Ok, każdy może mieć swoje zdanie ale śmieszy mnie to jak ciągle widze te narzekanie (nie tylko w Rec 2 ale w innych filmach) że to mi się nie podba ble ble ble... Ludzie !! Zapiszcie się do akademii filmowej i zróbcie coś lepszego a nie napinacie się przy kompie ;p bo to już żenujące jest. Wg mnie Rec 2 trzyma wysoki poziom pierwszej części i polecam każdemu kto się jeszcze waha :) naprawdę warto. Należy podkreślić że aby film zrobił wrażenie potrzebny jest klimat i skupienie bo jeżeli siedzi się w kinie (jak dziś w moim przypadku) i znajdzie się kilku "kozaków" którzy się z nie których scen smieją (pewnie tak odreagowują strach, bo jak by się znaleźli w takiej sytuacji to by osrali się na miękko po pachy :D)to film od razu traci na wartości i nie przeraża ( kogo co już dziś przeraża, społeczeństwo=znieczulica) ja osobiście pierwszego reca ogladalem na dvd sam po ciemku i musze przyznać że pod koniec filmu mocno się w fotel wbiłem :) zrobił na mnie duże wrażenie i już nie mogłem się doczekac 2 cześci, powiedziałem sobie ok, ide do kina na Reca 2. Dziś poszedlem, film bardzo mi się podobał ale przez paru pajaców urok tego filmu troche opadł. Pewnie niebawem zapodam sobie jeszcze raz na dvd bo jestem wielkim fanem tej serii :) no i Manuela Velasco :D świetnie gra (no i śliczniutka jest) :) w jednej chwili cała trzęsąca się a w drugiej energiczna, wypełniona siłą jak by naprawdę coś w nią wstapiło :) po prostu klasa aktorka (mimo że jest dziennikarką)!!! Podsumowując film 10/10, końcówka miazga no i czekam na 3 :) twórcy mają 2 lata na stworzenie czegoś co dorówna 1 i 2 :) wierze że dadzą rade i mam nadzieje że na 3 no max 4 skończy się cała seria Reca :) pozdro :)
zgadzam sie, podobnie napisałem, tylko trochę dodałem czemu to, a nie tam to ;p
Bo zaraz Ci krytycy beda bronic, wiec warto mic argumenty
Reasumując - kazdy z nich szuka na sile cos w 2, bo uwaza, ze nie da sie zrobić juz drugi raz czegos dobrego,czemu? Bo polacy zazdroszczą, a przyznać się, że ktoś zrobił znowu coś dobrego to ciężka sprawa.
A szkoda.
"Polacy zazdroszczą" - a ty co - Gruzin? puknij sie w pusty łeb! jakby chwalili to być pacanie pisał ze "Polacy wszytko chwala co nie polskie". idź swoje kompleksy leczyć gdzie indziej
widać uderzylo w slaby punkt ;]
Docenić, a mowic, ze chciałbym mieszkać tam, bo lepiej to inna sprawa.
Uogólniasz i to TY masz kompleksy ;]
Widać że ty masz gigantyczne kompleksy. Niestety mentalność polaków będzie się zmieniać przez długi czas, i tylko możesz pomóc tym, żeby zmieniać swoją - bo masz właśnie mentalność prostego polaka. Nie dasz sobie wytknąć błędu, a o argumenty zbyt ciężko.
to że nie jestem filmowcem (a jestem polakiem) nie odbiera mi umiejętności rozpoznawania że film jest albo nie jest gównem dla jednych to cudo dla innych shit i tyle
dla mnie to shit jak 80% filmow ale ze ludzi o niewyszukanych gustach nie brakuje to mamy na filmwebie takie oceny jakie mamy chyba że wszyscy macie po 16 lat
pieniacze
hehe
a tak sie składa, że zajmuje się produkcja filmów, co prawda krótkometrażowych, ale mi akurat film się podobał i już uzasadniałem dlaczego.
Zapraszam Cię, rzecz jasna do miejsca gdzie będziesz mógł podyskutować z ludźmi tej branży i chciałem jak nam zaprezentujesz swój 'wyrafinowany gust'.
"Ok, każdy może mieć swoje zdanie ale śmieszy mnie to jak ciągle widze te narzekanie (nie tylko w Rec 2 ale w innych filmach) że to mi się nie podba ble ble ble..."
Ej, to po co mamy forum? :(
"Ludzie !! Zapiszcie się do akademii filmowej i zróbcie coś lepszego a nie napinacie się przy kompie ;p bo to już żenujące jest."
Czyli jak chcę pograć z kolegami w piłkę na jakimś boisku to mam pójść się zapisać do klubu piłkarskiego, bo taka kopanina na niewymiarowe bramki jest żałosna?
"Wg mnie Rec 2 trzyma wysoki poziom pierwszej części i polecam każdemu kto się jeszcze waha :) naprawdę warto."
Według mnie nie ma tego klimatu części 1., ponieważ tutaj za szybko została rozbudowana akcja.
"znajdzie się kilku "kozaków" którzy się z nie których scen smieją (pewnie tak odreagowują strach, bo jak by się znaleźli w takiej sytuacji to by osrali się na miękko po pachy :D)"
Tak? A jeżeli ty śmiejesz się z "Mody na sukces" to co? Chciałbyś znaleźć się na miejscu tamtych bohaterów? Wiesz jak w ogóle wygląda ich życie? Ja się osobiście na [REC] nie śmiałem, pomijając scenę, gdy Manu uderzył babcię młotem. Przy moim śmianiu się towarzyszyło mi całe kino. Ta scena jest wprost historyczna.
[REC] 2 dostaje ode mnie 6/10. [REC] mam w ulubionych z 10/10.
"Czyli jak chcę pograć z kolegami w piłkę na jakimś boisku to mam pójść się zapisać do klubu piłkarskiego, bo taka kopanina na niewymiarowe bramki jest żałosna? "
A co Ty robisz filmy,czy je oglądasz, bo mam wrazenie, ze nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
"
Tak? A jeżeli ty śmiejesz się z "Mody na sukces" to co? Chciałbyś znaleźć się na miejscu tamtych bohaterów? Wiesz jak w ogóle wygląda ich życie?"
Akurat ten i wiele innych nalezy do kategorii - infantylny, więc nie ma co porównywać z filmem np. moje wielkie greckie wesele(pierwsza lepsza mysl) - gdzie wesele wypada o nieeeebo lepiej :)