłamałam tylu ludzi za jednym razem. xD
Osobiście film mnie rozbawił ;P Nie wiem dlaczego ,ale przestraszyłam się tylko w nielicznych momentach. Film trzyma w napięciu.Jest wiele zagadek i jestem strasznie ciekawa co się ukaże w 2 części, chociażby pójdę na to z ciekawości.
Też mam 14 lat, i nie miałem problemu z obejrzeniem tego filmu. Ale to co mnie zadziwiło w tym filmie to to że nie było że świat został zaatakowany przez zombnie i grupka lkudzi chowa si w małym domku przed nimi, a grupa ludzi która jest w tym samym budyknu co zombie i w dodatku można było trochę poskakać na filmie ze strachu :D
Tak dodam od siebie i sory że tutaj dopiero wtrace... tak pomyślałem i doszedłem do wniosku, iż chłopcem na strychu mógłby być chłopiec z rodziny tych chińczyków... Kiedy Angela chodziła i zadawała pytania miesznańcom kamienicy - taki mały wywiadzik był widoczny chłopiec, który bawił sie na stole - podczas gdy pytała tą chinke... nie wiem czy na stole czy nie dokładnie nie pamiętam.... ale to mógłby byc on. A co do tej dziewczyny na końcu filmu (tej z młotem) to też mam wytłumaczenie - kiedy 2 raz weszli na strych, i znów spotkali te gróbą zarażoną staruszke postrzelili ją 3 razy, a wcześniej, nim ją postrzelili wybiegła taka gdziewczyna, odbiła sie chyba 3 razy od ściany, raz z jednej raz z drugiej strony i upadła - inni powiedzieli ze nie zyje - a tu dupcia blada xD bo Ci ugryzieni zapadali w śpiączke... mogli pomyśleć ze nie zyje. Gdyby ten ów ksiadz przetrzymywał na strychu tą swoją dziewczynke, dawno byłby zabity, nawet nie zdążyłby zrobić tych nagrań i tak pooblepiać ścian... Prawdopodobnie wcześniej został zarażony, on zaraził psa, pies dziewczynke która nie dawała po sobie tego poznać bo była pod działaniem lekarstw uspakajających rzekomo na alergie czy astme... dziewczynka ta pewnie dała buzi babci z sąsiedztwa i tak mamy też rozwikłaną sprawe. Tak mi sie wydaje. A Angela? Niekoniecznie ją zombiak wciągnął... moze policja podjęła działania i krzyk dziewczyny który słyszeliśmy to była np. walnięta w głowe młotem ta dziewczyna-zombiak z końca filmu a wciągnęli ja właśnie policjanci.. kto wie. Może akcja będzie właściwie nie tylko powieleniem a np. Retrospekcje z tego co było + taśma wideo + rozwiązywanie akcji przez Andele + wydostanie sie epidemii + znó jakaś akcja w zamknietym pomieszczeniu w którym znajduje się żądna wyjaśnień sprawy o epidemii Angela = potwierdzenie słów twórców "zastosujemy nowoczesne techniki przerażania" - a nazwa [rec] z dopiskiem 2 jako po porstu dwa że część druga i też z kamery i wydarzeń z reportażów Angeli a z 2 jaki do kwadratu że podwójny strach. Te reportarze bedą trwać krótko.. jakieś urywki, aż w końcu sytuacja sie zawiaże nieco. Ale to tylko moje przemyślenia.. Pozdrawiam. ;]
Zastanawia mnie jakim cudem to coś z obwislymi cyckami ;p moglo byc zombie, przecież jak wiadomo zombie są martwe ;p to zatrzymuje wszystkie procesy życiowe, wedlug mnie to może być ten starzec;p no ale cóż, może Twórcy nie chcieli się podporządkować schematom zombie z innych zombie-filmów.
poprawka :
Zastanawia mnie jakim cudem to coś z obwislymi cyckami ;p moglo byc tamtą dziewczynką" opętaną" , przecież jak wiadomo zombie są martwe ;p to zatrzymuje wszystkie procesy życiowe, wedlug mnie to może być ten starzec;p no ale cóż, może Twórcy nie chcieli się podporządkować schematom zombie z innych zombie-filmów.
Zombie z RECa bliżej do tych z 28 dni/tygodni później. Nie było mowy o zatrzymanych procesach życiowych, ale o agresji, którą można zmniejszyć podając leki. Poza tym zachowywały się zupełnie inaczej. W żadnym innym filmie o zombie trupy nie uciekały, tylko parły przed siebie.
hmm no ale powiedzcie mi co to byla za dziewczyna ktora wybiegla z mieskznaia babuni na poczatku samym obijajac sie o sciany nie bylo jej na tzw. zebraniu lokatorow w holu < jesli dobrze pamietam > i co z chinskim dziadziem przykutym do łożka ?
No dziadka nie zauważyłem, a o tej dziewczynie była mowa na początku filmu. Babcia była zamknięta w mieszkaniu z córką. Potem ta córka zniknęła z mieszkania i podczas któregoś ataku właśnie chyba ją widać, ale ręki nie dam sobie uciąć. Musiałbym jeszcze raz obejrzeć.
Cóż ja powiem tak. Nie wiadomo czy Angela umarła bo w końcu nie było pokazane co się z nią stało. Może jednak przeżyła. Ablo właśnie ten ojciec co polazł po leki był zarażony i będzie zarażał miasto(choć uważam, że wtedy film straci kllimat). Jest jeszcze tytuł O2(czyli dwa pierwiastki tlenu) xD. Może jednak to coś znaczy