[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151791
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Rec - swietny, ogolnie horrory ostatnich lat wogole mnie nie poruszaja, nie strasza a Rec zrobil na mnie wrazenie, momentami sie nawet wystraszylem. Duzo napiecia, nerwowa atmosfera, swietne efekty, film naprawde nezly. Wkrzylem sie bo na nieszczescie przed Rec obejrzalem tego gniota - Kwarantanne, wtedy nie wiedzialem, ze to "remake" chociaz bardziej nazwalbym go dennym plagiatem, mimo, ze zapewne za zgoda autorow. Mimo, ze ten chlam - Kwarantanna zepsula mi zabawe i wiedzialem co sie wydarzy na Rec i tak obejrzalem go z przyjemnoscia. Kwarantanne obejrzalem moze przez 15 minut przeskakujac do nastepnych scen, bo myslalem, ze usne.

marekkasprowicz

Przesadzają z tymi remakami amerykańcy. Gdyby wszystkie trzymały poziom takiego Ringu Verbinskiego to było by dobrze ale oni produkują same dna. A dlaczego? Bo amerykańcom się nie chcę czytać napisów tylko wszystko muszą mieć po angielsku lenie zasrane. Tego dna Quarantine nie obejrze bo sama średnia dużo mówi. [Rec] jest jednym z najstraszniejszych filmów jakie widziałem i naprawdę się wkurzyłem gdy usłyszałem że robią kolejny niepotrzebny remake.

Bonelord

Z tymi napisami cos jest - faktycznie, chyba uwazaja, ze wszyscy maja sie do nich dostosowac bo to w koncu "przez nich wynaleziony angielski" rzadzi na swiecie i wszyscy emigranci musza sie dostosowac wiec nie wypada, zeby oni tym razem musieli :) Zreszta nie kazdy tam czytac szybko potrafi :)