Świt żywych trupów

Dawn of the Dead
2004
6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 42858
6,6 23 krytyków
Świt żywych trupów
powrót do forum filmu Świt żywych trupów

jaki to był film, w którym trupy ożywiły jakieś chemikalia ? ekipa sie zamknęła bodajze w kostnicy (czy coś takiego), jeden z trupów się spalił w krematorium i jego prochy z komina ożywiły resztę cmentarza. często powtarzany tekst w tym filmie "czuję twój mózg" :)))hehe . jakby ktoś wiedzial to by było fajnie.

ocenił(a) film na 4
szychu

to jest oczywiscie ''Powrót żywych trupów'' Dana Obannon'a z 1985 roku .
Fajny film :)

ocenił(a) film na 6
jack_25

no faktycznie. zmyliły mnie te wszystkie świty, noce (i inne pory dnia) trupów :)) tylko, że w opisie jest horror-komedia. jak to ogladalem z 15 lat temu, to mając "pełne portki" jakoś się nie śmiałem. muszę to jeszcze kiedyś obejżeć. dzięki, pozdro.

ocenił(a) film na 6
szychu

teraz mam trudniejsze pytanie. film pamietam jak przez mgłe: ekipa jedzie do jakiegoś zamku (czy budynku) trochę się zabawić. Znajdują na strychu lustro, które pokazuje wygląd w przyszłości (jedna gościówka jak się przejżała to wygladała jakby ja coś zmasakrowało).tymczasem w piwnicach tego zamku mieszka jakis potwór czy demon, juz nie pamiętam. nie może się wydostać poza teren posiadłości bo wokół niej płynie podziemna jakaś święta rzeka.rozpoczyna się masakra :)))
jak ktos to zgadnie to jest gość. pozdro