Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Paweł Marczewski

ocenił(a) film na 10

Szczerze współczuję. Recenzja recenzją, gusta gustami etc. ale raczej powinieneś się zajać czymś, do czego masz większe predyspozycje.

brandy_2

Akurat recenzja P. Marczewskiego oddaje dość dobrze takze moje wrażenia po filmie. By bylo jasne: 'Fountain' zły nie jest. Technicznie (zdjęcia) chyba nawet najlepszy w karierze reżysera. Pomysł może wyglądal lepiej na papierze scenarousza? A całe to 'New Age' jakoś faktycznie na ekranie się nie sprawdza.. nic to, zobaczymy następny film reżysera (wpadki na razie nie miał), a 'średnią' ma niezłą: tak około 3,14 na 5 ;).
Ps. scena w tle napisów końcowych to ma być symulacja 'stygnięcia' wszechświata po BigBangu?

brandy_2

Dokladnie gostek w-g mnie przesadza z tym calkowicie negatywnym podejsciem do filmu. Wiadomo wszyscy szukaja arcydziela kiedy jednak cos takiego pojawia sie im przed oczyma wted staja sie nagorszymi krytykami i wybrzydzaja: a to ze kicz, a to ze nuda itp. Tylko przepraszam bardzo czy temat poruszony w tym filmie nie jest aktualny w dzisiejszym swiecie? Chyba jednak tak! Poza tym symbolika ukryta w Żródle jest czyms niesamowitym- coś pieknego. Jednak nie wszyscy potrafia to docenic. Szukaja Bóg wie czego a nie potrafia sie zadowowlic tym co jest. A owe zadowalanie sie w przypadku tego filmu to nie jest typowe zapychanie sie kultura masowa ale czyms ponad nia tak wiec popieram opinię Pawła Moraczewskiego - nie znasz się!!! A film powtarzam raz jeszcze jest czymś przełomowym jak dla mnie. Pozdrawiam

sam88

PRZEPRASZAM ZA POMYŁKE W NAZWISKU POWINNO BYĆ: PAWŁA MARCZEWSKIEGO. sORKI