[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151783
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Pierwsze 5 minut i już wiesz, że to będzie następna wersja Blair Witch. Pomysł na film nawet dobry, ale żeby zrobić wszystko dokładnie tak jak w BWP? TO już jest przesada. Nie chcę wiedzieć po 15 minutach filmu jak się skończy!
Pomijając to można się czasami przestraszyć oraz muszę przyznać, że film trzyma w napięciu. To akurat mi się podobało: film trwa 1:15h i akcja trwa cały czas, bez przerw na rozluźnienie nerwów.
Szkoda że motyw ściągnięty.

ocenił(a) film na 10
uszek_ms_2

A ten twój ukochany Blair Witch Project też oryginalny nie jest. Ściągnął od Cannibal Holocaust, albo od jeszcze wcześniejszego filmu, więc nie sraj.

ocenił(a) film na 10
el_Polaco

Odpowiadam do zestresowanego człowieka z pierwszej odpowiedzi.
Nie sram teraz nie bój się. I tego nie napisałem.
Druga rzecz: nie lubię Blair Witch, nie wiem skąd masz te informacje, ale chyba przydałby Ci się lekarz. Bo z czytaniem ciężko.
O oryginalności Blair nic nie napisałem.
Serio, może okulary??

ocenił(a) film na 10
uszek_ms_2

"
Odpowiadam do zestresowanego człowieka z pierwszej odpowiedzi.
Nie sram teraz nie bój się. I tego nie napisałem. "

I bardzo dobrze. Napisałem "nie sraj", bo z tego co napisałeś, zarysowałem sobie opis człowieka, który uważa, że każdy film, gdzie operator kamery jest zarazem uczestnikiem wydarzeń to musi być bezczelny plagiat Blair Witch Project z tą samą fabułą.

"Druga rzecz: nie lubię Blair Witch, nie wiem skąd masz te informacje, ale chyba przydałby Ci się lekarz. Bo z czytaniem ciężko."

Na ogół jak człowiek czepia się, że film ściągnął od innego do w przykładzie podaje taki co lubi. W dodatku ty podałeś nazwę filmu dwa razy. Kiedy ty czytasz to co napisałeś nie zauważysz tego co zobaczy inna osoba po przeczytaniu twojego tekstu. A ja po przeczytaniu twojej krótkiej recenzji odniosłem wrażenie, że mówisz:

"O żaaaal! Jak można tak ściągnąć od Blair Witch? Wszystko tak samo, wiem jak się filmy skończy.... Żaaal ;/. Całkiem fajny, trzyma w napięciu, ale tak zgapić... Pfff"

Może tobie potrzebny jest lekarz?

"O oryginalności Blair nic nie napisałem."

Skoro [REC] jest kalką Blair Witch Project, który także według ciebie został "zgapiony" od innego filmu to dlaczego podajesz ten przykład?

"Serio, może okulary?"

Czasem muszę nosić, jestem krótkowidzem.

ocenił(a) film na 10
el_Polaco

dobra, chłopcze, daj se spokój, wyraziłem swoje zdanie na temat tego filmu i już, czepiasz się nie wiem już dokładnie czego, to jest moje zdanie i go nie zmienię pod Twoim wpływem.
Może nie masz na kim się wyżyć, ale nie pisz już tu niczego, to nie ma sensu.

ocenił(a) film na 10
uszek_ms_2

filmy opowiadają o dwóch różnych rzeczach .
inna fabuła ...
[rec] nie można porównac do bwp, bo jest zdecydowanie lepszy .

i zgadzam się ... w napięciu trzyma z każdą sekundą bardzej .