Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Film naprawdę przepiękny, wzruszajacy, uniwersalna opowieść o miłości, której głębia przetrwała wieki. Popisowa rola Jackmana, bodaj najlepsza w jego karierze. Oszałamiające zdjęcia - podczas seansu oczy nasycają sie ogromem barw. Interesująca fabuła. Cudowny film i gorąco polecam.

ocenił(a) film na 10
No_5

W takim razie obejrzyj również chociażby "Prestiż". Gra Jackmana w tamtym filmie raczej nie odbiega od jego talentu jaki pokazuje w "Źródle". Film jest świetny ale lepiej nie oceniajmy tak pochopnie aktorstwa, bo się na tym nie znamy;)

Ujek

Mam zamiar obejrzeć "Prestiż", nie wiem, jak się do tego zabiorę, ale wiem, że obejrzę na pewno także dla Scarlett Johansson. Co do muzyki -hmm, w "Źródle" wolałam zdjęcia. Muzyka nieco umyka.

ocenił(a) film na 10
No_5

Podpisuje sie pod tym film jest swietny a muzyka Clinta Mansalla za kazdym razem kiedy slucham sobie w domu przyprawia mnie o dreszcze, jest po prostu przepiekna, "The Last Man" , "Stay With Me" i "Death is The Road to Ave" GENIUSZ. Clint Mansell oby tak dalej, najlepiej mu wychodzi ta wspolpraca z kronos Quartet.

ocenił(a) film na 6
No_5

Film piękny,zdjęcia efekty specjalne ogólnie wszystko piękne. Muzyka jak przystało na duet Aronofsky-Mansell również cudowna... Jednak sam film taki sobie...W sumie namieszane dużo i 3 historie troche tak jakoś sztucznie sie łączą:/ Ale za piękne zdjęcia i muzyke chociażby to 6-7 sie należy...
Gra Jackmana dobra,ale znowu też nie ma sie co aż tak zachwycać...Najlepsza rola Jackmana mimo wszystko to chyba jednak nadal Wolverinek;]