Źródło

The Fountain
2006
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 91497
6,3 30 krytyków
Źródło
powrót do forum filmu Źródło

Rewelacja!

ocenił(a) film na 10

Film wgniótł mnie mocno w ziemie i ciężko mi się teraz podnieść. Jedno słowo wystarczy by opisać cały ten film: rewelacja!. Bardzo nowatorski, ciekawy i pomimo iż to kolejny film o miłości i o utracie ukochanej osoby to jest w nim mimo wszystko wiele świeżości. Świetne aktorstwo zarówno Weisz jak i Jackmana(kolejna po 'Prestiżu'znakomita kreacja). Najmocniejszymi elemantami filmu są zdjecia i muzyka. Te pierwsze bardzo ciekawie zrobione. Intrygujące oświetlenia, ciekawa wizja przyszłości a najbardziej to mi się podobało gdy pokazywali jakiś domek i nagle okazuje się, że to obraz wiszący na korytarzu. Muzyka. Po prostu fenomenalna(soundtrack już zamówiony :P).Od samego początku wręcz czeka się by usłyszeć następne takty. Nie tyle fabuła wciąga co właśnie muzyka. I wkońcu punkt kulminacyjny. Finał filmu. Siedziałem na skraju fotela ze ściśniętym gardłem i zapomniałem o całym świecie. jakoś zadudniało,. obrazy stały się coraz bardziej dynamiczne, a ty siedzisz w tym kinie i dech ci zapiera. Najpierw spokojna muzyka, po czym nagle wszystko s Oj już dawno czegoś takiego na seansie nie odczuwałem. A jeśli film działa tak na widza to tylko pisze się to in plus.
Warto, oj warto. Gorąco polecam!!! 9/10

użytkownik usunięty
Kristofer

co tu dodac jeszcze, powiem tak : JAK WYZEJ :D:D:D: równiez 9/10 !!!!