Świt żywych trupów

Dawn of the Dead
2004
6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 42858
6,6 23 krytyków
Świt żywych trupów
powrót do forum filmu Świt żywych trupów

W porównaniu z pseudohorrorami jakie się teraz masowo produkuje jest to niemal arcydzieło, zombie są tu inteligentniejsze niż w oryginale, nie są przygłupami wolno powłóczącymi nogami, w oryginalnej wersji dvd super dodatki z filmami nagrywanymi rzekomo przez jakąś stację telewizyjną w czasie kiedy zombie opanowywały świat....

ocenił(a) film na 6
qbior

Co do tej inteligencji to chyba lekko przesadzasz. Były szybsze, to fakt, ale żeby bardziej inteligentne, to niepowiedziałbym. Również co do tego,że ten film wg Ciebie jest arcydziełem mam pewne obiekcje, ale daruje sobie to. Napiszę tylko, że oryginał podobał mi się bardziej.

ocenił(a) film na 9
qbior

Dla mnie to tez jeden z najlepszych horrorow. W porowniu do tego crapa ktory sie kreci teraz "Night Of The Living Dead 3D" lub jakies hostelopodobne shity ten film wypada jak arcygzielo.

POzdrawiam

ZOMBI GORE FAN !

Outsider102

O czym tu dyskutowac ?
Oczywiscie , ze oryginał lepszy , dla mnie najlepszy film o zombie , jak ogladalem za dzieciaka na jedynce to po seansie chowałem sie pod kołdra . A remake ? moze nie najgorszy ale do oryginału sie nie umywa . Osoby twierdzace ze remake jest lepszy poprostu wychowały sie na amerykanskich horrorach typu oszukac przeznaczenie czy wrong turn ...

Co z tego , ze oryginal mial slaba charakteryzacje zombie , czasami sie dłuzył ? ale tamten film miał klimat jakiego brakuje obecnym papka made in USA ...

qbior

Jak dla mnie to jeden z lepszych horrorów, klimat w tym filmie jest zajebisty, w porównaniu do Ziemi żywych trupów George A. Romera