PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567959}

Łowcy głów

Hodejegerne
2011
7,2 54 tys. ocen
7,2 10 1 54032
6,6 27 krytyków
Łowcy głów
powrót do forum filmu Łowcy głów

Głupie pytanie ale dlaczego Clas chce zabić Rogera. Film jest trochę zagmatwany, jest sporo zwrotów akcji i chyba ten kluczowy moment mi umknął.

ocenił(a) film na 6
iwona1510005

Obstawiam, że po to żeby dostać posadę dyrektora. Zdanie Rogera było kluczowe a gdyby zginął tzn. później za długo w pracy by się nie pojawił, byłby uznany za zaginionego lub nawet zmarłego jego zdanie już by nie było takie ważne kto tym dyrektorem za zostać. W grę wchodziły sumy miliardów o czym wspomniała Lotte gdy Roger ją odwiedził.
Pozdrawiam.

lauraz94

no tak podejrzewałam ale wolałam się upewnić. dzięki

ocenił(a) film na 6
iwona1510005

bardzo proszę :)

ocenił(a) film na 8
iwona1510005

Clas kiedyś pracował dla HOTE (firma została kiedyś niby przejęta), jednakże owa firma chciała powiększyć swoje wpływy, dlatego liczył on na to,że Brown jako jeden z najlepszy headhunterów wkręci go do Pathfindera, a wtedy HOTE z łatwością przejmie tego giganta. Czyli generalnie Clas liczył na rekomendację Rogera. Na początku chciał dojść do Rogera poprzez Lotte, jednakże gdy Brown opuścił ją, Clas musiał znaleźć inny sposób. Dlatego zbliżył się do Diany, która przedstawiła sobie mężczyzn. Gdy Brown nagle zniechęcił się do Clasa, ten chciał go zabić (wiedział zbyt dużo i nie mógł mu dać tego, czego chciał). Generalnie chodziło o to ale nie jestem pewna co do szczegółów bo książkę czytałam już dawno temu. ;)