Ten film jest po prostu świetny! Sam pomysł ukazania filmu w taki sposób, żeby wyglądał jakby został nakręcony kamerą przez jednego ze świadków zdarzenia jest genialny. Odrazu inaczej się go ogląda.
Fabuła mi się bardzo podobała. Końcówka filmu była najlepsza. Gra aktorów również była na wysokim poziomie.
Z niecierpliwością czekam na kolejną część i mam nadzieję, że będzie równie przerażająca co pierwsza.
Ocena filmu: 10/10
Wybacz, ale pomysł z kamerą zaczerpnięty z "Blair witch project" (był to pierwszy tego typu film) oraz z ... ha i tu problem bo nie pamiętam tytułu :P (coś o inwazji obcych na NY - beznadziejny był tak przy okazji).
Motyw jak z "Resident Evil". Aktorzy to amatorzy :) A przynajmniej odniosłem takie wrażenie. Wszystko było sztuczne i naciągane. Fabuła? Porażka. Film mniej niż nisko budżetowy :) Efekty specjalne? brak :)
Po moim opisie można wnioskować, że film jest beznadziejny?! Nic bardziej mylnego :))
Takie było moje pierwsze wrażenie po jego włączeniu. Miałem ochotę go wyłączyć i wyrzucić. Ale o dziwo oglądałem dalej (no cóż, nie pierwszy film na który zmarnuje czas). To co napisałem wyżej to prawda. Nie jest to żadna wielomilionowa, hollywodzka produkcja z gwiazdorską obsadą. Powiedziałbym bym raczej, że jest to obraz stworzony przez studentów szkoły aktorskiej :) Film był tak beznadziejny, że aż genialny!
To co udało się stworzyć jest nie lada wyczynem. Film trzyma w napięciu od samego początku do końca. Jeżeli ogląda się go w nocy przy odpowiednim nagłośnieniu to można spaść z krzesła (o ile ktoś ogląda filmy na nim :)), a jeżeli nie, to na pewno przyprawi o gęsią skórkę :)
Jeden z lepszych horrorów jaki widziałem po mimo tego co napisałem wyżej. Nie wiem jak to zrobili, ale to zrobili i wyszło świetnie! Polecam ten film gorąco.
Pozdrawiam
G.