Norweskie Blair Witch Project z kukiełkami z Muppet Show i aktorstwem w stylu Mody na sukces. Niezła kaszanka, a najśmieszniejsze jest to, że już kilku smarkaczy, którzy zobaczyli kukiełki w trailerze od razu na Filmwebie wystawiło 10 - śmiechu warte.
Jak nie widziałeś filmu to siedź cicho i sie nie wypowiadaj. Możliwe, że faktycznie będzie gniotem,ale to wyjdzie dopiero po premierze.
a ty widziałeś, że zabierasz głos? piszę opinie na podstawie trailera i do niego opinia się ta odnosi bystrzaku
Tez zobaczyłem trailer mądralo, znawco kinematografii i twierdze, że trzeba poczekać na film a nie już jechać po nim na podstawie trailera. Tyle filmów zapowiadało się zajebiście po trailerach a po obejrzeniu wychodziło jedne wielkie gówno, także różnie to bywa...bystrzaku :)
Jakby nie było, są też filmy, które miały badziewiaste trailery, a same w sobie są świetne.
Trailer nie wygląda źle. A do kina na to pójdę, bo mi się akurat podoba.
Zwiastun, nie film.
To strzep sobie konia i niech już ku...wa nikt nie musi czytać tego gówna które ci wypływa z mózgu !
Jeżeli już to nie kukiełki a zaawansowane CGI, mądralo.
http://features.cgsociety.org/story_custom.php?story_id=5929
a skąd wnioskujesz, że to zaawansowana animacja komputerowa? po obrazkach modeli wyglądających jak z gier sprzed kilku lat? po trailerze? nie popadaj w śmieszność
Norwedzy + mały budżet = .... według Ciebie "zaawansowane CGI"? - żart dekady
widzę nadzieje macie wielkie, tym większe będzie wasze rozczarowanie jak zobaczycie film w całości
nie pierwszy i nie ostatni raz to przeżyjecie
Koles wez sie uspokoj, moze i te trolle na trailerze wygladaja jak kukly, ale wejdz sobie na imdb.com i zobacz opinie na temat tego filmu... Zreszta dla mnie trailer jest dobrze zrobiony, pokazuje z czym bedziemy miec do czynienia i z jakiej perspektywy. Po jego obejrzeniu wnioskuje, ze bedzie to naprawde dobry, trzymajacy w napieciu film - zobaczymy.
Mogę tylko powiedzieć, że widziałem film w całości i dałem mu z czystym sumieniem 8. Nie oglądałem trailera. Trolle w filmie są bardzo realistycznie i profesjonalnie zrobione..jakiś złośliwiec bąkał coś o tym że to film dla zwolenników filmików z komórek..nie sugerujcie się tym, totalna bzdura..są zbliżenia i w ogóle widać wszystko bardzo wyraźnie. Mi osobiście podobał się ten film bardziej niż Project Monster (chyba chodzi o to że wolę scenerię pięknej Norwegii niż jakiegoś lipnego miasta w USA). Nie ma takiego napięcia jak w Blair Witch bo i zagrożenie jest inne...bardziej...namacalne:)..
Słaby czy nie - był oryginalny. Za stosunkowo niewielkie pieniądze stworzono trzymający w napięciu film będący dziś wyznacznikiem jakości tego typu produkcji.
zreszta przestancie zasmiecam forum i udzielac sie w watkach ktore nie sa istotne...ponizej sa watki w ktorych ludzxie wypowiedzieli sie powaznie ( w tym ja) o filmie a nie odpowiadac na teksty jakiegos pazdzierza ktory widzial trailer a filmu to nawet nie tkna...zalosne....zwykly troll:D
koleżko na razie zaśmiecasz mój wątek, a swojego infantylnego posta nie reklamuj, jest tak żałosny, że nawet nikt na niego nie zagląda, powinno dać ci to do myślenia
i radze sie juz nie wypowiadc w tym watku bo tylko doprowadzacie chlopczyka do kolejnego wytrysku...
Strona studia wykonanych efektów CGI: http://www.stormstudios.no/trollhunter/
Strona na temat powyzszego studia: http://www.storedyret.com/forum/viewtopic.php?p=19535&sid=769c5e43b4476b10e726fd bc39b04241
Jesli nie czaisz tematu, badz film Ci sie nie podobal, nie pisz bzdurnych niekonstruktywnych opinii. Gdybys poczytal wywiady z tworcami, i troszke bardziej zglebil temat niz porownywanie filmu do Muppetow i stereotypowego Blair Witch, moze bys zrozumial koncept i charakter filmu. Zanim odpiszesz, lub rzucisz obelga, zastanow sie pare razy.
co z tego studia? efekty cgi sa smieszne po prostu, jakby wyszly z gry dla dzieci o potworach..........
nie żartuj sobie, efekty które miały być siłą napędową tego filmu były po prostu żałosne i śmieszne, może z 20 lat temu robiłyby jako takie wrażenie, ale na pewno nie w obecnych czasach
Taaa... :D Jakbyś poczytał wywiady z twórcami, w których ci twórcy wyjaśniliby ci, że ich film jest znakomity, to byś wiedział, że jest znakomity, a nie pisał jakieś bzdury, tj. własne opinie. :D
Przecież to jest jedno, wielkie jajo! Tego filmu nie można odbierać na poważnie tak, jak np. Cloverfield czy Blair Witch. Ten film to parodia - wyśmiewa inne filmy z tego gatunku. Ja się naprawdę mocno obśmiałem. Trolle, które żywią się kamieniami, których ulubionym przysmakiem są stare opony, które spiżarnię mają pod mostem (!), a najlepiej je złapać na beton i węgiel drzewny:))) Na światło reagują eksplozją (te młode), bo tworzące się gazy rozsadzają bebechy albo kamienieją (te stare), bo im żyły wapnieją:) Takich smaczków w filmie jest cała masa i powinno się ten film odbierać jako komedię (którą jest) a nie horror! To podstawowe zalecenie. Wtedy naprawdę ma się przyjemność z oglądania. No i ten koleś, tropiciel, z działem świetlnym i furą z zainstalowanymi reflektorami, fachmen jakich mało, przemierza lasy niczym Chuck Norris dżunglę, wypatrując i zabijając trolle. Już nie wspomnę o wyglądzie samych trolli, o smarowaniu się ich smrodem, żeby być niewyczuwalnym... No przecież to jest tak bzdurne, że nie wierzę, jak ktoś mógł to traktować na poważnie. No i końcówka, jak tropiciel poszedł dobić trolla, ze swojego działa świetlnego i przybrał pozycję niczym szwab strzelający z panzerfausta, mówiąc że nie wie czy baterie wytrzymają, hehehe! Trochę luzu, a film na pewno się spodoba.
@FILioza - po co tle spoilerow, nie masz steszczacz filmu tylko sie wypowiedziec na jego temat
"nie masz steszczacz filmu tylko sie wypowiedziec na jego temat" - a kto tak powiedział? Jest to napisane gdzieś w regulaminie? Piszę o filmie w sposób jaki mi odpowiada. I nie nazwałbym tego spojlerowaniem - opisałem tylko kilka zdarzeń występujących w filmie, a nie ich następstwa.
Trochę odświeżam, aczkolwiek takie małe naprostowanie. Poczytaj najpierw mitologię nordycką, a potem narzekaj, że trolle jedzą kamienie.
Tyle ode mnie.
dla ciebie to może jest bzdurne ale to jest kwiat innej rzeczywistosci .. ja nie odbieram tego filmu jako parodie ,napisze że wrecz daleko mu do parodii i jak najbardziej jest film powazny.
A spoko, ale nie wiem gdzie tam masz kukiełki z muppet show. Inna sprawa dziecko, że przed premierą nie można wystawiać ocen na filmwebie i to każdy mniej rozgarnięty człek wie. A sam filmu nie oglądałeś, bo widać po postach, że pier.dolisz trzy po trzy bez konkretów i tego co jest w filmie.
Wczoraj obejrzałem. Nie jest zły, dobrze wpisuje się w kanwę paradokumentu. Wykonanie też spoko, trolle wcale nie wyszły sztucznie tylko tak jak powinny, ale są i tacy co powiedzą, że w Tron Legacy czy LOTR efekty są do dupy i 10 lat temu były w grach komputerowych. Gra aktorska... to jest paradokument więc jakbyś miał typową grę aktorską to wyszłoby sztucznie na maxa, a tak jest większy naturalizm postaci.
6/10