PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567959}

Łowcy głów

Hodejegerne
2011
7,2 54 tys. ocen
7,2 10 1 54031
6,6 27 krytyków
Łowcy głów
powrót do forum filmu Łowcy głów

tyci błąd

ocenił(a) film na 9

dla mnie rewelka film, ale jest mały błąd który nie dawał mi spokoju po obejrzeniu filmu, zastanawiałem się kiedy Roger włączył nagrywanie z kamery (bo z początku tego nie zauważyłem i myślałem że włączył ją już po zrobieniu porządków), jak oglądałem drugi raz to widać jak Roger włącza dyskretnie kamerę, w momencie gdy Clas zerka do drugiego pokoju, ale potem pod koniec filmu jak jest pokazane nagranie video, widać że kamera była włączona w momencie jak Clas wszedł do pomieszczenia, jeszcze przed jego zerknięciem do drugiego pomieszczenia; tak tylko się czepiam; jak chcecie to sprawdźcie

ocenił(a) film na 9
stantom1982

Sprawdzę, ale w takich filmach często się to zdarza. Gorzej jak na jakimś absurdzie jest osadzona cała fabuła filmu jak np. w Matrix. Tutaj przyczepiłbym się mikronadajników. Nie ma raczej źródeł zasilania, które by umożliwiłyby takim mikronadajnikom emisję sygnału o rozsądnym zasięgu.

użytkownik usunięty
stantom1982

Nie, alarm włączył normalnie. Pomiędzy ujęciem w którym rozrzuca łuski (łuski rozrzucał w polu widzenia kamery), a ujęciem, w którym siada na łóżku (poza polem widzenia) było cięcie, więc teoretycznie mogło się dziać wszystko (przykładowo mógł włączyć nagrywanie i dostać się na łózko przechodząc poza zasięgiem kamer, np. przez inny pokój, albo przez okno), tak czy inaczej kiedy wchodził Clas, nagrywanie było już włączone, tak mi się przynajmniej wydaje

ocenił(a) film na 7
stantom1982

Kamera się włączyła bo po sprzątaniu uzbroił alarm, w momencie wejścia Clasa do domu włączył się cichy alarm i kamera, Roger znał hasło więc jak sam wszedł to rozbroił ja od razu, dlatego jak on się kręcił to się nie załączyło nagrywanie, z resztą logiczne jest że można uzbroić alarm będąc w środku.

ocenił(a) film na 9
mitre

to że można włączyć alarm w każdej chwili to jest wiadome, ale mi chodzi o sam moment włączenia kamery przez Rogera; jest w filmie moment gdy widać jak Roger włącza dyskretnie kamerę, w momencie gdy Clas zerka do drugiego pokoju, jednak potem pod koniec filmu jak jest pokazane nagranie video, widać że kamera była włączona w momencie jak Clas wszedł do pomieszczenia, jeszcze przed tym jak zerknął do drugiego pokoju

ocenił(a) film na 8
stantom1982

Roger wchodząc do domu wyłączył alarm, potem go uzbroił i w momencie kiedy Clas wszedł kamerka włączyła się automatycznie po kilku sekundach. Tak było wytłumaczone w książce, jak w ciągu kilku sekund od wejścia do domu nikt nie wyłaczy alarmu włącza się kamerka.

ocenił(a) film na 9
zielucha

mi chodzi tylko o błąd jak popełnili realizatorzy filmu, a nie jak to wytłumaczone było w książce, zastrzeżeń do włączenia kamery nie mam a jedynie do błędu w filmie, oglądnijcie te dwa momenty:
- Roger włącza kamerę w momencie gdy Class zerka do drugiego pokoju
- na końcu filmu gdy jest pokazane nagranie to kamera załącza się gdy Class wchodzi do pierwszego pokoju, kilka chwil przed włączeniem przez Rogera kamery, a tak naprawdę nagranie powinno zaczynać się od momentu jak Class patrzy do drugiego pokoju
no już chyba jaśniej nie mogę tego opisać