Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Bierzesz tabletki na bezsenność? Odrzuć farmaceutyki! Wystarczy włączyć wieczorem ten film, a na pewno uśniesz. Kilka razy podchodziłem do tego filmu i za każdym razem zasypiałem. Film do przebrnięcia tylko dla największych twardzieli. Nudny, udający kino ambitne z marną grą aktorów. Jedynie zdjęcia i scenografia wnoszą jakąś wartość. Tym którzy chcą obejrzeć ten film, nie polecam seansu późnym wieczorem. Znakomity środek nasenny!

ocenił(a) film na 9
witkacyut

wydaje mi sie ze najlepszym srodkiem nasennym jest sluchanie ciebie. pozdrawiam i zycze wielu filmow akcji w twoim zyciu.

ocenił(a) film na 1
Sarin

Nie tylko wartką akcją człowiek żyje. Pomimo moich najszczerszych chęci na obejrzenie tego filmu, Źródło okazało się być powolnie wybijającym źródełkiem nudy, które najbardziej ożywionych osobników może przenieść w krainę snów.

ocenił(a) film na 10
witkacyut

Muszę więc Ciebie przestrzec przed Odyseją Kosmiczną 2001, bo jeszcze zapadniesz na śpiączkę.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Guzik_5

No nie porównuj Odysei Kosmicznej 2001 do Źródła, to jak zestawienie w jednym szeregu jaguara i trabanta.

ocenił(a) film na 6
witkacyut

Co jak co, ale zgadzam się z założycielem tematu. 2001 mi się lepiej ogladało (Ah, ten majestatyczny Dunaj). Co do Źródła miałem wielkie oczekiwania .Pi i Requiem ustawiły poprzeczkę, lecz Źródło poległo. Film pretensjonalny, nudny, ale nie zabójczo. Ot przeciętny, z ładnymi, plastycznymi obrazkami. Tragedia bohatera szczerze mnie nie poruszyła. Muzyka jakoś nie wgniata w fotel, jak to miało miejsce z 2 wyżej wymienionymi filmami. Cóż, może kolejny film Aronofskyego mi się spodoba. Ah, i proszę nie pisać że nie zrozumiałem filmu ,i że lubię filmy pokroju American Pie bo to nieprawda. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
duraq

no to ja tylko do tematu dodam, ze po raz pierwszy zaczalem go ogladac o 3 w nocy i nawet powieki nie zmruzlem (na bezsennosc nie cierpie). Rozni ludzie, rozne potrzeby, rozne zainteresowania :) pozdr