PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484120}

[Rec] 2

[Rec]²
2009
6,0 56 tys. ocen
6,0 10 1 56084
5,2 17 krytyków
[Rec] 2
powrót do forum filmu [Rec] 2

I tylko tyle mogę powiedzieć. Po naprawdę smacznym kąsku jakim był REC nadszedł jego sequel który trochę zawiódł moje oczekiwania. Ciekawa sceneria i pomysł - drużyna antyterrorystyczna vs. opętani zombie? SUPER! Jednak droga jaką obrali twórcy... zawodzi. Naprawdę nie dało się wymyślić innego motywu z opętanymi? Wiele zrozumiem ale strach przed księdzem czy różańcem to za wiele... Tak, wiem - to opętani przez demony. Jednak pomysł z Boską władzą nad nimi psuje film. Czy nie byłoby lepiej gdyby ten element odrzucić i pozostawić zwykły fakt, że to opętani ale modlitwy na nich nie działają ponieważ opętanie jest rodzajem choroby wirusowej? Można by ten wątek naprawdę świetnie prowadzić - ale po co. Rozumiem, że sytuacja po wydaniu Quarantine napsuła trochę krwi reżyserom, ale REC 2 sprawia wrażenie zrobionego w taki sposób by tym razem amerykanie nie mogli nakręcić swojej wersji i jakby to było celem reżysera - tym razem nie będzie dzielenia się zyskami, zrobimy średniaka ale zarobimy. Kolejny problem - w połowie filmu włącza się motyw dzieciaków i ich nagrania. JAKIM CUDEM?! Rozumiem kamery SWAT - byli połączeni w jedną sieć, ale kamera dzieciaków? Bez jaj. Tego nawet ja nie łyknę.

ocenił(a) film na 5
Meliegree

Przepraszam za dubel wątku, padł mi internet i wysłałem dwa. -_-'

Meliegree

zgadzam się z tobą w 100 %. film słabszy od jedynki. ten motyw z dzieciakami jeszcze mogłaby przełknąć ale chorzy jako opętani to już dla mnie za wiele. a może po prostu jestem za głupia na takie filmy. dam 5|10 i czekam na część trzecia może będzie lepsza.

ocenił(a) film na 6
wolvi24

Myślałem, że powodem tego opętania będzie wirus, a nie szatan. Mieszanie w to sił nadprzyrodzonych spłaszczyło ten film. Pod względem strachu, bardziej się bałem na 2 ale fabuła o niebo lepsza była w 1.

ocenił(a) film na 5
nietwojasprawa

Mi się nawet spodobał wątek religijny w tym filmie, bardzo fajnie wykreowano postac księdza.

Co do samego filmu to jest zdecydowanie gorszy od części pierwszej...autorom chyba zabrakło pomysłów jak rozwinąć fabułę.

Meliegree

dokladnie... pierwsza czesc byla genialna! Rec 2 to dla mnie jakies nieporozumienie, pomysl na film byl dobry, ale wykonanie to tragedia, zbyt wiele, zbyt przegietych motywow poczawszy od mizernego oddzialu antyterrorystycznego, opetane zombie uciekajace przed krzyzykiem, a skonczywszy na zakonczeniu: demon w postaci oslizglego robala:|
Meliegree jak mowisz watek mozna bylo swietnie poprowadzic, a wyszla z tego jedna wielka... beznadzieja. Az strach sie bac 3 czesci