z tego jak obejrzalem fil [rec] to wszyscy zgineli - kto bedzie wystepowal w [rec]2??? czyzby kolejne gnioty beda powstawac tka jak w przypadku pily?
Ale ten facet na tym nagraniu na kasecie na strychu coś tam mówił o tym, że (chyba) z tym wirusem po kontakcie z tlene coś się dzieje. Może to o to chodzi?
A tak jeśli chodzi o fabułę, to fajnie by było, gdyby Angela i Pablo przeżyli, bo niewyobrażam sobie kogo innego kręcocego z pierwszej ręki. W końcu druga część też ma być tak kręcona.
Na IMDB widzimy w obsadzie nawet Manu... On najprawdpodobniej dalej będzie zombie, ale jak sytuacja z Angelą? Pablo zginął, widzeliśmy wszyscy, jak przez moment widać było, gdy go ten potwór gryzł... Ale co z Angelą? Tego nie wie nikt...
A, no i jeszcze jedno. Wszystkie zombie, jakie "wystąpiły" w filmie przypominały człowieka. Były bardzo blade, zakrwawione i miały także dziwnie wyglądające oczy. A ten potwór na końcu? Różnił się znacznie.
Ten potwór był chyba tą dziewczynką, o której wspominają notatki profesora w ostatnim mieszkaniu. Niczym Lisa Trevor... Dlatego REC bardziej przypomina mi serię Resident Evil niż ekranizacje RE:). Trzeba przyznać, że ta istota wyszła im świetnie. Mnie, starego weterana horrorów (Noc Żywych Trupów w wieku 6 lat), ta bestia ruszyła!
najwyrazniej slabo ogladales bo oni ogolnie nie zgineli tylko zostali zamienieni w te bestie :P
Obojętnie jak będą kontynuować i tak głupie hamburgery skopiują to w przeciągu miesiąca ;) Myślę, że obecność w obsadzie Angeli i Manu świadczy o tym, że pojawią się urywki nagrania Pabla. Co do mnie to chciałabym lepiej się przyjrzeć temu "głównemu" zombiakowi na strychu, który chyba zaciukał Angelę... No i oczywiście poznać historię tej opętanej dziewczynki. Chyba że macie jakieś teorie na ten temat (co ona miała wspólnego z tym wszystkim) to chętnie przeczytam. No i trzymam kciuki za ekipę żeby ta część była równie emocjonująca jak pierwsza!
Ok, ignorant ze mnie - przyjrzałam się lepiej komentarzom i teraz już wiem, że ten zombiak to mogła być ta opętana dziewczynka... Choć faktycznie jest to trochę dziwne biorąc pod uwagę jej imponujący wzrost xD
Hmm.. Ten chłopiec to ten mały chińczyk(bardzo dużee podobieństwo)
Z Angelą nie wiadomo co się stało - mozna snuc tylko domysły ;]
Co do Pabla to nic nigdy nie wiadomo .. Po obsadzie nie jestesmy w stanie stwierdzic czy zmarł. Wg. mnie dołączył do innych zombi..- w opisie już są inne kamery.;DD
Co do tej Kolumbijki i Portugalki to szczerze troche się pogubiłam ;P
Jesli chodzi o pozostałe osoby to wszystkie żyją - ale roznoszą ów chorobę
( W filmie wychodzi na to ze osoby które są zarażone, są niezniszczalne )
Na filmie dwu krotnie można zobaczyć że babcia która ugryzła policjanta została zastrzelona przez innego policjanta trzema czy iloma tam strzałami w klatke piersiową ale dalej żyjee.
Wszyscy zarażeni nie jedli zdrowych osób tylko zarażali ich po przez ugryzienie...
Jest jeszcze wiele wymienionych powyżej wątków które miejmy nadzieje wyjaśnią się w drugiej części rec'a ;)
zgadzam się z poprzednimy wyspowiedzami ale jak powiedział ten sanitariusz zewnątrz powiedział wyraźnie że pies zachowywał się dziwnie ( atakował inne zwierzęta ) i potem go uśpili więc to by było chyba najlepszy sposób na pozbycie się zombie a te kule to chyba tylko działają na chwile . ( Jesli coś sie nie zgadza to przepraszam ale film oglądałem już dawno ale przed premierą Rec2 to będzie lektura obowiązkowa