[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151791
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

2/10
Szczerze to z tego filmu to jedna wielka chała i cienizna.Naprawdę lepiej nie oglądać bo będzie stracone ok 1,5h.Film wogóle nie straszy chociaz oglądałem w nocy zachęcony opowiastkami o "straszności".Motyw z tą niby strikte amatorską kamerę przejadł się po Blair Witch Projekt,tam to było w jakimś sensie oryginalne i genialne w swej prostocie,ale powtarzanie tego to już jawny przejaw głupoty i kpiny z widza podobnie jak w innym gniocie jakim jest "Projekt Monster".Odradzam oglądanie tego filmu chyba że ktoś jest amatorem filmów totalnym i kręci go odgrzewanie kotletów.Miernota!!!

ocenił(a) film na 2
JokerAimar

aha komentuje również inne filmy i jak lubicie tak sprawdzać kto i jak głosuje na co ( ja nie mam na to czasu) to zapraszam do dyskusji na innych filmach szukajcie JokerAimar napewno wdam się z wami w fajną polemikę tak jak tutaj:)

ocenił(a) film na 8
JokerAimar

Joker ty zjebany chuju.

użytkownik usunięty
JokerAimar

Pitka...masz rację.
Ja na przykład dzielę horrory na dwa rodzaje.
Pierwszy to taki gdzie są jakieś NAGŁE momenty, które mnie przestraszą, ale nic poza tym.
Drugi to taki, gdzie może nie skaczę ze strachu na fotelu PODCZAS filmu, ale mam po filmie "schizę" przed długi kawał czasu.

"Rec" zaliczam do rodzaju pierwszego. Owszem przestraszyłam się kilka razy, ale po skończeniu filmu nie bałam się no na przykład...wyjść w nocy do kibla:P, a po niektórych filmach tak.
Dałam 5/10 i myślę, że to sprawiedliwa ocena.

ocenił(a) film na 2
JokerAimar

zgadzam się w 100% dlatego jestem zaskoczony tak wysoka oceną filmu. Może osoby głosowały oparte tylko o opowieści i zajawki bo trzeba przyznać, że 2/10 to juz spory komplement dla tego nagrania.

ocenił(a) film na 5
JokerAimar

Nie przeczytałem wszystkich postów od mojego ostatniego wiec moge sie powtorzyc takze sorry z gory.
Pytany bylem o to jaki horror jest dla mnie straszny i szczerze mowiac to nie powiem, ogladalem kilka nowszych horrorow i chyba o ich klasie swiadczy sam fakt ze nie pamietam ich tytulowa ale podobala mi sie np. "Osada" ktora tak naprawde do konca horrorem nie byla, za gowniaza widzialem "Ptaki" i utkwily mi w pamieci, podobala mi sie "piła" (tylko jedynka!). Ja sie zniechecilem do horrorow bo w dzisiejszych czasach to jest jedno wielkie gowno w szczegolnosci w Ameryce, po obejzeniu świtu i wysypu zywych trupow nie wiedzialem ktore jest komedia. Moze byc ze po naogladaniu sie tego komercyjnego syfu jestem zniechecony do horrorow.
Bylo pytanie tez "czego sie boisz w horrorze?". Jakby bylo wiadomo to chyba to juz nie bylo by straszne. Ja np. widzielem masakre pila jakas tam i chyba jedyny moment w ktorym sie wystraszylem to moment kiedy facet otworzyl drzwi od przyczepy, wiec wcale to nie musza byc litry krwi i dziewczynka odgryzajaca glowe.

widze ze OT ladny juz poleciał

ocenił(a) film na 7
ivan_5

No ja właśnie skończyłem oglądać [REC] i dla mnie 8/10 ale daje 10/10 żeby ci co dają 2/10 (a widzę że jest ich wielu tutaj) nie zaniżyli zbytnio oceny filmu. Nudy do momentu kiedy typek zlatuje ze schodów, później trochę nudne rozmowy lecz po tych wywiadach im dalej tym lepiej i taka moja końcowa ocena.
Nie jestem wielkim znawcą kina, mam 17 lat, podobała mi się Teskańska masakra 1 i 2, Wzgórza mają oczy, Piła, Świt żywych trupów TAK ziemia NIE i co tam jeszcze? Jak byłem mały nieźle się osrałem na Koszmar z ulicy wiązów i Smętarz dla zwierzaków:P. Pozdro

ocenił(a) film na 9
scotty16

pitka-->nie no spoko bede zyl przez cale moje zycie "lsnieniem" masz racje.Przeciez jak ktos cie zapyta o straszny horror/thriller to zawsze mozna owy film wymienic czyz nie??Jakie to proste prawda??
cyt."Ale dobra, może się nie znam."-masz racje nie znasz sie.Zreszta co ty wogole wiesz o zabijaniu co??!!coraz bardziej dochodze do wniosku ze czesc z was tworzy jakas sekte.Tych dwojek coraz wiecej.Mam dla was pomysl zamiast dwojek walcie jedynki.Przeciez to i tak nic nie zmieni szczegolnie zdania mojego o takich pacjentach co pisza,cyt."Haha! Nie no arielos tekstem "polecalbym ci kino wspolczesne i horrory ktore wyszly od 2000 roku" poprostu mnie rozwaliłeś."-YYYY co jest w tym smiesznego??.Na koniec,ja za to bede zawsze krytykowac osoby ktore gowno wiedza a sie wypowiadaja i obojetnie jakby to smiesznie wedlug was wygladalo bede tepic was w samym zarodku bo tak jak mowie robicie jeden wielki syf.

ocenił(a) film na 9
arielos

Zebyscie mnie nie znienawidzili jeszcze bardziej powiem tylko ze sie nie uwazam za jakiegos mega eksperta od horrorow czy cos w tym stylu bo na filmwebie jest mnostwo osob ktore maja jeszce wiecej do powiedzenia w tym gatunku sa jeszcze bardziej obeznane w nim niz ja tylko uwazam ze mam podstawy do krytyki takiej czy innej bo troche w tym siedze i bede bronil w tym wypadku tego filmu bo nie pozwole zebyscie go mieszali z blotem bo akurat ten horror na to absolutnie nie zasluguje.

ocenił(a) film na 7
arielos

W sumie powiem tak: film oczywiście trochę za bardzo przereklamowany. Niestety spodziewałem się czegoś straszniejszego i oryginalniejszej historii. Ale nadal jest to dosyć ciekawy film. Jak dla mnie ogląda się go lżej od Blair Witcha, ma kilka momentów, która powodują podskok, jednak nie odczułem w nim elementu prawdziwej grozy(no może trochę pojawiło się w końcówce, jak weszli do tego pokoju na strychu i zaczęli czytać te wycinki). W sumie dobrze, że azjatom szykuje się konkurencja, jeśli idzie o horrory, bo motyw małej dziewczynki jest już trochę przejedzony, pomimo umiejętności zrobienia klimatu. Czekam na następny hiszpański horror. A bardziej od REC polecam Sierociniec. Może dla kogoś będzie miał mniej strasznych momentów, ale klimatycznie ma przewagę. Oczywiście jak dla mnie.

ocenił(a) film na 2
arielos

arielos : To co napisałeś, o tych filmach po 2000 roku jest dla mnie bardzo śmieszne. Naprawdę te filmy wzbudzają we mnie większe obrzydzenie niż strach. Wyrażam moje zdanie takie czy inne, ale dla mnie ono jest właściwe, a Ty nie masz prawa mnie za nie krytykować! Możesz bronić sobie ten film. Mnie i innych i tak do niego nie przekonasz i nie wiem dlaczego nie możesz zaakceptować naszego zdania?! Poza tym, jeśli dla Ciebie ten film był straszny i zajebisty to jesteś strasznie cienki.

ocenił(a) film na 9
Pijah

widze ze potrzebujesz wiekszych wrazen polecam filmy gore,mondo,cannibal jak rowniez "snuff 102" jestem wlasnie po seansie mysle ze znajdziesz tam cos dla siebie a jak nie no to juz tylko lekarz moze ci pomoc

arielos

Łaaa - gore - wielkie mi kino grozy.. A czego tam się bać.. ?? Jak w Hannibal Holocaust rozwalają żółwia na żywca?? Albo rozpruwają sobie flaki?? No faktycznie - można dostać zawału - szkoda tylko, że z obrzydzenia a nie przestraszenia...

arielos

Łaaa - gore - wielkie mi kino grozy.. A czego tam się bać.. ?? Jak w Hannibal Holocaust rozwalają żółwia na żywca?? Albo rozpruwają sobie flaki?? No faktycznie - można dostać zawału - szkoda tylko, że z obrzydzenia a nie przestraszenia...

Pijah

hehe ;) Bez kitu - podoba mi się ta 'dyskusja'
Proponujesz mi filmy od 2000 roku.. Na przykład jakie?? Może nie oglądałam zbyt wielu horrorów ostanio, więc muszę przyznać, że trzeba będzie ponadrabiać.. Ale te które oglądałam średnio mi się podobały..
Uważam, że te starsze filmy mają w sobie coś co pozwala mi nazwać je horrorami.. A współcześnie?? Powstaje tak wiele filmów w których jedyną formą przestraszenia widza jest sztuczna krew i flaki.. To ma mnie wystraszyć??

ocenił(a) film na 9
ukulele20

no to nie ogladaj horrorow

ocenił(a) film na 2
arielos

Przez te filmy po 2000, gatunek jakim jest horror przestaje mi się podobać. Jeśli jesteś taki mądry to proszę podaj mi jeden tytuł filmu, przez który będę srała w gacie, a nie latała do kibla się zbełtać. Ale taki po 2000. No proszę...!

ocenił(a) film na 9
Pijah

dziewczyno jak mam ci podac jakikolwiek horror skoro dla mnie ze wszystkich filmow ktore ogladalem wlasnie ten jako jedyny mnie przestraszyl no i "snuff 102" ktory moze nie przestraszyl ale przerazil.

ocenił(a) film na 9
arielos

zauwazylem ze wam chodzi o to zeby horror tylko przestaraszyl itd. ja juz dawno z tego wyroslem i dla mnie nie jest wazne jak wielce on straszy jest jakbym tak patrzyl to zadnemu horrorowi nie wystawilbym oceny powyzej 5.W tym gatunku rowniez a moze przede wszytskim liczy sie klimat,gra aktorska,uczucie dreszczyku,niepewnosci,beznadziejnej sytuacji w ktorej znajduja sie bohaterowie...

JokerAimar

Ludzie proszę was! nie piszcie z tym kretynem Jokerem! gościowi brakuje czegoś. Pewnie miał trudne dzieciństwo i coś w rodzaju złego dotyku więc po co zniżać się do jego poziomu!

ocenił(a) film na 9
Zwariowany_panicz

no i pieknie to spuentowales wiec mysle ze to jest The End.dziekuje za uwage i do nastepnego rozwazania w innych postach...

ocenił(a) film na 2
arielos

miałem już niepisać już tutaj ale widzę że dyskusja się toczy beze mnie dalej więc napisze sobie coś.DeaDLY AnG3l kto ty taki? to pierwsze co chciałem napisac,drugie to to iż w życiu zaden horror mnie jeszcze nie przestraszył bo to film tylko za młody lubiłem Freediego Krugera,teraz oglądam różne badziewia takie jak np.REC,Mandy Lane..niektóre są całkie fajne jeśli chodzi o efekty estetyczne jak OkO (ojjj Jessica Alba),czy Wrong Turn (Eliza Dushku) ogólnie to mam w dupie co wy sobie tu piszecie czasem sie nawet zaśmieje z waszym wypocin.Ja sobie obejrzałem Taken teraz i wa też radze bo to świetny film a wczoraj zakuakłem na starszy film troszke Tytatni z D.Washingtonem i wiecie co tez świetny i do nich też napisałem recenzje,zapraszam do dyskusji,wam też radze odseparować się od horrorków na jakiś czas.A tak wogóle to jestem pijany hmm a może to nie?

ocenił(a) film na 1
JokerAimar

to że jestes pijany moze tłumaczyć dlaczego oceniłeś go na 2/10...wg mnie nawet 1/10 to zdecydowanie za dużo. zlepek różnych filmów, nic nowego, w dodatku zupełnie bezsensowny, jak kogoś trzymało to w napięciu to szczerze współczuje

JokerAimar

Taa, kolejny głupio-mądry sili się na oryginalność.

ocenił(a) film na 7
Hitman409

Głupiego się nie przegada, najpierw zniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem

ocenił(a) film na 2
scotty16

skoti o co Ci chodzi??? ciekawa wypowiedź

ocenił(a) film na 7
JokerAimar

Z JokerAimar sie zgadzam co do jednego J.Alba jest boska :D
A co do [REC] to jeden z nielicznych horrorów ostatnich lat który ma jakiś klimat, fabułe cokolwiek. Na tle Hostela i Piły 999 (czy ile tam ich było) to naprawde fajny film 8/10, jak dla mnie lepszy od Sierocińca (wiem że to inne rodzaje filmów, ale [rec] ma jakiś fajniejszy klimat)

ocenił(a) film na 2
Coen_3

Z COEN zgadzam się do do jednego J.Alba jest boska.A co do [REC] to ten film ma zerowy klimat.Ludzie pomyślcie wkońcu jaki ten film jest! Reporterka sztuczna jak figury w muzeum londyńskim iej kamerzysta biegają wraz z strażakami po domu w którym gonią ich zombiaki.Film nawet jak na horror jest bardzo nielogiczny w wielu momenttach co każdy zdrowo myślący z wielką swobodą wychwyci natychmiast.Jeżeli uważacie że trzęsąca sie kamera nadaje klimat to ja wam współczuje,naprawdę to jest tak samo zenujące jak w Projekcie Monster ten chwyt zachwycał w Blair Witch i tam tez się skończyła jego wiarygodność.Dla mnie wszyscy zdrowo myślący homo sapiens jeśli temu dziełu dają wyższą ocenę niż 6 są śmieszni albo naprawdę nie mają pojęcia jakie filmu zasługują na 7,8,9 bo na 10 to tylko Ojciec Chrzestny zasługuje.Zarzuca mi się że dałem Oku 10/10 ale ludzie to nie była szczera ocena filmu tylko dałem taką ocenę bo gra tam Jessica Alba i film jest niezły ale na maksimum 6.Ja tak czasem mam że oceniam film pod wzgędem efektów estetycznych,ale czasem oceniam jak najbardziej serio tak jak [REC] który nie umywa się do np.The Ring czy Koszmaru z Ulicy Wiązów

ocenił(a) film na 7
JokerAimar

Na pewno lepszy od Projekt Monster.
Czy nie straszy? Nie jest az taki straszny, fakt.
Za to moim zdaniem napiecie jest. Prawie caly czas cos sie dzieje.
Gra aktorska w przypadku niektorych osob wspaniala - wyszli bardzo naturalnie(czesto przy wywiadach, jak bym w tv ogladal normalnych ludzi)
Niestety zdjecia malo klimatyczne, nie buduja zbyt dobrze klimatu...to jest chyba jeden z wiekszych minusow. No i zachowanie tych osob...tak niewiarygodnie glupie, ze az irytuje.
Z drugiej strony (poza koncowa scena) brak fajerwerkow, mrocznych zdjec itp dodaje niby nieco realizmu.

Sam nie bylem zachwycony, ale dotrwalem do konca. W porownaniu do reszty naciagane 7. Bylby o wiele lepszy gdyby dodali nieco watkow i lepsze zdjecia.

ocenił(a) film na 7
Rysiuburczymucha

JokerAimer nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi? Czyli dokładnie trafiłem w sedno

ocenił(a) film na 2
scotty16

skoti Ciebie nawet matka nie rozumie wiec nie jestem sam

ocenił(a) film na 9
JokerAimar

A jak nazwać osobę, która daje "OKU" 10/10 tylko dla Alby? Homo erectus? Chyba nawet nie...I jeszcze pisać, że główna bohaterka [REC] była sztuczna...Może się komuś film nie podobać ale akurat gra aktorska w tym filmie jak na horror wymiata! Manuela Velasco stworzyła najlepszą kreację w horrorze z ostatnich lat (może jeszcze świetna była Jennifer Carpenter jako Emily Rose. Co ciekawe gra w remaku [REC]). Dziewczyna jest autentyczna, prawdziwa, potrafi przekazać emocje. No i świetnie krzyczy, a to final girl (wiem to bardziej przy slasherach ale co tam) powinna dobrze robić :) Więc osoba, która tego nie widzi nie tylko się nie zna na horrorach, ale na kinie!

ocenił(a) film na 7
JokerAimar

Dalej drążysz temat dotyczący twojego debilizmu i głupoty? No to powiedz jeszcze coś ciekawego

scotty16

pytanie do ukulele20

Uważasz, że "Moda na sukces" zasługuje na notę 10/10 ?

Litości...

ocenił(a) film na 2
bandofbrothers

Widzę że zebrała się tutaj spora grupa wzajemnej adoracji bravo panowie może coś grupowo zrobicie równiez:) co do tej hiszpańskiej laski to straszny kicz zagrał , a pisanie o najlepszej kreacji ostatnich lat w horrorach jest idiotyzmem czystej maści.Szczerze to nawet się pisac o niej nie chce ale nie porównujcie aktroki pierwszoligowej Alby do tej hiszpanki której nawet nie pamiętam nazwiska bo to jest rzecz żenująca i śmieszna po prostu zakrawająca na kpine.Nie róbmy cyrku i teraz pisze to jak najbardziej szczerze.Nie bądzcie zazdrosnymi osłam i nie chwalcie kogoś kto na to nie zasłużył siląc się przy tym na oryginalnośc bo rzeczywistość w dłuższym wymiarze i tak was i ten film osądzi.Za pare lat nikt nie będzie pamiętał o rec i tej hiszpance,a o Albie zapewniam dalej bedzie głośno,może o OKU mniej:) pozdrawiam spinatorzy

ocenił(a) film na 7
JokerAimar

Alba to marna aktorka kolorowych filmów typu Fantastyczna 4 i innych głupich komedyjek romantycznych. Cienka rola w Oku, jedyny atut to nieprzeciętna uroda. To chyba trochę za mało jak na aktorkę "z pierwszej ligi" jak to określiłeś. Szczerze to wolę już "tą hiszpankę, której nazwiska nawet nie pamiętasz"

PS Po co cenzurujesz komentarze w swoim profilu??

scotty16

M a n u e l a V e l a s c o

nagrody:
- Best Actress za film REC Sitges - Catalonian International Film Festival(2007)
- Best New Actress za film REC - Goya Awards (2008)

nominacje:
- Newcomer Award - Spanish Actors Union (2008)
- Best New Artist - Cinema Writers Circle Awards, Spain (2008)

Jej rola jest zachwycająca i jest jednym z głównych atutów tego filmu.
JokerAimar, brawo za krytykę i znajomość sztuki aktorskiej !!!

ocenił(a) film na 7
otorian83

Zwykły noob, któremu wydaje się że coś wie, a tak naprawdę się myli.

ocenił(a) film na 9
scotty16

Ja proponuję przestać karmić trolla bo juz chyba najedzony jest (sam mu się najeść dałęm :D) A jak się nie będzie pisać to odpowiadać będzie.

ocenił(a) film na 2
scotty16

nagrody:
- Best Actress za film REC Sitges - Catalonian International Film Festival(2007)
- Best New Actress za film REC - Goya Awards (2008)

nominacje:
- Newcomer Award - Spanish Actors Union (2008)
- Best New Artist - Cinema Writers Circle Awards, Spain (2008)

z której strony to skopiowałes??? i co to wogóle za nagrody są??:D:D:D:D
Żenada panowie staracie się być mądrzejsi niż jesteście a to jest wielka wada i to od razu widac po waszych wypocinach.A ten skoti to jakiś paź jest, człowieku idz sobie na play station zagrać a nie podpinasz się tutaj pod każdego wypowiedź.Załóż swój temat i napisz pean na temat REC zapewniam że nie znajdziesz tam żadnej mojej wypowiedzi. Jak wspominałem wszyscy co mają oczy widzą że REC to nuda nuda nuda nuda z marnymi aktorzynkami które nikgo nie interesują a wy sie podniecacie bo staracie się być wielkim fachowcami,ja nie jestem fachowcem od filmów i nie bedę oglądam co mi sie podoba i pisze jak mi się podoba i co mi się podoba ale uwaga w SWOIM temacie!!!

JokerAimar

Ostatnia karma na dziś, przynajmniej ode mnie. W brzuszku przez noc musi się poukładać ;-)

"z której strony to skopiowałes??? i co to wogóle za nagrody są??"
http://www.imdb.com/name/nm0892299/awards

A Ty liczysz tylko oskary? Przecież to zagraniczny film, ale taki znafffca napewno już to wie ;-)

Smacznego.

ocenił(a) film na 9
otorian83

A olać to niech je :D

Oto nagrody dla pierwszoligowej aktorki jaką jest Albiszon:
6 nominacji do Złotych Malin:
Najgorsza aktorka
Przebudzenie (2007)
Najgorsza aktorka
Fantastyczna Czwórka 2: Narodziny Srebrnego Surfera (2007)
Najgorsza aktorka
Facet pełen uroku (2007)
Najgorsza ekranowa para / duet filmowy
Fantastyczna Czwórka 2: Narodziny Srebrnego Surfera (2007)
Najgorsza aktorka
Fantastyczna Czwórka (2005)
Najgorsza aktorka
Błękitna głębia (2005)
I żeby nie było ma nominację do złotych globów ale za jeden serial i to 6lat temu. Jej talent się rozwija :D
Kurcze po prostu jest genialna :D Patrząc na jej wiek ma szanse pobić wszelkie rekordy jeśli chodzi o te prestiżowe nagrody jakimi są maliny :D

ocenił(a) film na 7
_EemuU_

Heh Jokerlamusie i co powiesz pajacu? Krytykujesz nagrody mniej znanej aktorki to odnieś się do Alby łajzo

ocenił(a) film na 2
scotty16

Halle Berry ,Bruce Willis to też mierni aktorzy? hmmm nie no spoko zapytam sie jutro na ulicy kogoś czy znasz :Albe czy Velasco...ciekawe co odpowie??? cholera też jestem ciekawy...głównym zadaniem aktora jest chyba żeby go ludzi znali i kojarzyli prawda? nieznana aktorka z jakimis tam nagrodami hiszpańskimi hmmm kurde dlaczego jeśli jest taka znakomita to zarabia grosze i gra w filmach których nikt nie ogląda...zeby to jeszcze były ambitne filmy...ale kurde nie są??? ale ta Alba jest do dupy...sory niezła z niej Dupa miałem napisac. Ta wasza dyskusja robi się naprawde jałowa już nie macie żadnych argumentów ale razy można pisać ze Jessica jest plastikowa paaanie struś monotematyczny się pan robi...ja naprawdę mam wyjebane na twoja ocene nie widzisz tego??:D skoti trzeba mi stopy wymasować..I Love My Bitch:)

JokerAimar

Pamela Anderson, czy Paris Hilton są bardziej znane więc je powinieneś wielbić. Żeby być popularnym wystarczy mieszkać w USA i zagrać w megaszmirze, co z pewnością nie czyni aktora dobrym. Nie wiem skąd to wytrzasnąłeś, że głównym zadaniem aktora jest bycie popularnym, bo ja i wiele milionów ludzi uważa, że jest nim granie w filmach.

Tylko z jednym się z Tobą zgodzę. Alba, to naprawdę słodka kocica, aż chce się mruczeć. Co nie znaczy, że jest wybitną aktorką.

ocenił(a) film na 2
otorian83

Podsumuje
FAKTY
1.[REC]-nudny akcja dopiero w 30min,schematyczny do bólu,źle zagrany,trzęsąca się kamera nie jest atutem,nawet jak na horror za dużo luk i głupoty w scenariuszu....itd itp tak naprawdę ja już zapominam ten film mam nadzieje że jutro nie bedę go pamiętał już.
2.Moja ocena dla "Oko" tylko i wyłącznie jest spowodowana uwielbieniem Jessici Alby.To nie jest ocena filmu czy tak trudno zrozumieć to małe rozumki???
3.Mam prawo oceniać jak chce i co chce,pisać jak chce i co chce
4.Żadnej dyskusji z wami sam nie zacząłem,każda była sprowokowana przez jednego z "inteligentnych inaczej",a później to już się bawiłem z wami
5.I Love My Bitch-emuuuuu,skootii,arielos..Dobry Alfons dba o swoje dziwki więc oni traktują to jako reklamę.Mają prawo O_o
6.Wyjeżdżam na wakacje

werdykt
Oko 10-2 REC
Ja mądry -Wy głupi (nie wszyscy tylko moje dziwki skoti,emuu-struś,arielos reklamuje ich teraz)

Tyle

ocenił(a) film na 7
JokerAimar

Buhahaha, dziwką to jest dla mnie twoja stara co mi codziennie gałe opierdala

ocenił(a) film na 9
scotty16

Alfonsie Ty jesteś tak głupi, że nawet nie wiesz jaką ocenę dałeś "OKU" czy tylko udajesz? Heh 8/10 a nie 10/10 :) geniusz z ciebie nieziemski.

_EemuU_

Ten Joker to tylko pustak przestańcie karmić trolla naprawdę on sprowadził was do swojego poziomu i pokonał doświadczeniem.

Jeśli koleś napisał, że popularność jest ważniejsza od gry aktorskiej to ja dziękuje.

Manuela Velasco w "[REC]" zagrała świetnie i nie wyobrażam sobie Alby, która jest mierną aktorką. Po tym jak zagrała w filmie "Oko" to jest naprawdę poniżej oczekiwań.

Po jednej roli Manueli Velasco uważam, że jest lepsza od jakieś tam Alby. Jest na pewno bardziej wszechstronna niż Alba.

Aha Joker ty dziwny człowieczku filmu nie ocenia się po tym, że występuje twój/twoja ulubiony/ulubiona aktor/aktorka tylko po grze aktorskiej, fabuła, muzyka itp. Alba w "Oku" zagrała fatalnie. Ale jeśli oceniasz filmy byle jaki tylko dlatego, że występuje w nim Alba to jesteś idiotą.

Mam pytanie do Ciebie człowieczku. Jakby Alba zagrała parę odcinków w żenującym "Moda na sukces" również temu serialowi dałbyś 8/10 ? Nie pisz bzdur jeśli na czymś się nie znasz.

Bo po jednej roli można wywnioskować która z nich jest lepsza.

Manuela Velasco > aktorzyna Alba

ocenił(a) film na 10
bandofbrothers

Filmjak dla mnie był super, strasznie ię bałam oglądając ;D le było sie do kogo przytulic ^^ Joker Aimar pewnie brakowalo Ci dziewczyny daltego sie nudziles i powiem Ci ze nie masz gustu ^^

ocenił(a) film na 10
DevaKONTOZAWIESZONE

JokerAimar musisz wrócić do kreskuwek z dzieciństwa, bo batman Ci w pamięci utkwił ;D i teraz coś tam wadzi.. :| :P