Źródło

The Fountain
2006
7,3 92 tys. ocen
7,3 10 1 91506
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Już po poprzednich dziełach twórcy źródła można się było domyślić że i obok tego filmu nie będzie można przejść obojętnie.Od skrajnej nienawiści do tego działa do maksymalnego uwielbienia, cóż osobiście uważam że pewne filmy po prostu trzeba zrozumieć.Osobiście nie pamiętam który film wywołał we mnie tak silne emocje jak własśie " Źródło".Film jest piękny, dotyka bardzo poważnego tematu jakim jest niewątpliwie miłość i pokazuje ją w sposób najpiękniejszy jaki było mi dane oglądać.Jest to film niewątpliwie pokręcony i wymagający od oglądającego ruszenia głową, nawet po kilku seansach potrafi ukazać coś nowego o czym wcześniej nie pomyśleliśmy. O grze aktórów nie będę się wypowiadał ponieważ daleko mi do krytyka ale moim skromnym zdaniem zagrali rewelacyjnie.Mam 25 lat i poryczałem się na tym filmie jak małe dziecko zresztą nie ja jeden co dobitnie pokazuje że film wywołuje silne emocje i takie jest jego główne zadanie. Może jakaś para po obejrzeniu zda sobie sprawę jak kruche jest życie i należy się doceniać póki ma się taką możliwość.