Świt żywych trupów

Dawn of the Dead
2004
6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 42859
6,6 23 krytyków
Świt żywych trupów
powrót do forum filmu Świt żywych trupów

gdyby nie było w nim tylu drastycznych scen. szczerze mówiąc to zakończenie było fajne a końcówka mnie rozczarowała. mimo wszystko wstawiam 7 bo było w nim dużo akcji

Lana_Mila

A to dobre, zdecydować się na obejrzeniu filmu o zombie i narzekać na "drastyczne sceny". Chyba się nie spodziewałaś żywych trupów zrywających w podskokach kwiaty na łące?

ocenił(a) film na 5
whiterussian

Nie no bez przesady. Ale np. w takim Resident Evil (podobna tamatyka zombie/zarażeni) było znacznie więcej przygód i akcji, a nie drastycznych scen. A w pierwszym poście chciałam napisać, że początek był fajny a końcówka mnie rozczarowała.

użytkownik usunięty
Lana_Mila

Resident Evil jest całkiem dobrą ekranizacją gry, ale jako horror o zombie wypada przeciętnie. Znacznie lepszym jest chociażby film tutaj omawiany. Trochę mnie rozbawiło to, że narzekasz na zbyt dużą ilość brutalnych scen. To film o żywych trupach żywiących się ludzkim mięsem, oraz o garstce ocalałych, którzy starają się nie dać zjeść. Tylko tyle lub aż tyle. A sama końcówka jest w moim przekonaniu bardzo dobra -

[SPOILER]:

nie ma happy endu.

Lana_Mila

Jak dla mnie - Resident Evil był świetny, ale jednak bardziej skłoniłabym się co do stwierdzenia, że to film akcji, z elementami filmu zombie. strasznie lubię postapokaliptyczny klimat z udziałem tych słodziaczków, ale jako fanka gatunku kocham je wszystkie, a i w "Świcie Żywych Trupów" akcji mi nie zabrakło. Owszem, bardziej nacisk położony jest na plagę zombie, ale mi się akurat to podoba :) Oczywiście kazdy może mieć własne zdanie, jednak tego właśnie ja wymagam od dobrego filmu tego typu.

ocenił(a) film na 9
whiterussian

Po napisach film leci dalej!!!.