tak zachwalacie ten film a to jakieś totalne gówno..!!!
przez pierwsze 43 minuty filmu kompletna nudaa! to chyba najbardziej nudny 'horror' jaki kiedykolwiek obejrzałam..
potem ta dziewczynka : niby byla zarazona przez sline, a potem czytając z gazet w długo zamknietym mieszkaniu - opetana?? to w koncu jak?
i ten smieszny, nierealny kosmita.. heheh.
film - porazka. zdecydowanie nie polecam.
nie podejrzewalam ze kolejny film po naprawdę perfekcyjnym 'sierocincu', bedzie az tak do dupy..
Ja pierdolę, skoro ty nawet nie zrozumiałeś takiej prostej fabuły jaka jest w [REC], to jakim cudem ty Sierociniec przetrwałeś? :P
Ehehhehehehehe Dno to jest twój post! Ale spokojnie! Amerykanie zrobi wersje na twoim poziomie intelektualnym wiec zapraszam do obejrzenia ich wersji. Na pewno się zakochasz!
Szanuje twoje zdanie założycielu tematu jednak dochodzę do wniosku że nie
znasz się na horrorach
To dość groteskowe, wiesz? Zwłaszcza po tym, jak przeczytałam w Twoim profilu, że "umrzesz, jak nie zobaczysz" Reca 2 ...
Przykro mi to stwierdzić, ale jesteś zaprzeczeniem samej siebie :D
z tego co czytałam o "rec" to miał być świetny horror.
dlatego chciałam go tak bardzo obejrzeć.
chyba teraz rozumiesz ze nie zaprzeczam samej sobie..
mi osobiscie film sie nie podobal, i takie jest moje zdanie.
a chyba forum jest od tego zeby je wyrażać.
niewiem co w tym filmie moglo byc strasznego.
no ale... to tylko moje zdanie ;ppp
Następnym razem kieruj się swoją opinią, a nie opinią z gazet, czy gdzie tam to przeczytałaś ;) "Jedni lubią, jak mu cyganie grają, drudzy, jak mu buty śmierdzą" ... Większość horrorów ma być świetna i najlepsza tego lata, a potem wychodzą kolejne kupy niemożebne ...
Na horror składa się więcej czynników, niż tylko to, że ma być straszny.
Nie twierdzę, że REC jest jakimś wybitnym arcydziełem, ale ma coś w sobie, dałam 7, przyznaję, że w kwestii "straszności" tylko końcówka mnie zmroziła.
KTO CIE KURWA Z KUCHNI WYPUSCIL ANGEL JAK SIE NA FILMACH NIE ZNASZ TO IDZ ZIEMNIAKI OBIERAJ
angel124
piszesz ze pierwsze 43 minuty nic sie nie dzieje. jezeli juz nawet to góra 20 kiedy poznajemy angele i strazakow. akcja zaczyna sie juz w tym budynku.
wstep mial na celu poznanie bohaterow i wrowadzenie w temat.
nie zrozumiesz to proponuje przezuc sie na kreskówki .
ja osobiscie dałem 9/10 poniewaz jest to jeden z kilku tylko swietnych horrorow XXI wieku
Zastanawia mnie tylko co jest twoim pierwowzorem horroru? I co też uznajesz za niebanalne, perfekcyjne, oryginalne w horrorach, hm?
Podaj mi proszę, choć jeden tytuł filmu, który wywarł na tobie tak wielkie wrażenie
Mi się ten film też nie podobał... Było kilka strasznych scen, co nie zmienia faktu, że efekt końcowy dla mnie marny.
i co w tym filmie mialo byc strasznego??
wedlug mnie duzo lepsze horrory to np. Amityville, Inni tez dobry, lustra... itp.
widzialam sporo horrorow ale REC'a niemozna zdecydowanie nazwac horrorem.
HORROR MUSI BYĆ STRASZNY.
niestety REC'a do horrorów nie zaliczam. jedynie moglby to byc film dokumentalny ;d
pozdrawiam wszystkich co sikali w majtki i zaslaniali oczy oglądając REC. hehee ;)
Dokładnie ^^
"Inni", The Others byli bardziej "mRoCHn!" w LOST ... :D
Zastanawia mnie ekstrakt Twojej wypowiedzi:
"Horror musi być straszny" - what the hell are you talking about?!
Z tego wynika, że jakbyś obejrzała Ptaki, albo Sierociniec
(przykłady -_-),etc. powiedziałabyś, że to jest wysyp gówna? Nie ważna jest gra aktorska, montaż, sceneria, klimat ... priorytet poziom straszności?
W takim razie proszę o logiczne wytłumaczenie, co Cię tak przestraszyło w "Innych" i w "Lustrach" ?
Tym pytaniem nie kwestionuję warsztatu filmowego, bo "Lustra" to całkiem niezły film, nowy motyw, ale bardziej wpływał na thriller. Natomiast "Inni" to jesienna kupa - w mojej opinii .
a według mnie, to zgrywasz tutaj hojraka. "film nie był straszny", "niczego sie nie bałam" "to film dokumentalny" - tutaj tylko przedtawiłaś swoją niską wiedze na temat owego gatunku filmu, bo co jak co moja droga, ale REC do filmów dokumentalnych ma tyle co piernik do wiatraka...
wybacz koleżanko twoje stwierdzenie dotyczące Innych czy też Luster, jest doprawdy zabawne, ale są gusta...
czytać nie umiesz..?
'horror musi byc straszny'
a nie 'horror musi byc TYLKO straszny' !!
na horror sklada sie wiele czynnikow - owszem, przeciez nie zaprzeczylam.
niestety nie moge powiedziec ze REC mial ten mroczny klimat.. nipowwiem, dobra gra aktorska ale to wwszystko.. sierociniec to bardzo dobry film i jakos nie mowie ze to wysyp gowna. nawet nie porownalabym go do REC'a!
filmy nie bardzo da sie porównywać bo każdy jest inny nawet jak z jednego gatunku. A wracając do RECa to horror jako film grozy to z niego marny ale kazdym innym wzgledem bardzo dobry .
REC może nie jest totalnym dnem, ale szczerze się na nim zawiodłem. Liczyłem na coś więcej. W niektórych momentach miałem wrażenie że taki film to można by zrobić nawet przy pomocy paru kumpli i mając lepszą kamerę.
Co do kamery to wnerwiające jest jak ci obraz skacze przez niemal cały film. Z drugiej strony pokazana jest w ten sposób realistyczność za co należy się wielki plus. Chociaż pomysł dobry - wykonanie niedokońca.
Gra aktorska muszę przyznać że nawet dobra ale nipowalająca. Główna bohaterka gra wmiarę realistycznie, ale jednocześnie trochę sztucznie.
Podsumowując mogę powiedzieć że REC jest filmem który można oglądnąć. Ja oglądałem go podajże o 24:00-1:30 przez co pierwsza połowa filmu mnie nudziła, ale może to wina zmęczenia. Pozatym zawsze znajdą się ludzie którzy uważają jakiś film za 'dno' a inni za 'rewelacje'. O gustach się nie dyskutuje a jak widzę ludzi spierających się i najeżdżających na innych że nie mają racji to sobie myślę: 'No i o co się oni tak kłócą? Chciał - powiedział że jemu się akurat nie podoba no i co z tego? Powód żeby się pozabijac?' No to z mojej strony tyle (ciekawe ile osób teraz znowu na mnie na skoczy? - skołeczeństwo polskie)
Arasz madrze rosprawia ;d i swoja Salomonową mądrośc przelał na klawiature co by ludzie juz sie nie zarli ;D
Co do filmu to osobiście sie podobał badzo :) n apoczatku moze troszke dretwy ale tego typu filmy jak własnie " Blair..." czy " Monster Project" przypadły mi do gustu ..GUSTU o którym sie niedyskutuje ;) jednych przeraza kupa miecha innych psychol latajacy z piła....
Arasz, więc jednak są tu inteligentne osobniki ... :)
Ta cała scysja jest pokrewna z przykładowym incydentem na ulicy, kiedy do emo podchodzą metale, po to by mu najeb** za wszelką cenę, za sam wygląd, bo tak! ...
Tolerancja poglądów, na tym forum każdy musi być zajebisty, musi wygłosić swoją rację,a przy okazji obrazić 4 inne osoby. Dla kogoś Piła to wirtuozeria horroru, nie odbierajmy mu tego! Dla drugiego Rec to bubel i chałtura, ok, powiedz to, ale zostaw innych (the others :D ) w spokoju .
30% piszących : Rec to szmira, chce pokazać, jacy to oni nie są odważni i wyjątkowi, że ten film ich nie poruszył, pozoranci i kabotyni.
Rynek filmowy jest jak scena muzyczna - pomieści wszystko, zapotrzebowanie będzie zawsze na wszystko, co by to nie było, znajdzie swoich odbiorców.
ojej, ludzie.
nie dawajcie satysfakcji i nie odpisujcie na takie durne wezwania.
to jakiś prowokator lub gówniarz, co dostał Neostradę na komunię.