[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151791
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Jeden z najgorszych filmów jakie widziały moje oczy. Horror? Dobre sobie, nawet mi powieka nie drgnęła. Dobra fabuła? Tam nie ma jakiejkolwiek fabuły, nawet złej. Brutalność? Również jej nie dostrzegłem, choć dodam, że i tak nie przywiązuję do niej wagi (No ale taki gniot mógł się uratować już tylko jakimiś szokującymi scenami, zawsze byłoby to lepsze niż nic).
Film to jedno wielkie darcie okrwawionych pysków, a to może mieć chyba urok tylko w black metalu, na pewno nie w czymś, co szumnie określono mianem jednego z najlepszych horrorów. Za kilka lat dwunasta cześć "Piły", będzie lepsza od tego czegoś. Boże, spraw bym nigdy nie obejrzał już czegoś na miare "RECa". Diable, jeśli Bóg niczego nie uczyni, to chociaż ty coś zdziałaj.

PS. Dałem 2 zamiast jedynki, bo żal mi dziewczyny, która tam gra. Takie zdolności aktorskie utopiła w szambie...

ocenił(a) film na 1
alanvlee

Święta racja. Ja nie mam żalu dla czegoś takiego, bezczelnie jedyne dałam! A co! Ten film nie powinien powstać.

alanvlee

niestety musze zgodzic sie z wami. a od ciaglego machania kamera tylko glowa mnie rozbolala. zero nastroju grozy, budowania napięcia, dreszczy na ciele tylko darcie japy jak juz wpominial moj przedmowca - do tego w niezbyt przyjemnym jesli chodzi o emocje jezyku hiszpanskim (nie zebym nie lubil tego jezyka - wrecz przeciwnie). wole ogladac amerykanskie kino klasy "B" lub jego parodie....

pozdrawiam

1/10 (z pełną odpowiedzialnością)