[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151783
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Horror?

użytkownik usunięty

No ja bym go horrorem nie nazwała :) Usmiałam sie troszke:) Jedynie "groźna" scena to ta na koncu z tym jak dziecko wyskoczyło pozatym nic ciekawego myslałam ze coś sie bedzie działo a ona "musimy wszystko krecic" (czy coś takiego..) i koniec... 4/10

ocenił(a) film na 9

Faktycznie też nie nazwałabym tego horrorem ;p płakałam ze śmiechu na nim xD ale ogólnie to udany film, jeden z lepszych ;]

basia9001

takie moje małe pytanko
gdzie oglądałyście ten film i w jakim towarzystwie ?
bo horror zupełnie traci na wartości oglądając go w kinie (wszyscy ludzie siedzą i inaczej to się czuje) albo oglądając go w dzień
albo w towarzystwie kogoś znajomego
takie horrory ogląda się wieczorem, samemu
wtedy jest klimat i wątpię czy ktoś śmiałby się z takiego horroru jak Rec
oczywiście też fil;mu nie powinniśmy znać, no bo wiadomo - wtedy wszystko się wie, co gdzie i kiedy się wydaży i można się w jakimś sensie na to przygotować ;)

ocenił(a) film na 3
pierog666

Śmieszny film,nie wiem jak kogoś mogą straszyć latające ludziska zarazone jakims wirusem pragnace zaspokoic glod ludzkim miesem, bylo to walkowane setki razy w histori kina, niczym zbytnio się nie różnił od podobnych filmow amerykanskich czy angielskich 3\10

wojce

może scenariusz jest powtórzony po raz któryś
ale liczy się pokazanie tego samego
i moim zdaniem reżyserowi Reca jak najbardziej to wyszło ;)
no naprawdę nie gadajcie że nic się nie przestraszyliście
bo parę razy każdy na pewno się wzdrygnał widząc co się dzieje
jeśli nic takiego nie poczuliście to widzę że mamy tu jakiś ludzi którzy niczego sie nie boją
i powtarzam też pytanie
gdzie ogladaliście film ? samemu czy w towarzystwie ? i o jakiej godzinie ?

użytkownik usunięty

Już pomijając w jaki sposób ten film oglądałyście, ale proszę, wymieńcie mi jakikolwiek horror na którym bałyście się bardziej oglądając go w taki sam sposób? Bo mi naprawdę nie przychodzi nic straszniejszego do głowy nie przychodzi, a trochę ich oglądałem (i grałem zresztą też).

A co do końcówki to fakt - bez niej film byłby mało straszny. Ale ponieważ jest, a napięcie jest budowane przez cały film - mnie wymiotła. A do strachliwych nie należę.

użytkownik usunięty

Taa, "zgasła fajka mi zgasła" ;) Sorry, za powtórzenie w pierwszym akapicie.

ocenił(a) film na 7

mnie sie niespodziewanie spodobal.horror troche w stylu "resident evil" czyli czesciej byl obrzydliwy niz straszny ale jakos tak wszystko kupy sie trzymalo,koncowka ciekawa,glowna bohaterka atrakcyjna :D no ale przede wszystkim sposob realizacji powodowal ze wydawalo sie jakbym ogladal prawdziwy dokument ...mysle ze 7/10 to uczciwa ocena:)

iluminat1990

Zgadzam się z Tobą pierog666 w 100%. Jestem pewny, że te osoby, które źle oceniają oglądały Rec w kinie, bądź z kumplami albo w dzień. Wtedy horror traci swoje wartości. Jeśli rodzice Wam zabraniają oglądać wieczorami, nocami film to dajcie sobie spokój z horrorami bo wtedy żaden Wam się nie spodoba. Ja to każdy film nie zależnie od gatunku czy to horror, akcja, dramat oglądam minimum o 23 samemu dosyć głośno i obowiązkowo samemu. Wtedy horrory mają swój klimat, czuć ten strach podczas oglądania, jest zupełnie inaczej. No ale po co Wam to w ogóle piszę. Nigdy nie zrozumiecie tego co napisałem bo oglądając go w kinie co 3/4 ludzi gapi się na siebie, jedzą popcorn i nie da się skupić w ogóle na filmie. Z kumplami co wszyscy gadają o dupie marynie albo oglądając go w dzień w godzinach 16.

Polecam go obejrzeć obowiązkowo samemu, w godzinach minimum po 23 dosyć głośno. Wtedy zmienicie zdanie, chodź to już nie to samo co oglądanie za pierwszym razem bo już wiecie co i gdzie wyskoczy. Więc seans tylko sobie zmarnowaliście.

Pozdrawiam.