Ósmoklasiści nie płaczą

Achtste Groepers Huilen Niet
2012
7,7 25 tys. ocen
7,7 10 1 24950
6,5 2 krytyków
Ósmoklasiści nie płaczą
powrót do forum filmu Ósmoklasiści nie płaczą

arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Obejrzałem dotąd ponad 250 filmów, jedne były rewelacyjne inne były dobre lub przeciętne. Ale ten film jest doskonały pod każdym względem... Brak mi słów, przed chwilą obejrzałem, łzy ciekły od momentu jak się dowiedziała o chorobie do samego końca... Doskonale wymieszali wątki przykre z wątkami wesołymi, nie ma i nie będzie drugiego takiego filmu już nigdy... 10/10 i przeraża mnie tak niska ocena na filmweb ( spodziewałem się min. 8,5 )
Zostałem rozłożony na łopatki, zdecydowanie top3 moich ulubionych filmów a raczej nawet top1.
Arcydzieło.

ocenił(a) film na 8
Strzala1993

Właśnie dokończyłam oglądać, w zasadzie jestem na tyle roztrzęsiona , że nie wiem co napisać .
Ale w 100 % się z Tobą zgadzam. ARCYDZIEŁO !
Zastanawia mnie jedno film jest na faktach ?

Strzala1993

Nie rozumiem... To dość przeciętny film. Niestety, obowiązkowo (bo dało się wyczuć ze to naciągane) uśmiercili tu główna bohaterkę, Oczywiście w bardzo patetycznych okolicznościach... Do tego zły chłopak ma oczywiście powody aby być zły, a dobry dostaje po d...e Nie mogę wybaczyć Akkie że wolała Joepa od Laurensa...

I do tego ten cukierkowy klimat, wszyscy dobrzy (a właściwe jeden lepszy od drugiego) począwszy od nauczycielki, przez kolegów z klasy po lekarza i szeregową obsługę szpitala.

Nie zdecydowanie nie, ostatnio widziałem dużo lepszy film o nastolatce chorej na białaczkę - "Bez mojej zgody" tam to faktycznie można się popłakać. A to jest tylko holenderska sieczka która zasługuje najwyżej na 4/10 a gdyby wybrała Laurensa to dałbym 5...

ocenił(a) film na 5
skoczek_narciarski

w 100% się z Tobą zgadzam. Film zyskuje na ocenie tak naprawdę jedynie fabułą, ale tylko dlatego, że wzbudza współczucie. Poza tym cukierkowy, z bardzo słabą grą aktorską.

dnawrot

No właśnie przez ten cukier to współczucie trochę gdzieś ucieka, No ale sam temat filmu jest taki że tak miało być...