Śmierć w Tombstone

Dead in Tombstone
2013
4,9 4,0 tys. ocen
4,9 10 1 3961
Śmierć w Tombstone
powrót do forum filmu Śmierć w Tombstone

Być może się mylę ale wg mnie filmowi temu daleko do westernu. Jest wprawdzie dziki zachód, jest piękna kobieta, są i kowboje - ci źli i ci bardziej źli oraz walka jednych z drugimi. Wszytko jest jednak pokazane w bardzo monotonny i nudny sposób. Kulminacyjny moment filmu nie równi się niczym od wcześniejszych scen. Jeżeli dołożyć do tego denne monologi, absurdalny brak celności rewolwerowców mających znaczną przewagę liczebną, efekty, w których bandzior trafiony ołowiem z rewolweru leci kilkanaście metrów w powietrzu oraz wmieszanie się w walkę sił nadprzyrodzonych rodem z piekła, uznanie tego filmu za kino klasy B było by raczej obrazą dla tych niskobudżetowych produkcji. Lubię westerny. Lubię również filmu SF. Niestety połączenie tych elementów w "Śmierć w Tombstone" było wielkim niewypałem.

ocenił(a) film na 5
karson_z

Ogólnie klasa B to klasa B i trza na nią sobie zasłużyć, tu mamy niskobudżetową produkcję ala coś.

Słaby, śmieszny trochę nudna ale ... powstał pewno za 1/5 tego co u nas wydali by na 100x większy kaszan.

Dla potomnych film słaby ale czemu u nas nie robią takich filmów ?

sokoleokoo2

ponieważ u nas kręci się filmy ambitne, o których nikt nie słyszał i nigdy ich zapewne nie zobaczy oraz durnowate komedyjki, których scenariusz został zarżnięty z zachodnich produkcji i podjęto nieudolne próby wplecenia ich fabuły w polską rzeczywistość. Mamy przecież niebywale barwną historię. Powstania, wojny, walka o to by po prostu BYĆ. Mamy się czym chwalić. Jednak jak już zrobimy jakiś film, to jak zwykle ukazani jesteśmy jako ci źli, co walczą z mniejszościami albo mało liczące się sługusy, których rola w kształtowaniu europy była właściwie żadna.Nie wiem czy to wina reżyserów czy tekściarzy, którzy nie potrafią nic mądrego wymyślić. Skoro jednak pragniemy obcych wzorców to może kiedyś weźmiemy przykład z Niemców, który z mordercy hitlera zrobili postać komediową i zabawną, natomiast niemieckie obozy koncentracyjne przemianowali na polskie. To jest promowanie własnego narodu i ocieplanie wizerunku. Tylko pozazdrościć.

ocenił(a) film na 5
karson_z

Wiesz teraz to zgłupiałem, u nas fimy ambitne ? no chyba że się nabijasz z tego że filmy kosztują tyle co niemieckie i zachodzie produkcje, aktorzy kupują sobie fury z kosmosu a filmy mają dramatyczny poziom, właściwie to klasa Z albo X albo DNO.

Żeby robili chociaż w połowie tak dobre produkcje jak Niemcy czy Francuzi, a tak same kaszany powstają, co do kina historycznego to nikt gorszych chyba nie robi, teraz oglądam właśnie w polsce leci dużo filmów Chińskich,japoński - to są filmy i na pewno kosztowały dużo mniej niż polskie i co ważniejsze da się oglądać. No nie da rady Polska kinematografia to dramat a większość aktorów to zachłanne podrzędne aktorzyny które tylko potrafią się pokazywać na bankietach w najdroższych ubraniach.

Naprawdę w nowym pokoleniu praktycznie nie ma ani jednego dobrego aktora, a te filmy które kręcą w szczególności seriale to nędza artystyczna, i to z naszego abonametu

sokoleokoo2

Masz rację - źle się wyraziłem. Myślałem o tym, że w założeniu miały być to filmy ambitne, bo przecież wiadomo jakie one są, i że do ambitności im daleko.
A tak przy okazji skoro poruszyłeś temat abonamentu - gdyby pieniądz na filmy pochodziły od sponsorów, który oczekują zysku, a nie od speców który rozdzielają państwową kasę - byłoby inaczej. Nędzny reżyser, aktor czy scenarzysta, jakby spierdzielił film i inwestorzy ponieśli straty, to na następny już by od nikogo pieniędzy nie dostał. A tak - czy dobry czy zły, nikt się tym nie przejmuje.

karson_z

Jak to się nie przejmują? Maja więcej papierkowej roboty. Muszą znowu wysyłać pisma po emerytach, by ściągnąć zaległy abonament RTV po 1500 PLN za dom i dopiero wtedy mogą kręcić następny film. To mnie jest proste i tu się nie ma z czego śmiać...

ocenił(a) film na 5
kusy78

No nie koledzy to jest jawne złodziejstwo i marnotrawstwo przy współdziałaniu z rządem. Dajcie spokój za co oni w ogóle żądają od nas abonamentu za durne seriale i koszmarne filmy. Przecież ich się za to należało by zamknąć do "więźnia" i kazać oglądać 24/h ich własne produkcje.