Dobry film ale Resident Evil był z pewnością lepszy...
Tutaj te trupy są jakieś dziwne a w RE te zombie są jak prawdziwe i bardzo realistyczne.
Zgadzam się RE(seria) jest dużo lepszy ma ręce i nogi a fabuła jest bardziej zrozumiała od początku do końca.Tu z kolei nie wiadomo co zaszło i jak się skończyło
"Tu z kolei nie wiadomo co zaszło i jak się skończyło"
Jak to nie wiadomo , trzeba było nie wyłączać filmu po napisach
końcowych :)
oglądałem wszystko bo gdy patrzę na którykolwiek film to zawsze oglądam do samego końca.Chodziło mi o konkretniejsze zakończenie tego filmu,np po zakończeniu RE3 można się spodziewać co będzie kiedyś w RE4(który mam nadzieję powstanie),a że seria zawsze była tasiemcowa jeśli chodzi o gry to po filmie też można się tego spodziewać.Nie mówię że ŚżT jest do niczego jest dobry plus,ale fabularnie lepiej wypada seria RE.Wiadomo kto stworzył virus,skąd się wziął,virus jak się wydostał i co spowodował.A w ŚżT nagle wielki BUM i nie wiadomo skąd i jak powstały zombiaki.A po tym zakończeniu powinni nakręcić drugą część może tam było by jakieś wyjaśnienie bo tutaj tylko śledziłem losy garstki ludzi walczących o przetrwanie w centrum handlowym i tu kolejny zgrzyt filmu przez prawie cały czas akcja się toczy tylko w centrum handlowym,co z czasem nieco nuży,ale nie jest tak źle bo widziałem duużo gorsze tytuły daje mu 7.5/10(osobiście wolę psychologiczne horrory np Silent Hill,gdzie jak gdzieś pisało w gazecie "w Silent Hill jest mniej krwi,ale za to jest gęstsza i ciemniejsza")
Konkretniejsze zakończenie , coś mi się zdaje że liczyłeś na Happy end , niestety ale takowego nie było, w przeciwieństwie do RE w którym główna bohaterka ginąć odradza się z super zdolnościami miodzio :) . Świt opowiada o grupie ludzi która walczy o przeżycie, jak już wcześniej wspomniałeś ukrywając się w centrum handlowym, fakt nie wiedzą skąd się wziął wirus i dlaczego, mogą się jedynie domyślać i spekulować na ten temat , tak samo jak widz i to jest moim zdaniem ciekawsze niżeli znalezienie t wirusa i zniszczenie go( czy co tam oni mieli z nim zrobić ). Wiesz co mi się najbardziej podobało w RE 1 , końcówka ta w której bohaterka wychodzi na opuszczone, zaniedbane miasto, oddalenie kamery i koniec filmu , wtedy po raz pierwszy( i ostatni) pomyślałem że zapowiada się świetna kontynuacja nawiązująca do 3 części z serii gier RE, niestety na daremnie czekałem .
Sam fakt że będzie 4 część RE wzbudził we mnie przerażenie( oglądając filn tak się nie przeraziłem ) jest to jawne żerowanie na tytule który wypracowała gra , mam jedynie nadzieję że fani RE nie dadzą już się więcej razy oszukać i nie pójdą tym razem do kina na coś co z grą ma tylko wspólny tytuł.
Pozdrawiam prawdziwych fanów gry z serii RE