Świt żywych trupów

Dawn of the Dead
2004
6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 42858
6,6 23 krytyków
Świt żywych trupów
powrót do forum filmu Świt żywych trupów

Wedlug mnie lepszy niz poprzedni. Mam ten film i ten stary obydwa ogladalem. Ten mi sie bardziej podobal pod wieloma wzgledami.
1. Zombie sa straszniejsze.
2. Sa szybsze.
3. Sa silniejsze
4. Co za tym idzie lepsza akcja :)))
Najlepszy film o zombiakach zaraz po "Resident Evil 2". A jesli ludzi z "28 Days Later" mozna uznac za zombie to byl jeszcze lepszy od RE2 :).

Rzeznik_z_Watykanu

jestes po prostu głupi w swoim ocenianiu
Liczy się klimat, napięcie , emocje, to decyduje w takich filmach który jest lepszy. Film ma straszyc, a nie brac udział w wyscigu z innymi filmami gdzie jest wiecej akcji.
Dawn of the dead z 78r jest o kilka klas lepszym horrorem od odnowionej wersji która ma zero napiecia.
Dla każdego kto siedzi troche w filmach tytuły takie jak Resident evil 1,2 to chała, a to ze są na podstawie znakomitej gry nie oznacza że musze na siłe reklamowac słabego filmu
Seria -Night of the living dead 68r, Dawn of the dead 78r i Day of the dead 85r rzadzi w filmach o zywych trupach, a widziałem ich ponad 20

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Rzeznik_z_Watykanu

Film zaskoczył mnie pozytywnie nad wyraz. Moje nastawienie bylo skrajnie negatywne i nie moglam sie zmusic aby to ujrzec. Coz bowiem mozna poprawiac u Romero?? Jednakze remake okazal sie po prostu udany i zupelnie inny anizeli swietny oryginal. O ile filmy jak 28 dni pozniej, czy RE2 (tego ostatniego nie przetrawilam w calosci, bo zwyczajnie nudny) nie uwazam aby cokolwiek ciekawego w sobie zawieraly, to Snyder spisal sie wyjatkowo dobrze ; ). Najwieksze brawa za dobor muzyki, aktorzy tez niczego sobie!