Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

To jeden z tych filmow, ktory powoduje to uczucie, ze peka ci serce. Ogladalem ten film wiele razy i za kazdym razem wzbudzal we mnie te same, silne emocje.
Po obejrzeniu filmu w kinie, siedzialem tam i nie moglem sie ruszyc. Jest to piekna historia o zyciu i smierci, o uczuciach, o rozpaczy... Ten film tak wiele pokazuje, a muzyka jest idealnym uzupelnieniem dla tresci i formy.
Byc moze nie wszystkie 'efekty specjalne' byly wysmienite, ale co z tego? To nie byl przeciez film s-fi.

Hugh Jackman wspaniala rola. Tak samo Rachel Weisz.

A Aronofsky stal sie jednym z moich najlepszych rezyserow i do tej pory z ogromna niecierpliwoscia czekam na jego kolejne dziela.

ragged13

TEN film wzbudza emocje? naprawdę..? lepiej obejrzyj "Tańcząc w ciemnościach". "Źródło" to film prosty, wręcz trąci banałem. niezbyt głęboki przekaz nadrabia tylko i wyłącznie formą, ładnym "opakowaniem". W tym wypadku Aronofsky naprawdę mnie rozczarował.

ocenił(a) film na 10
nitrum

Moze dla ciebie to prosty film.Mozna miec serce z kamienia i nie odczuwac wcale lub jedynie znikome emocje.

Tanczac w ciemnosciach to w ogole inna półka. Film bardzo dobry, ale to wlasnie opowiesc Von Tiera jest dosc prosta Mimo, ze prosta, nie uwazam, ze film byl banalny.

ocenił(a) film na 7
ragged13

Serce to może niekoniecznie mi pękło, ale, bez wątpienia, jest coś w tym filmie, co bardzo silnie oddziałuje na emocje i skłania do refleksji. Co prawda, oglądając, miałem czasem wrażenie jakiegoś przesadnego chaosu i najprawdopodobniej obejrzę go jeszcze raz, by mieć bardziej sensowny obraz tego, o co mogło chodzić Afronskemu. Muzyka natomiast jest po prostu niesamowita, Mansell odwalił kawał dobrej roboty [z resztą nie po raz pierwszy i na pewno nie po raz ostatni]. :)