Łowca trolli

Trolljegeren
2010
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18999
6,7 14 krytyków
Łowca trolli
powrót do forum filmu Łowca trolli

Norweskie Blair Witch Project z kukiełkami z Muppet Show i aktorstwem w stylu Mody na sukces. Niezła kaszanka, a najśmieszniejsze jest to, że już kilku smarkaczy, którzy zobaczyli kukiełki w trailerze od razu na Filmwebie wystawiło 10 - śmiechu warte.

użytkownik usunięty
Pseudoautochton

I co ? Ulżyło Ci buraku ?

patrząc na twoją reakcję ziemniaku, tak

Pseudoautochton

Jak nie widziałeś filmu to siedź cicho i sie nie wypowiadaj. Możliwe, że faktycznie będzie gniotem,ale to wyjdzie dopiero po premierze.

siwuus

a ty widziałeś, że zabierasz głos? piszę opinie na podstawie trailera i do niego opinia się ta odnosi bystrzaku

Pseudoautochton

Tez zobaczyłem trailer mądralo, znawco kinematografii i twierdze, że trzeba poczekać na film a nie już jechać po nim na podstawie trailera. Tyle filmów zapowiadało się zajebiście po trailerach a po obejrzeniu wychodziło jedne wielkie gówno, także różnie to bywa...bystrzaku :)

siwuus

Jakby nie było, są też filmy, które miały badziewiaste trailery, a same w sobie są świetne.
Trailer nie wygląda źle. A do kina na to pójdę, bo mi się akurat podoba.
Zwiastun, nie film.

malutka_kinomanka

jakie filmy miały kiepski trailer a były dobre?

Pseudoautochton

żal(mi cie)

Pseudoautochton

To strzep sobie konia i niech już ku...wa nikt nie musi czytać tego gówna które ci wypływa z mózgu !

Pseudoautochton

przypomnicie sobie moje słowa po premierze

Pseudoautochton

Raczej moje trollu

Slowianin

widziałem twój wpis i tak infantylnych wizji dawno nie czytałem, kultowy ha ha ha

Pseudoautochton

hmm jaki detektyw

użytkownik usunięty
Pseudoautochton

Jeżeli już to nie kukiełki a zaawansowane CGI, mądralo.
http://features.cgsociety.org/story_custom.php?story_id=5929

a skąd wnioskujesz, że to zaawansowana animacja komputerowa? po obrazkach modeli wyglądających jak z gier sprzed kilku lat? po trailerze? nie popadaj w śmieszność
Norwedzy + mały budżet = .... według Ciebie "zaawansowane CGI"? - żart dekady
widzę nadzieje macie wielkie, tym większe będzie wasze rozczarowanie jak zobaczycie film w całości
nie pierwszy i nie ostatni raz to przeżyjecie

Pseudoautochton

Koles wez sie uspokoj, moze i te trolle na trailerze wygladaja jak kukly, ale wejdz sobie na imdb.com i zobacz opinie na temat tego filmu... Zreszta dla mnie trailer jest dobrze zrobiony, pokazuje z czym bedziemy miec do czynienia i z jakiej perspektywy. Po jego obejrzeniu wnioskuje, ze bedzie to naprawde dobry, trzymajacy w napieciu film - zobaczymy.

p1et

pożyjemy zobaczymy

ocenił(a) film na 8
Pseudoautochton

Mogę tylko powiedzieć, że widziałem film w całości i dałem mu z czystym sumieniem 8. Nie oglądałem trailera. Trolle w filmie są bardzo realistycznie i profesjonalnie zrobione..jakiś złośliwiec bąkał coś o tym że to film dla zwolenników filmików z komórek..nie sugerujcie się tym, totalna bzdura..są zbliżenia i w ogóle widać wszystko bardzo wyraźnie. Mi osobiście podobał się ten film bardziej niż Project Monster (chyba chodzi o to że wolę scenerię pięknej Norwegii niż jakiegoś lipnego miasta w USA). Nie ma takiego napięcia jak w Blair Witch bo i zagrożenie jest inne...bardziej...namacalne:)..

Uktena

pytanie tylko czy Blair Witch jest wyznacznikiem, ponieważ był to bardzo słaby film

użytkownik usunięty
Pseudoautochton

Słaby czy nie - był oryginalny. Za stosunkowo niewielkie pieniądze stworzono trzymający w napięciu film będący dziś wyznacznikiem jakości tego typu produkcji.

ocenił(a) film na 5

zgadzam sie byl oryginalny...

ocenił(a) film na 5
arielos

zreszta przestancie zasmiecam forum i udzielac sie w watkach ktore nie sa istotne...ponizej sa watki w ktorych ludzxie wypowiedzieli sie powaznie ( w tym ja) o filmie a nie odpowiadac na teksty jakiegos pazdzierza ktory widzial trailer a filmu to nawet nie tkna...zalosne....zwykly troll:D

arielos

koleżko na razie zaśmiecasz mój wątek, a swojego infantylnego posta nie reklamuj, jest tak żałosny, że nawet nikt na niego nie zagląda, powinno dać ci to do myślenia

oryginalny - tak, wyznacznik jakości - trochę przesadziłeś

ocenił(a) film na 5
Pseudoautochton

uspokoj emocje...obejrzyj film to pogadamy chlopcze malinowy

ocenił(a) film na 5
arielos

i radze sie juz nie wypowiadc w tym watku bo tylko doprowadzacie chlopczyka do kolejnego wytrysku...

arielos

brakuje jeszcze abyś podał linka do swojego wątku :D

ocenił(a) film na 8
Pseudoautochton

wymyslasz gosciu, film bardzo spoko, dalem mu 8

ocenił(a) film na 1

w napieciu 1 volta

Pseudoautochton

Strona studia wykonanych efektów CGI: http://www.stormstudios.no/trollhunter/
Strona na temat powyzszego studia: http://www.storedyret.com/forum/viewtopic.php?p=19535&sid=769c5e43b4476b10e726fd bc39b04241
Jesli nie czaisz tematu, badz film Ci sie nie podobal, nie pisz bzdurnych niekonstruktywnych opinii. Gdybys poczytal wywiady z tworcami, i troszke bardziej zglebil temat niz porownywanie filmu do Muppetow i stereotypowego Blair Witch, moze bys zrozumial koncept i charakter filmu. Zanim odpiszesz, lub rzucisz obelga, zastanow sie pare razy.

ocenił(a) film na 1
akuma8

co z tego studia? efekty cgi sa smieszne po prostu, jakby wyszly z gry dla dzieci o potworach..........

akuma8

nie żartuj sobie, efekty które miały być siłą napędową tego filmu były po prostu żałosne i śmieszne, może z 20 lat temu robiłyby jako takie wrażenie, ale na pewno nie w obecnych czasach

Pseudoautochton

20 lat temu to Cię chyba na świecie jeszcze nie było ;p

użytkownik usunięty
akuma8

Taaa... :D Jakbyś poczytał wywiady z twórcami, w których ci twórcy wyjaśniliby ci, że ich film jest znakomity, to byś wiedział, że jest znakomity, a nie pisał jakieś bzdury, tj. własne opinie. :D

ocenił(a) film na 1

śmiechu warte!

ocenił(a) film na 7
Pseudoautochton

Przecież to jest jedno, wielkie jajo! Tego filmu nie można odbierać na poważnie tak, jak np. Cloverfield czy Blair Witch. Ten film to parodia - wyśmiewa inne filmy z tego gatunku. Ja się naprawdę mocno obśmiałem. Trolle, które żywią się kamieniami, których ulubionym przysmakiem są stare opony, które spiżarnię mają pod mostem (!), a najlepiej je złapać na beton i węgiel drzewny:))) Na światło reagują eksplozją (te młode), bo tworzące się gazy rozsadzają bebechy albo kamienieją (te stare), bo im żyły wapnieją:) Takich smaczków w filmie jest cała masa i powinno się ten film odbierać jako komedię (którą jest) a nie horror! To podstawowe zalecenie. Wtedy naprawdę ma się przyjemność z oglądania. No i ten koleś, tropiciel, z działem świetlnym i furą z zainstalowanymi reflektorami, fachmen jakich mało, przemierza lasy niczym Chuck Norris dżunglę, wypatrując i zabijając trolle. Już nie wspomnę o wyglądzie samych trolli, o smarowaniu się ich smrodem, żeby być niewyczuwalnym... No przecież to jest tak bzdurne, że nie wierzę, jak ktoś mógł to traktować na poważnie. No i końcówka, jak tropiciel poszedł dobić trolla, ze swojego działa świetlnego i przybrał pozycję niczym szwab strzelający z panzerfausta, mówiąc że nie wie czy baterie wytrzymają, hehehe! Trochę luzu, a film na pewno się spodoba.

ocenił(a) film na 8
FILioza

@FILioza - po co tle spoilerow, nie masz steszczacz filmu tylko sie wypowiedziec na jego temat

ocenił(a) film na 7
zoober

"nie masz steszczacz filmu tylko sie wypowiedziec na jego temat" - a kto tak powiedział? Jest to napisane gdzieś w regulaminie? Piszę o filmie w sposób jaki mi odpowiada. I nie nazwałbym tego spojlerowaniem - opisałem tylko kilka zdarzeń występujących w filmie, a nie ich następstwa.

FILioza

zapraszam po film z polskimi napisami Chomik - FieldMouse

FILioza

I po co mam ogladac film skoro FILioza mi go calego strescił ;D

ocenił(a) film na 6
FILioza

Trochę odświeżam, aczkolwiek takie małe naprostowanie. Poczytaj najpierw mitologię nordycką, a potem narzekaj, że trolle jedzą kamienie.
Tyle ode mnie.

ocenił(a) film na 8
FILioza

dla ciebie to może jest bzdurne ale to jest kwiat innej rzeczywistosci .. ja nie odbieram tego filmu jako parodie ,napisze że wrecz daleko mu do parodii i jak najbardziej jest film powazny.

Pseudoautochton

i co tam trolle jakie wrażenia z filmu?

ocenił(a) film na 5
Pseudoautochton

niezły średniak pseudomistrzu

ocenił(a) film na 7
Pseudoautochton

A spoko, ale nie wiem gdzie tam masz kukiełki z muppet show. Inna sprawa dziecko, że przed premierą nie można wystawiać ocen na filmwebie i to każdy mniej rozgarnięty człek wie. A sam filmu nie oglądałeś, bo widać po postach, że pier.dolisz trzy po trzy bez konkretów i tego co jest w filmie.

ocenił(a) film na 8
Redgard

A kto by tam idioty słuchał. :D Film bardzo dobry, świeży i z humorem.

Dzidas

akurat w sam raz dla takich cweli intelektualnych jak ty

Pseudoautochton

Wczoraj obejrzałem. Nie jest zły, dobrze wpisuje się w kanwę paradokumentu. Wykonanie też spoko, trolle wcale nie wyszły sztucznie tylko tak jak powinny, ale są i tacy co powiedzą, że w Tron Legacy czy LOTR efekty są do dupy i 10 lat temu były w grach komputerowych. Gra aktorska... to jest paradokument więc jakbyś miał typową grę aktorską to wyszłoby sztucznie na maxa, a tak jest większy naturalizm postaci.

6/10

ocenił(a) film na 8
Pseudoautochton

dla takich jak ja to akurat jest sranie z góry na takich jak ty.

ocenił(a) film na 4
Dzidas

Przestańcie się kłócić!!! Każdy ma inny gust, i trzeba się z tym pogodzić!!!