PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567959}

Łowcy głów

Hodejegerne
2011
7,2 54 tys. ocen
7,2 10 1 54032
6,6 27 krytyków
Łowcy głów
powrót do forum filmu Łowcy głów

Na film wybrałam się ze znajomymi, bo liczyliśmy na coś z serii "Dziewczyna z tatuażem".
Film o zupełnie innej tematyce, chociaż producenci opisywali go jako zbliżony do
'Dziewczyny z tatuażem". Pomimo tego film dobry, oceniam na 7 :)

ocenił(a) film na 10
karolina100

Generalnie proza Jo Nesbo jest bardzo dobra, polecam gorąco :D, a adaptacja bardzo dobra :D pozdr

ocenił(a) film na 5
daimonos

Hej Daimonos, pozwoliłam sobie zobaczyć Twój profil, widząc 10/10 + <3 zdziwiłam się... Nie czytałam książki, ale film nie podobał mi się za bardzo. Do 'Dziewczyny z tatuażem' sporo mu brakuje... potencjał był owszem, zapowiadało się nieźle... ale scena z traktorem i psem ocierała się o totalny absurd, nie wiedziałam czy się śmiać? Aktorzy ok, mimo że nieznani szerszej publiczności. Ciekawa jestem książki, bo coś mi w tym filmie nie podeszło. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Eliza_C

przyznaję, że moje oceny są wynikiem kilku czynników - oprócz wartości filmu (aktorzy, montaż muzyka), duży wpływ ma też np. (w tym przypadku) moja fascynacja literaturą i kinem skandynawskim :D Jeżeli chodzi o trylogię Millenium to przyjemniej mi się oglądało szwedzką adaptację filmową, jakkolwiek amerykańskiej wersji niczego nie brakuje :D intro z fantastycznym coverem oglądam bez przerwy :) pozdrawiam serdecznie