[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151778
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

"para_dokumentu" mogliśmy już podziwiać w "The Blair Witch Project" (nakręcony w całości przez amatorów). Tak czy inaczej oceniam na 7.

ocenił(a) film na 8
Rob_Rock

"The Blair Witch Project" jak i "Rec" bardzo mi się podobało chociaż momentami wiało nudą.

dałam 8/10 za klimat i trzymanie w napięciu

znacie jakieś podobne filmy to tych wyżej wymienionych?

ocenił(a) film na 9
Rob_Rock

Było widać, że Blair Witch Project jest kręcony przez amatorów. W porównaniu z Rec to był beznadziejny film. Wiał nudą.

Rec jest naprawdę fajny. Przyjemnie mi się go oglądało. Nie polecam Blair Witch Project.

ocenił(a) film na 8
Gladiatorek

Tego nie można w ten sposób porównywać. Jednakże faktem jest, że niskobudżetowe dzieło amatorskie zdobyło większą popularność niż późniejsze filmy (kręcone w tej konwencji przez zawodowców).

ocenił(a) film na 6
Rob_Rock

Fajnie, ale pamiętajmy że The Blair Witch Project nie jest jedynym i wcale nie jest pierwszym dziełem nakręconym w taki sposób. Mnie [REC] bardziej przypomina odcinki "Z Archiwum X" i "Łowców koszmaru" w których bohaterów również śledziła ekipa telewizyjna.

ocenił(a) film na 9
Rob_Rock

mnie również film bardzo się podobał. uważam, że jest dużo lepszy od Blair Witch Project, który moim zdaniem w ogóle nie trzymał w napięciu i człowiek aż błagał, żeby się w końcu coś się stało. "Rec" mogę z czystym sumieniom polecić każdemu, kto się lubi trochę pobać. jest to zaledwie 70 minut, ale dosyć mocno zapadających w pamięć...

Rob_Rock

Rec to jedyny horror (oj a dużo się ich oglądało) który mnie przeraził. Pierwsze 5 minut to nuda straszna, ale później to było coś. Jest po prostu świetny po beznadziejnych parahorrorach : "Labirynt Fauna" (dno! największe jakie może być i "Sierociniec" ( .. no comment)
Polecam!