Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Chciałbym bardzo gorąco podziękować CinePix-owi za to że "Źródło" jest wyświetlane tylko w sile 5 kopii na całą Polskę. Przez co nie wiem kiedy (nie wiem czy w ogóle) zobacze ten film w kinie, bo sądzac po zwiastunie i wypowiedziach użytkowników FW, ten film tylko w kinie warto obejrzec.

Kilinski

Przed chwilą dowiedziałem się że już sobie nie obejrzę tego filmu w Krakowie, bo kopie jadą dalej, myślałem że to jakieś żarty ale czytam sobie posty na Filmwebie i w sumie nie wiem co powiedzieć. To mega skandal z tą liczbą kopii i ktoś powinien za to odpowiedzieć. Czuję się jakby mi ktoś napluł w twarz.

ocenił(a) film na 10
Lemansky

Jak to nie jak tak??
W Multikinie w Krakowie w przyszłym tygodniu Źródło będzie wyświetlane. Sprawdź sobie repertuar na ich stronie....

milczacy

Co ty mówisz? Dzisiaj byłem na tym w Krakowie w Multi.Film naprawdę dobry. Jeśli chodzi o kopie to jest to rekord Polski w tej kategorii filmowej.

Kilinski

Tez chcialbym serdecznie podziekowac dystrybutorowi. No kpiny po prostu.

Kilinski

mi pewnie nie będzie dane obejrzenie go na dużym ekranie! tak naprawdę filmy mogę oglądać tylko w prowincjonalnym rzeszowie, w którym są tylko 2 kina, a grają w nich same bajki, horrory i thrillery. miałem nadzieję, że i źródło dotrze, ale skoro jest tylko tyle kopii - nie ma szans! a przecież to jest film który po prostu TRZEBA zobaczyć na dużym ekranie!!! :-(

Kilinski

no to ja w rzeszowie mogę sobie tylko pomarzyć! zresztą tu prawie nic nie dochodzi (miasto niby-wojewódzkie a tylko 2 kina. w weekendy trudno dostać bilet na jakikolwiek film, a auto parkuje się 2 km od budynku)

ocenił(a) film na 10
snoopy

Wiem, że to marne pocieszenie na teraz,ale za niecałe dwa lata będziecie mieli w Rzeszowie dwa multiplexy Cinema-City 14 sal i Multikino, koło 12, więc może wtedy zmieni się trochę ta sytuacjia w waszych kinach i będziecie mogli oglądać więcej niż tylko bajki i horrory.

snoopy

Też mieszkam w Rzeszowie i nawet niewiem kiedy i czy wogole ten film trafi do nas. Za to trafily juz takie gnioty jak Artur i Muminki czyl Kila 3.

ocenił(a) film na 10
Kilinski

Ja z kolei mieszkam w Białymstoku (tak to jeszcze w Polsce!) i dobrze będzie jeśli uda mi się obejrzeć ten film w marcu. Co do polityki CinePix-u szkoda gadać. Póki co obejrzałem zwiastun około 20 razy (OMG ta piękna muzyka!) i wciąż cierpliwie czekam...

ocenił(a) film na 8
Kilinski

Snoopy jak ja cię dobrze rozumiem... ale za 1,5 rokui idę na studia i wtedy sobie odbiję brak kina w rodzinnym mieście ]:->
Swoją drogą myślałam, że Aronofsky cieszy sie większą popularnością w Polsce :/ no bez przesady... No mogę zrozumieć, że dystrybutorzy boją się wypuszczać koreańskie filmy w dużych ilościach (a szkoda), ale żeby "Żródło". Przecież można było zrobić reklamę na jakąś bajeczkę science fiction, zareklamować efekty specjalne dorzucić, że film twórców "Requiem dla snu" i mamy pełne kina :D

Pozdrowienia z 80tys. miasta powiatowego, z jednym kinem, w którym zdarza się, że jedna superprodukcja leci przez 3 tygodnie... OSTRowiec Św. RLZ

Maniaska

a co ja mam powiedziec?mieszkam na zadupiu gdzie jesli jest jedna premiera na 3tyg to jest swietnie. w kinie leca tylko same animowane badziewa albo jeszcze cos smieszniejszego. oczywiscie takie glupoty jak dlaczego nie puszcza ale nie film z laureatka oscara-bo po co?dobrze ze istnieja takie programy jak bear share...