[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151791
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

strrrrasznie nudny film

użytkownik usunięty

Nie polecam nikomu... oto właśnie przykład jak NIE powinien wygladać film. Bo ani tohorror, ani komedia. Tylko żal

ocenił(a) film na 9

Ja film gorąco polecam właśnie jako przykład ja powinno wyglądać kino grozy,stopniowanie napięcia...Kilkoma aktorami ,nieskomplikowaną scenerią i charakteryzacją stworzono naprawdę dobry film ale dla fanów kina grozy a nie Mody na sukces...

użytkownik usunięty
Flyboy

napięcia? jeżeli po 15 minutach filmu zasypiamy (i to w kilka osób) a po kolejnych 15-20 zanosimy się przez moment od śmiechu, a potem znów zastanawiamy się o co w ogóle chodzi, to niestety o napięciu nie może być mowy. Oczywiście nie zaprzeczam, że każdemu może się podobać co innego... ja jednak wybieram "co innego" nawet, gdyby maiłą to być moda na sukces :)

ocenił(a) film na 9

nie wypowiadam się dalej bo o gustach się nie dyskutuje:) co do oglądania horrorów w kilka osób...to nie jest to najlepsza metoda żeby ocenić film-chyba że ma to miejsce w kinie.W gronie znajomych każdy ma też inny gust i jedni zaczną wyśmiewać bo lubią inny rodzaj strachu,inni się dołączą by nie narazić się na śmieszność że im akurat się podoba...oczywiście nie mówię że tak było w Twoim przypadku! Tak po prostu czasem i niestety bywa...
a co do Mody na sukces...uuuu...szczerze mówiąc to wolałbym zjeść katedrę niż to oglądać..

ocenił(a) film na 9
Flyboy

mam jeszcze prośbę.wymień kila tytułów nienudnych horrorów.

użytkownik usunięty
Flyboy

co do poprzedniego: moda na skuces to raczej tylko metafora
nienudne horrory... może tak : WEDŁUG MNIE ciekawy film to np.: Piła (cała seria), Wzgórza maja oczy, 1408, Zakonnica... hmm tyle sobie przypominam na tą chwilę. A co kolega uważa za "nienudne", jeśli można zapytać?

ocenił(a) film na 9

ja uważam za pozycje "nienudne" Klątwy zarówno japońskie jak i amerykańskie,świetny był oryginalny Shutter(Tajlandia), Gra wstępna,Zejście,Noc żywych trupów,Świt umarłych(i oryginał i remake),Piła I,1408,Rec :),Silent Hill...

Flyboy

wlasnie ogladnalem drugi raz REC, tym razem na dvd, dalej podtrzymuje, ze jest to jeden z lepszych horrorow
ostatnich lat, dziwie sie naprawde, ze was nudzil bo ile osob pytalem to nikt tak nie zareagowal, co do
zakonnicy to o ile pamietam lezalem na niej ze smiechu xd
zdecydowanie lepsze tytuly wymienil flyboy.

użytkownik usunięty
myself_2

iii... a co się wam podobało w tym filmie? bo narazie słyszę, że ktoś powiedział, że jest dobry, więc ja mam też tak uważać.
Mnie podobały się (może za duże słowo, ale w skali 1-10 na 3,5 pkt.) ostanie sceny filmu, tzn. od momentu gdzie kamerzysta z tą panienką wchodzą do opuszczonego pomieszczenia. Wszystko jednak, nawet tam, jest na pierwszy rzut oka czytelne i przewidywalne.
Do najbardziej nieudanych zaliczam: postać reporterki, która została wykreowana jako typowa idiotka; "amatorska kamera", ponieważ od trzęsienia można dostać zawrotów głowy; starsza pani zaatakowana wirusem jest zwyczajnie komiczna... dużo by wymieniać.
Dodatkowo jeszcze zastanawiam się jakim nieporozumieniem jest zamknięcie ludzi w odizolowanym budynku bez podania przyczyn. Uważam, że nikogo nie wystraszyłoby "stój bo strzelam", gdyby nie wiediał o co chodzi, bo po prostu wybiłby okno i wyszedł.
Nadal uważam, że w kategorii żałosnych horrorów rec wyprzedza o klasę nawet świt żywych trupów i freddiego krugera z kompanią.