dziwi mnie taka wysoka ocena, coraz bardziej ten portal traci według mnie wiarygodność oceniania, film kiepski, więcej momentów gdzie można było się pośmiać niż przestraszyć, co prawa cały czas coś się dzieje ale większości to krzyki i jeden wielki zamęt, bardzo słabo
Przewidywalny? Heh, nie powiedziałbym.
Ja film uważam za bardzo dobry, poza tym był znakomicie nakręcony.
Każdy ma inny gust, ale powiedz mi jeszcze, o jakich niedociągnięciach mówisz?
1. pierwszy pogryziony policjant i strazak długo zmieniali sie w zombi a ostatni strazak(łysy z mlotem) praktycznie od razu sie zamienił w potworka :p
2. Kobieta zombi (ta pierwsza ktora pogryzła policjanta i została zastrzelona) ozyla pozniej a np hinka została uduszona i juz nie wstała z martwych.
3. Czemu dziecko ktore było na strycu nie zeszło do tych dziennikarzy zeby ich zjesc? Było jaroszem?
Sory ale muszę...osoba dająca co najwyżej średniakowi, przeróbce azjatyckiego horroru 9/10 czyli "Lustrą" pisząca o tym że filmweb traci wiarygodność ma rację....właśnie dzięki takim jak ty....
Właściwie to "Lustra" mogą się podobać. Mi się spodobały o czym na forum napisałem http://www.filmweb.pl/topic/1022702/dobry+film.html Co raczej jednak nie zmieni faktu, że niczym wielkim nie są.
[Rec] także i mi się nie podobał. Może to kwestia warunków, ale twórcy też nie grali subtelnie - już pierwszy atak wytyczył ścieżkę dla całego filmu i każdy kolejny wzbudzał we mnie podobne odczucia (w tym przypadku żadne). Na plus scena finałowa i całkiem wiarygodny sposób kręcenia.
1/10 - Wrzaski, chaos, krew i w kółko to samo. Przewidywalny i nudny. Usnąłem na nim :) Całkowite przeciwieństwo np Sierocińca. Dla tych co lubią krew i dużo rwetesu ;)
ja dałem 2/10 :D wg mnie słabizna. Jest kilka podobnych filmow(28 dni pozniej, Świt zywych trupów) o wiele lepszych a tu dostajemy przewidywalny gniot. Nie mowiąc juz o niedociągnięciach których jest tak duzo ze mi sie wymieniac nie chce.
Przewidywalny? Heh, nie powiedziałbym.
Ja film uważam za bardzo dobry, poza tym był znakomicie nakręcony.
Każdy ma inny gust, ale powiedz mi jeszcze, o jakich niedociągnięciach mówisz?
Ja dalem 3 naciągane nie wiem czemu tak wysoko stoi żadnego klimatu jak w prawdziwym horrorze glupia sieczka z ktorej mozna sie posmiac chociaz :0
Nightmare on Elm Street, Scream, Alien, Shining, Saw - żeby długo nie wymieniać. A od REC to chyba dowolny odcinek Archiwum X był lepszy.
mwahah :) to mnie Pan teraz zniszczyl :) no niestety wiekszosc z tych filmow jest swietna imo niestety nie sa to horrorki. Elm Street'a ogladalem w wieku pieciu lat co wtedy bylo mega przezyciem ale niestety bardziej gore niz strasznym :) tak samo seria Saw ktora jest bardziej puzzle-thrillerem. Lepiej moglby Pan przytoczyc przyklad jakichs Azjatyckich masterpiece'ow :) to moze bym sie nie klocil. Rec. jest klimatycznym "majstersztykiem", perelka wsrod klasykow gatunku.
Cheers
Sorry, nie szufladkuję filmów aż tak głęboko. Horror powinien mieć nastrój grozy z kilkoma momentami 'wow!' dla widza, spójną fabułę (w dowolnej konwencji - czy to potwór w kosmosie czy stwór z koszmaru sennego) i sensowne zakończenie. Azjatyckie horrory miewają świetne pomysły, ale z reguły ciągną się jak noodle z talerza. A REC wygląda jak niskobudżetowa wprawka studenta czwartego roku reżyserii. Jest nudny i chyba dlatego musiało być tyle krzyku, machania kamerą i biegania po schodach - żeby widz czasem nie usnął. Rzecz jasna pozostaję z szacunkiem dla wszystkich opinii przeciwnych, w końcu każdy ma swój gust.
Horror to fantastyka grozy i pod tym względem wszystkie tytuły oprócz "Krzyku" i "Piły" pasują jak najbardziej.
Odpowiedzi na pytanie o lepsze horrory w temacie http://www.filmweb.pl/topic/1125895/Najlepszy+horror+XXI+wieku.html
Aby rozwinąć listę tematów, do adresu do którego przeniesie nas link z liczbą tematów, należy dopisać ',2007' przed rozszerzeniem html.