PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484120}

[Rec] 2

[Rec]²
2009
6,0 56 tys. ocen
6,0 10 1 56080
5,2 17 krytyków
[Rec] 2
powrót do forum filmu [Rec] 2

nie było tego napięcia co w pierwszej części, nie było tego strachu, że zaraz coś wyleci albo spadnie tak jak w pierwszej części ten trup z trzeciego piętra. było pare dobrych motywów, jak np. te całe opętania i to, że ta ''dziewczyna'' wnikała w postacie. coś co mi się nie podobało to był motyw z tym całym robalem, czy czymkolwiek to było. dobry motyw z Ángela, że ''przeżyła''. brakowało tego czegoś co było w pierwszej części.
a co Wy na ten temat sądzicie? martwi mnie to, że są plany na trzecią część. teraz przez trzecią część będzie Ángela wychodziła z budynku i będzie zarażać innych. nie, nie jestem za tym aby powstały następne części. a co Wy na ten temat sądzicie?

ocenił(a) film na 9
galanteria

JA oglądałem rec1 to na początku był zwykłym nudnym filmem potem napięcie było lepsze. Ale w tej części jest więcej akcji i walki. Przecież nie można oglądać ciągle jak penetrują budynek przecież w części 1 budynek obieli kwarantanną. Zmieniło się bardziej w sprawie wirusa najpierw był wirus co zarażał a potem wirus stał się po prostu demonem. Według mnie część1 była bardziej realistyczna ze względu scenariuszu bo takie coś może się zdarzyć. A mniej prawdopodobne że demon opanuje budynek. Ale mi się podobało, bo ma więcej akcji niż 1.

The_Shedow

właśnie dlatego najbardziej podobała mi się ta pierwsza część. wydawała się bardziej realistyczna i ja się osobiście na drugiej części nudziłam. w stu procentach wolałam pierwszą część.

ocenił(a) film na 9
galanteria

generalnie nie rozumiem jak można nudzić się na tego typu filmie, gdzie właściwie w każdej scenie coś się dzieje... scenariusz był z góry podzielony na 3 części, także cześć druga to po prostu dalszy ciąg wydarzeń z części pierwszej, najlepiej jest oglądać obie z rzędu... oczywiście, że część pierwsza zawierała w sobie więcej napięcia, bo wszystko się dopiero rozkręcało, tu mamy ukazane rozwinięcie akcji, jednak na wcale nie gorszym poziomie, realizacja, montaż i gra aktorska stoi na tak samo wysokim poziomie, a wątek fabularny mimo, że jest znany widzowi od samego początku mnie osobiście zaskoczył w kilku miejscach, bardzo zgrabnie połączono wątek wirusa z wątkiem opętania i akcją watykanu. jak dla mnie rewelacja, trzymał mnie w napięciu i po raz kolejny Hiszpanie udowodnili mi, że są mocni i oryginalni... tak jak wspominałem scenariusz podzielono z góry na 3 części, także będziemy mogli być świadkami dalszych losów "nagrania", jednakże nie zarzucałbym Hiszpanom braku oryginalności tak jak to robią niektórzy, sam wolę nie spekulować co szykują w finale, ale jestem pewien, że pozytywnie wszystkich zaskoczą.

G_R_Z_3_C_II_U

no może będzie to miłe zaskoczenie wobec trzeciej części. nie wiem czemu, ale coś się przekonać nie mogę.

ocenił(a) film na 3
G_R_Z_3_C_II_U

Jak na razie mogę powiedzieć, że REC 1 i REC 2 to zupełnie różne filmy, dla zupełnie różnej widowni...
Dlatego jedni się wynudzili na pierwszej części ale podziwiali akcję w drugiej a inni (w tym ja) ulegli klimatowi jedynki ale nie znieśli nagromadzenia absurdów z dwójki.

Ciekawe dla jakiej widowni będzie trójka? Boję się pomyśleć.

YouzeQ

no chociaż jedna osoba mnie rozumie. : D
ja właśnie się zastanawiam nad trójką, co to będzie.

galanteria

sądzę,że w REC 3 Angela powinna zarazic wszystkich członków Ministerstwa Zdrowia,a watykan,który zna dziewczyne Medeiros powinien prosic Boga o skończenie z demonem.

damian_gwizdalski

ja myślę, że to będzie taka historia, że ona pokaże to całe nagranie co tam się stało i opcja będzie taka, że ona przekaże to coś w sobie co miała tego takiego dziwnego robala czy co to tam było. najlepsza była ostatnia scena w filmie według mnie.

ocenił(a) film na 9
galanteria

co ty pieprzysz przecież każdy wie że najlepsza była scena jak podpalali rakiety przylepione do dmuchanej lalki.

galanteria

A mi się dwójka podobała ze względu na końcową scenę, ale mam nadzieję, że na 3 poprzestaną ;)