ale thillerem na pewno !Akcja szybko się rozwija,tzw. szpana jest.Pomysł z Blair Witch Project,ale dlaczego nie ma więcej być takich filmów-np.Project Monster.Jak słyszę i czytam opinię ,że mało realny itp.- to sory ,ale w takim kinie nie o to chodzi .
REC to horror ;D Chzba nie wiesy cyzm sie royni horror od thrilera. W horrorach s yjawiska paranormalne łD Yombie to racyej nic normalnego i realnego ŁP
Sorry ;D Jeszcze raz. REC to horror. Chyba nie wiesz czym się różni horror od thrilera. W horrorach pojawiają się zjawiska parnormalne. Zobmie to raczej nic realnego i normalnego... dla przeciętnego człowieka ;D
I tu jest problem-realność,W filmie jest przedstawiona epidemia ,a czy taka jest nie możliwa tego nie wie nikt.Jeżeli tak uwielbiasz horrory to nie definiuj gatunku tylko go czuj.
Ale ja tylko mówię ;D że thriller i horror to dwaj inne gatunki. W pewnym stopniu to jest zombie movie więc nie wiem o czym my tu mówimy ;D W thrillerze chodzi o to, żeby przestraszyć widza tym co każdego może spotkać. Ok, zgadzam się. Jest to w pewnym stopniu realne, ale też nadprzyrodzone więc...
W mojeje skromnej opinii REC jest całkiem przyzwoitym filmem! Jak na film o zombie jest on nadwyraz "realistyczny" (głównie dzięki montażowi jak ze zwykłej kamery np.blair wutch project) i bije na głowe inne produkcje o tej tematyce. Jeśli ktoś szuka dreszczyku emocji polecam zrobić sobie fajny klimat w pokoju (godz 24, głośny dżwięk i oczywiście samemu) i śmiało OGLĄDAĆ!!!
REC to napewno horror!!! zreszta dodam że świetny horror. dzieki temu że nakrecony amatorska kamerą jest niezwykle wiarygodny.. Jesli ogląda sie go w kinie to uwierzcie ludzie koło mnie malo sie nie zesrali ze strachu;)) zapraszam do mnie na moja liste horrorów stworzoną przeze mnie;)