Ładunek

Cargo
2009
5,7 8,2 tys. ocen
5,7 10 1 8175
5,0 2 krytyków
Ładunek
powrót do forum filmu Ładunek

Najwięcej w tym filmie nawiązań do "Łowcy androidów", zwłaszcza muzyka,
poza tym "Cube", przemieszczające się kontenery,
był smaczek z Obcego",scenka z wentylatorem,
sceny w kosmosie no i wnętrza mocno nawiązują do "Kosmicznej odysei,
no i finał to Matrix"".
Dla mnie to świadome nawiązania do klasyki.
Szkoda że nic o "Predatorze" ;-)

Chris_Sharma

jeszcze nawiązanie do titanica... bo też są ludzie i też oddychają. Właściwie to plagiat titanica

ocenił(a) film na 4
lesiu234

Chyba nie próbujesz, Lesiu, powiedzieć o Cargo, że był w jakimkolwiek momencie nowatorski? Przecież Chris ma rację, ten film to był jakby teledysk powstały z połączenia większości klasyków sci-fi.

Chris_Sharma

Normalnie mógłbyś w Apple pracować.
W Apple mówią, że Samsung kopiuje ich telefony. Zazwyczaj są prostokątne, mają dotykowy ekran, kolorowy wyświetlacz, mogą odtwarzać filmy, a nawet się na nich da grać w gry! Są często w czarnych obudowach ale również i w białych, no i można z nich dzwonić! Czysty plagiat! Aż dziw bierze, że ktoś kupuje podróbki.
Gdyby wszyscy chcieli podchodzić tak nowatorsko jak ty i Paratrooper to Sci-Fi by się skończyło zanim George Lucas nakręcił Gwiezdne Wojny. No bo przecież wszystko co się dzieje w kosmosie to jest plagiat!
Tak więc drogi panie (pani?) Paratrooperze nie wszystko co dzwoni to od razu iPhone.

ocenił(a) film na 6
jorgusm

Ja nie napisałem że to źle, że jest tyle zapożyczeń, wręcz przeciwnie, dla mnie te nawiązania są świadome.

ocenił(a) film na 7
Chris_Sharma

CARGO 9a+

Eee tam sześciokątny korytarz!
Moim zdaniem twórcom trudno wyrwać się z utartych ścieżek.
Naukowcom trudno przeskoczyć ograniczenia umysłu.
CARGO to dla mnie SCI FI w dechę!
Są wielkie statki, wizje przyszłości w granicach nauki.

CARGO jest mocnym filmem. REWELKA. Upiorny, duszny, melancholijny.

ocenił(a) film na 6
holy_zyefki

Z 9a+ to pojechałeś ;-)

Chris_Sharma

Finał to Matrix???!!! Ja tam nie widziałem żadnych naleciałości z Matrixa. Jak już to z "Pamięci absolutnej" z której "Matrix" czerpie pomysły pełnymi garściami.